Sök Stäng
Dussintals blåa utexpostatyetter uppradade på ett bord.

Utexpo 2024

Ta del av innovation och inspiration för en hållbar framtid!

Välkommen till Utexpo 2024!

Examensmässan Utexpo är en stor årlig höjdpunkt i slutet av vårterminen. Den 29–30 maj visade hundratals studenter upp sina examensarbeten för andra studenter, allmänheten, näringslivet och Högskolans personal i Högskolehallen.

Om projekten och praktisk information

Två korthåriga studenter sitter i fåtöljer. Den ena studenter visar upp något på sin dator, medan den andra tittar på.

Praktisk information

Här kan du som utställare hitta allt du behöver veta inför Utexpo 2024.

Utexpo för deltagare
Två studenter hukar sig framför ett bord och ler mot kameran. På bordet står en skärm och en teknisk uppfinning. I bakgrunden hänger två postrar som innehåller information om deras examensarbete. Foto.

Projekt på Utexpo 2024

I år ställde studenter från 14 utbildningsprogram ut sina examensarbeten på Utexpo. Här kan du läsa sammanfattningar om varje projekt.

Utexpoprojekt 2024

Viktiga datum

Dessa datum är viktiga att ha hålla koll på för dig som deltagare.

  • 24 april
  • 24 april

    Anmälan öppnar

    Anmälan är öppen mellan 24 april och 12 maj för dig som ska ställa ut ditt examensarbete på Utexpo.
    Anmälan till Utexpo

Prorektor och tidigare student inviger mässan

Kvinna i brunt, axellångt hår och glasögon på huvudet ler mot kameran. Foto. 

”Projekten är inte bara resultatet av hårt arbete från studenter och lärare, utan även en manifestation av vår vision.”

Välkomna till Utexpo, en spännande mässa där vi på Högskolan stolt presenterar våra duktiga studenter och deras examensprojekt! Det är med stor glädje som vi än en gång öppnar dörrarna till en värld av kreativitet, samarbete och potential. Tidigare år har vi sett en imponerande bredd av projekt, från banbrytande innovationer som ett ankelfotsortos med cirkulär livscykel till en bärbar lösning som förbättrar sömnen för stomianvändare. Projekten är inte bara resultatet av hårt arbete från studenter och lärare, utan även en manifestation av vår vision att vara värdeskapande, innovationsdrivande och samhällsutvecklande.

Utexpo erbjuder en unik möjlighet att se teori möta praktik i verkliga projekt, ofta utförda i samarbete med företag och organisationer. För våra studenter är det inte bara en avslutning på utbildningen, utan också en startpunkt för framtiden. För besökare är Utexpo en chans att utforska våra studenters prestationer och knyta värdefulla kontakter för framtida samarbeten och rekryteringar.

Vi ser fram emot att dela denna inspirerande dag med er!
Malin Hallén, prorektor

Blond kvinna i långt hår och glasögon håller i en statyett. Hon har en svartvit blus på sig och en svart kavaj. I bakgrunden finns en stor gräsmatta och träd. Foto.

Årets Utexpoalumn Elin Olsson är utvecklingsingenjör

Som barn hade jag en dröm om att bli uppfinnare, en önskan som tidigt skrevs in i de första Mina vänner-böckerna. Valet att bli utvecklingsingenjör var därmed självklart för mig. Men vad jag inte förutspådde var den fina resa som studietiden skulle bli – en tid som inte bara gav mig kunskap utan också värdefulla minnen och vänner för livet.

Nu, när ni som är sistaårselever står inför slutspurten med Utexpo, kan jag känna igen den bubblande förväntan inför framtiden. År 2010 ställde jag ut mitt examensarbete med en tydlig vision om att rädda liv genom bättre produktdesign och funktion på brandvarnare. Det blev startskottet på min nästa resa, vilket var att starta ett eget företag.

Numera får jag, som produktchef, nöjet att omforma kundbehov till verkliga produkter, och det har jag fått göra inom olika branscher sedan min examen. Drömmen som jag hade som liten blev sann, mycket tack vare utbildningen vid Högskolan i Halmstad.

Elin Olsson, alumn från Utvecklingsingenjörsprogrammet

Möt Utexporådet

Årets Utexporåd består av studenterna Tommy Sunrise, Emy Lindgren, Maja Magnusson och Philip Andersson från Utvecklingsingenjörsprogrammet. De kommer att vägleda dig från anmälan till nedmontering.

Så minns vi Utexpo 2023

Ett lyckat Utexpo 2023

För 41:a året i rad arrangerades i veckan examensmässan Utexpo på Högskolan i Halmstad. Avgångsstudenter från 15 program fick då chansen att visa vad de har lärt sig under sin studietid och visa upp sin innovationskraft.

Utexpo 2023
Två kvinnor i uppsatt hår. Den ena bär svarta kläder och glasögon, medan den andra bär gräddvita kläder. Båda håller i diplom, blommor och en stor check.

Stena Recycling belönade två studenter

I samband med Utexpo delas det varje år ut en rad olika stipendier till Högskolans studenter. Högskolans samverkanspartner Stena Recycling AB står för 20 000 kronor.

Ett litet steg för studenter men ett stort språng för den cirkulära omställningen
Sex glada studenter håller upp sina diplom och ler mot kameran. De står i hus S på en balkong. Foto.

Getinge Sterilization belönade sex studenter

I samband med Utexpo delas det varje år ut en rad olika stipendier till Högskolans studenter. Högskolans samverkanspartner Getinge Sterilization AB står för 100 000 kronor.

Bättre folkhälsa i fokus för nyskapande studenter

2

fullspäckade dagar.

155

banbrytande examensarbeten.

290

tusen kronor i stipendier.