Sök

Föreningsliv och engagemang

Ett utmärkt sätt att få ut så mycket som möjligt av tiden på Högskolan, nya vänner och nya erfarenheter som gör skillnad på vägen mot drömjobbet, är att engagera sig i en förening, studentkåren eller ett projekt. Här har vi samlat allt kul du kan engagera dig i!

Studentkåren

Studentkåren arbetar för att alla studenter – både medlemmar och icke-medlemmar – ska få en så bra studietid som möjligt, både på Högskolan och utanför studierna.

Studentkårens reception där två studenter får hjälp. Bilden är tagen genom en glasvägg så att kårens logotyp syns på glaset. Foto.

Studentkårens organ

Genom studentkårens olika organ kan du tillsammans med andra studenter jobba för att skapa en meningsfull vardag för dig själv och dina studiekamrater.

 • Hjärter6
  • Driver studentkårens pubverksamhet och ordnar after works, gasquer och andra festliga evenemang.
 • Karriär
  • Karriär arbetar för att studenter ska få bra erfarenheter och kontakter med näringslivet redan under studierna. Detta gör vi genom att anordna workshoppar, företagsbesök, mingel och inspirationsföreläsningar.
 • Överstaben
  • Halmstad Studentkår anordnar varje år en nollning för Högskolans nya studenter. Överstaben är det kårorgan som arbetar tillsammans med studentkåren och Studenthälsan för att välkomna nya studenter in till studentlivet, studentkåren och Högskolan i Halmstad.
 • Thorax
  • Thorax främjar overall- och studentkulturen för studenter på skolan, oavsett program. Deras största årliga event heter Hjärtslaget, och utöver det anordnar de allt ifrån sittningar (gasquer), resor till andra studentstäders event, till valborgsfirande. De säljer även märken och accessoarer till overaller.
   Information om deras event kommer ut på deras instagramkonto: @thoraxhalmstadstudentkar Länk till annan webbplats.
 • UFO
  • UFO står för University Friendship Organization och UFO:s syfte är att hjälpa studenter få nya vänner, umgås, och uppleva vad Halmstad och Sverige har att erbjuda.

Programföreningar

På Högskolan har vi många programföreningar, det vill säga föreningar som är kopplade till våra utbildningar. Leta upp din programförening i listan nedan och gå med. Om ditt program saknar en förening kan du alltid starta en själv!

Studentföreningar och övriga engagemang

På Högskolan har vi, förutom alla programföreningar, många andra studentföreningar och nätverk, bland annat en egen kör, en förening som bygger en bil som använder solenergi och en idrottsförening för att nämna några. Hittar du inte något som passar kan du alltid starta en ny förening!

Filmen är gjord av och publicerad av Halmstads kommun.

Halmstad hjärta student

Halmstad hjärta student är ett samarbete mellan Högskolan i Halmstad, Halmstad Studentkår och Halmstads kommun för att göra Halmstad till en bättre studentstad.

Fyra glada personer sitter på en klippa med solnedgångsljus i ansiktet och formar sina händer till var sitt hjärta. Foto.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt