Studieverkstaden

När du behöver olika typer av studiestöd kan du vända dig till Studieverkstaden och våra tips. Här kan du bland annat få hjälp med din studieteknik, hur du kan förbättra dina akademiska texter och tips om hur du kan göra för att lyckas med distansstudierna.

Öppettider och kontakt

Studieverkstaden finns på biblioteket. Varje vardag klockan 12–14 kan du få hjälp med studierna på plats på biblioteket. Du kan också kontakta Studieverkstaden via mejl eller genom att lägga ett ärende i Helpdesk. Om du vill kan du sitta och plugga hos oss när biblioteket är öppet. Välkommen!

Hitta till Studieverkstaden (campuskarta) Länk till annan webbplats.

studieverkstaden@hh.se

Skriva akademiskt

Sex yngre kvinnor sitter runt ett bord och pratar med varandra. Bilden är tagen ovanifrån och på bordet finns mobiltelefoner, datorer och böcker. Foto.

Läsa och förstå

En yngre man och en yngre kvinna sitter i varsin sittsäck med en dator framför sig. Mannen, som har glasögon och ljust hår, tittar på kvinnans datorskärm. Kvinnan tittar in i kameran och är iklädd en mörkrosa sjal runt huvudet. Foto.

Skriva tenta

En person sitter omgiven av bokstaplar vid ett bord med ansiktet ned i en bok. Foto.

Presentera

En ung man med skäggstubb står vid ett stort blädderblock och pekar med en tuschpenna. Foto.

Goda studievanor

En hand skriver med en blyertspenna i en kalender. Till vänster syns en bärbar dator. Foto.

Distansstudier – tips och tricks

En leende kvinna med hörlurar i öronen sitter i en soffa i hemmiljö framför en dator och skriver i ett block som ligger på bordet. Foto.

Grupparbete

Fyra personer sitter runt ett bord som är fullt av böcker och pratar med varandra. Tre av dem tittar på den fjärde personen som befinner sig i vänstra nedre hörnet. Bakom dem syns en whiteboardtavla med text. Foto.

Problemlösning och matematik

En glad, ung man i svarta byxor och vit t-shirt står på en hand i vattenbrynet på en strand. Foto.

Hjälp oss att förbättra Studieverkstaden!

Studieverkstaden är under uppbyggnad och vi tar tacksamt emot tips på vad du som student ser som önskvärd utveckling. Mejla gärna konstruktiva idéer till oss som vi kan ta med oss i utvecklingen av Studieverkstaden.

studieverkstaden@hh.se

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt