Sök Stäng

Studentkonto

Som student på Högskolan har du ett personligt studentkonto som du behöver för att kunna registrera dig på kurser och delta i undervisning. Du skaffar ditt studentkonto i samband att du registrerar dig på din första kurs. Med studentkontot följer inloggningsuppgifter till bland annat ditt mejlkonto och lärplattformen Blackboard.

Ändra eller återställ lösenordet till studentkontot

Här kan du se hur du ska göra om du har glömt lösenordet till ditt studentkonto eller om du vill byta lösenord.

Så återställer du lösenordet

 1. Har du inloggningsuppgifter till antagning.se eller ett eduID?
  Då kan du själv återställa lösenordet till ditt studentkonto.
  Återställ lösenordet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 2. Har du glömt din inloggning till antagning.se eller ditt eduID?
  Då kan du begära en ny aktiveringskod, men det är bara om du inte kan logga in med dina inloggningsuppgifter till antagning.se eller med ditt eduID. Koden postas då till din folkbokföringsadress, vilket gör att det dröjer innan du kan logga in.
  Begär en ny aktiveringskod (postas till din digitala brevlåda eller din folkbokföringsadress)

Så byter du lösenord till studentkontot

När du vill byta lösenord kan du enkelt göra det själv via webbsidan Användarkonto.

 1. Gå till webbsidan Användarkonto.
  Användarkonto Länk till annan webbplats.
 2. Välj ett av inloggningsalternativen och följ instruktionerna för att byta ditt lösenord.

Personligt lagringsutrymme

Genom ditt studentkonto får du också ett personligt lagringsutrymme på 200 MB på Högskolans servrar. Det är där du bör spara dina dokument och filer. För att nå ditt personliga lagringsutrymme på en av Högskolans datorer öppnar du File explorer och sedan ser du disken med ditt användarnamn längre ned i listan. Du kan även nå filerna via en webbläsare när du är uppkopplad på wifi.

En man med mörkt hår, skägg och svarta kläder står med sänkt blick och tittar på något. Foto.

Stänga studentkonto

Ditt personliga studentkonto tas bort när du inte längre är aktiv student. Eftersom du behöver kontot för att kunna anmäla dig till omtentor och för att hämta uppgifter från Ladok för studenter dröjer det något innan kontot stängs.

Kontot tas bort när du inte har varit registrerad student under en hel termin. Du som har anmält studieuppehåll eller är registrerad för utlandsstudier ska ha kvar ditt konto utan att det stängs under tiden du är tillfälligt frånvarande.

Du får information minst 14 dagar innan ditt konto tas bort via mejl till din högskoleadress och till den mejladress som finns registrerad i Ladok för studenter. Information och filer som finns i din hemkatalog och mejl sparas i minst ett år efter att kontot har stängts.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt