Sök

Id-kontroll med skanner

Du som är student vid Högskolan i Halmstad måste kunna uppvisa en giltig ­id-handling när du vill hämta ut en tenta och skapa passerkort. I Servicecenter skannar vi id-handlingar vid dessa kontroller för att enklare och snabbare kunna säkerställa att din id-handling är giltig och äkta.

En hand med smycken skannar ett körkort i en ID-skanner. Foto.

När din id-handling kontrolleras i skannern (Verified by 365id) tas samtidigt en bild av id-handlingen. Skannern visar antingen en grön, gul eller röd symbol, beroende på resultat. Den skannade bilden lagras inte i någon databas, varken hos Högskolan eller 365id.

Vad betyder symbolerna?

  • Grön markering: Id-handlingen är giltig.
    Ingen åtgärd krävs.
  • Gul markering: Id-handlingen kan inte identifieras.
    En manuell kontroll görs i stället för att kontrollera giltigheten.
  • Röd markering: Id-handlingen är ogiltig.
    Orsaken kan vara att handlingen är skadad, förfalskad eller att giltighets­tiden är passerad. Om du inte kan visa upp en annan giltig id-handling får du inte hämta ut din tentamen eller skapa passerkort.

Förfalskade id-handlingar kan polisanmälas

Att ertappas med en förfalskad id-handling räknas som urkundsförfalskning och är ett brott som kan komma att polisanmälas.

Vad är 365id?

Halmstadföretaget 365id AB är Högskolans leverantör av tjänsten Verified by 365id, med tillhörande skanner för identitetssäkring. När en id-handling skannas kontrolleras den av 365id:s server- och databasmiljö, och svar om id-handlingens äkthet levereras i realtid direkt till skannern.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt