Sök Stäng
Dussintals blåa utexpostatyetter uppradade på ett bord.

Utexpo 2025

Ta del av innovation och inspiration för en hållbar framtid!

Välkommen till Utexpo 2025!

Examensmässan Utexpo är en stor årlig höjdpunkt i slutet av vårterminen. Den 4 juni visade hundratals studenter upp sina examensarbeten för andra studenter, allmänheten, näringslivet och Högskolans personal i Högskolehallen.

Information för deltagare och om projekten

Två studenter fokuserar på en dator. Bild tagen ovanifrån. Foto.

Praktisk information om utställningen

Här hittar du all viktig information inför Utexpo 2025 för dig som ska ställa ut ditt examensarbete.

Utexpo för deltagare
En blond man i mustasch böjer sig över sitt examensarbete, som är en prototyp av två byggnader. I bakgrunden: monter. Foto.

Projekt på Utexpo 2025

Här kan du läsa om varje projekt som kommer att visas på Utexpo.

Utexpoprojekt 2025

Viktiga datum

Dessa datum är viktiga att ha hålla koll på för dig som utställare.

  • 22 april
  • 22 april

    Anmälan öppnar

    Anmälan är öppen mellan 22 april och 20 maj för dig som ska ställa ut ditt examensarbete på Utexpo.

    Anmälan till Utexpo

Vicerektor och tidigare student inviger mässan

Kvinna i brunt, axellångt hår och glasögon på huvudet ler mot kameran. Foto. 

”Projekten är inte bara resultatet av hårt arbete från studenter och lärare, utan även en manifestation av vår vision.”

Välkomna till Utexpo, en spännande mässa där vi på Högskolan stolt presenterar våra duktiga studenter och deras examensprojekt! Det är med stor glädje som vi än en gång öppnar dörrarna till en värld av kreativitet, samarbete och potential. Tidigare år har vi sett en imponerande bredd av projekt, från banbrytande innovationer som ett ankelfotsortos med cirkulär livscykel till en bärbar lösning som förbättrar sömnen för stomianvändare. Projekten är inte bara resultatet av hårt arbete från studenter och lärare, utan även en manifestation av vår vision att vara värdeskapande, innovationsdrivande och samhällsutvecklande.

Utexpo erbjuder en unik möjlighet att se teori möta praktik i verkliga projekt, ofta utförda i samarbete med företag och organisationer. För våra studenter är det inte bara en avslutning på utbildningen, utan också en startpunkt för framtiden. För besökare är Utexpo en chans att utforska våra studenters prestationer och knyta värdefulla kontakter för framtida samarbeten och rekryteringar.

Vi ser fram emot att dela denna inspirerande dag med er!
Malin Hallén, vicerektor

Kvinna i blont och vågigt hår och glasögon ler mot kameran. Hon bär en mörkblå blus och grå kavaj. Foto.

Årets Utexpoalumn Cecilia Rönn är maskiningenjör

Jag valde att bli ingenjör för att jag alltid har varit nyfiken på teknik – och ville jobba i gränslandet mellan teknik och människor. Det ledde mig till att studera till maskiningenjör mellan år 1999 och 2002 på Högskolan i Halmstad.

Studietiden blev en väldigt rolig period, inte bara för allt jag lärde mig, även för gemenskapen och engagemanget. Jag deltog aktivt i studentlivet – satt i studentkårsfullmäktige och var med i sexmästeriet, vilket gjorde att jag fick vänner från helt andra utbildningar. Tack vare detta skrev jag mitt examensarbete tillsammans med en utvecklingsingenjör.

När det var dags för Utexpo minns jag att det kändes både spännande och nervöst – som finalen på tre riktigt intensiva och lärorika år. Vi ställde ut vårt examensarbete, där vi i samarbete med Getinge Sterilization utvecklade en lösning för att flytta steriliserat material utan att det kontamineras innan packning. Det blev starten på en karriär där jag har kombinerat teknik, ledarskap och utveckling. Idag är jag riksdagsledamot för Liberalerna i Halland och partiets ekonomisk-politiska talesperson, men grunden till allt började här.

Cecilia Rönn, alumn från Maskiningenjör (programmet heter numera Civilingenjör i maskinteknik, hållbar design och innovation)

Möt Utexporådet

Årets Utexporåd består av studenterna Hilda Ahnlund, Ellen Larsson, Lukas Dahlgren och Max Gellerstedt från Utvecklingsingenjörsprogrammet. De kommer att vägleda dig från anmälan till nedmontering.

1

fullspäckad heldag.

170

banbrytande examensarbeten.

277

tusen kronor i stipendier.