Sök

Rolig start på studierna med Wälkomstspelen

I förra veckan drog vårterminen i gång och i samband med det studentkårens välkomnande av nya studenter. Mässa, spökboll och tornerspel stod på de nya studenternas schema under Wälkomstspelen.

Wälkomstspelen är vårterminens motsvarighet till den stora nollningen som sker på hösten. Under tre dagar lär studenterna känna varandra och staden. Redan första dagen skapades rustningar av kartong i Idrottscentrum inför tornerspel på eftermiddagen. Samarbete, kreativitet och silvertejp stod i fokus när studenterna fick en rolig start på sin studietid på Högskolan.

En person i rustning gjord av kartonglådor. Foto.

En av deltagarna på Wälkomstspelen var Kalle Glans. Han har precis påbörjat sina studier på Teknisk bastermin, en utbildning som han ska gå som förberedelse inför kommande ingenjörsstudier.

– Nollningen har varit bra och skoj hittills. Det roligaste har varit att bygga dräkten och att vara utvald att vara i den, som riddare. Det är också gasque och puböppning och många andra roliga saker. Jag satsar på att vara med på allt, berättade Kalle Glans.

Även ett 70-tal utbytesstudenter gjorde sina första dagar på Högskolan i förra veckan. För dem är nollningen på våren extra viktig.

– Wälkomstspelen är ett sätt för studentkåren att samla alla de nya studenterna och välkomna dem till Högskolan. Det är viktigt för oss att de som börjar på våren blir välkomnade och får den här upplevelsen, precis som de som börjar på hösten och är med på den stora nollningen. Till exempel är inte utbytesstudenterna kvar efter sommaren så de har inte möjlighet att vara med på höstnollningen, som de andra studenterna har, sade Fannie Andersson, vice ordförande i Halmstad studentkår.

En person i en kraftigt dekorerad läkarrock sträcker sig efter en röd boll. I bakgrunden syns en idrottshall och några människor. Foto.

Spökboll var en av aktiviteterna under Wälkomstspelen.

Publicerad

kontakt

Dela

Kontakt