Sök
Dussintals blåa utexpostatyetter uppradade på ett bord.

Utexpo 2023

Ta del av innovation och inspiration för en hållbar framtid!

Välkommen till Utexpo 2023!

Examensmässan Utexpo är en stor årlig höjdpunkt i slutet av vårterminen. Den 31 maj–1 juni kl. 10.00–16.00 visade hundratals studenter upp sina examensarbeten för andra studenter, allmänheten, näringslivet och Högskolans personal i hus S på Högskolan i Halmstad.

Projektinformation och stipendiemottagare

Projekt på Utexpo 2023

I år ställde studenter från 15 utbildningsprogram ut sina examensarbeten på Utexpo. På projektsidan kan du snart hitta sammanfattningar om varje projekt.

Utexpoprojekt 2023
Två kvinnor i uppsatt hår. Den ena bär svarta kläder och glasögon, medan den andra bär gräddvita kläder. Båda håller i diplom, blommor och en stor check.

Drygt 290 000 kronor i stipendier

Här hittar du alla studenter som fick ta emot stipendier på Utexpo 2023.

Stipendieutdelning 2023

Viktiga datum

Dessa datum är viktiga att ha hålla koll på för dig som deltagare.

  • 24 april
  • 24 april

    Anmälan öppnar

    Anmälan är öppen mellan 24 april och 14 maj för dig som ska ställa ut ditt examensarbete på Utexpo.

Rektor och tidigare student inviger mässan

Blond, korthårig kvinna i svart kavaj och glasögon står framför en jubileumsvägg och ler mot kameran.

”Inte sällan skapas kontakter som leder till en första anställning.”

Varje år, precis när den ljuva sommaren nalkas, slår Högskolan i Halmstad upp portarna till Utexpo, en mässa där våra avgångsstudenter presenterar sina examensarbeten. Utexpo är samtidigt en mötesplats för alla som är intresserade av innovation och nyfikna på vad Högskolans studenter kan. Examensarbetena görs ofta tillsammans med företag eller organisationer, som på så sätt får nytta av studenternas uppfinningsrikedom och innovationskraft. Utexpo är en perfekt möjlighet för studenterna att presentera sig och sina kompetenser och hur de bidrar till en bättre och hållbar framtid. Inte sällan skapas kontakter som leder till en första anställning. Några startar eget företag.

Vår vision är att skapa värden, driva innovation och utveckla samhället. Det har vi gjort i 40 år! Våra studenter, lärare och forskare är en fantastisk resurs för innovation och utveckling, både i vår region och för samhället i stort.

Ta en tur runt mässan! Prata med studenterna, studera deras examensarbeten. Jag vågar lova att det blir både intressant och inspirerande. Vem vet, kanske går du härifrån med en ny medarbetare eller spännande idé till ett framtida utvecklingsprojekt ihop med Högskolan?

Susanna Öhman, rektor

Blond man i skägg sitter ner och visar upp sin utexpostatyett med ett leende på läpparna.

Årets Utexpoalumn Daniel Eriksson är utvecklingsingenjör

Jag och min studiekamrat ställde ut vårt examensarbete på Utexpo sommaren år 2000. Jag kommer med stor glädje ihåg hur intensiv och utvecklande perioden inför examensmässan var. Matematik var min akilleshäl fram till att jag började studera på Utvecklingsingenjörsprogrammet, men mina svårigheter i ämnet var också det som gav mig den inspiration som jag behövde för att skapa mitt examensarbete – ett brädspel för att utveckla matematisk förståelse hos förskolebarn.

I dag är jag bryggmästare och grundare av Halmstad Brygghus. Jag ser mycket fram emot att besöka alla er som ställer ut i år för att ta del av era fantastiska projekt och lyssna på era spännande berättelser om den resa som har lett er till Utexpo. De två dagarna är ett avslutande kapitel på utbildningen, och samtidigt en kittlande start på något nytt – en bubblande symbios mellan studentlivet och kommande arbetsliv.

Daniel Eriksson, alumn från Utvecklingsingenjörsprogrammet

Möt Utexporådet

Årets Utexporåd består av studenterna Axel Adolfsson, Alice Svensson, Carl Netterström och Tuva Ottosson från Utvecklingsingenjörsprogrammet. De kommer att vägleda dig från anmälan till nedmontering.

Utexpos 40-årsjubileum

En kortklippt man i brun skjorta håller upp en statyett och pekar på den.

Alumner gästar Utexpodden

Vad hände sen? I Utexpodden har vi samlat framgångsrika tidigare studenter som minns sina Utexpon, delar med sig av tips och drömmer sig tillbaka till den där stunden som många minns med glädje, spänning och ett visst mått av hysteri.

Utexpodden
Tre studenter står uppradade med ett varsitt diplom i handen och ler mot kameran.

Drygt 300 000 kronor i stipendier

I samband med Utexpo delas det varje år ut en rad olika stipendier till Högskolans studenter. Högskolans samverkanspartner Getinge Sterilization AB står för 100 000 kronor.

Studenter belönades med 100 000 kronor för sina hälsoinnovationer
Utexpo i hus S. En ljus byggnad fylld med besökare och utställare.

Ett lyckat Utexpo 2022

Solen, en dj och en glassbil bjöd på försommarstämning på Högskolan i Halmstad när Utexpo gick av stapeln för 40:e året i rad. För första gången på tre år fylldes åter Högskolans lokaler med innovationsdrivna studenter – ivriga att få visa upp sina examensarbeten.

Utexpo 40 år: innovation och stipendieregn

2

fullspäckade dagar.

120

banbrytande examensarbeten.

290

tusen kronor i stipendier.