Sök

Studenthälsan

Studenthälsan är till för alla studenter på Högskolan i Halmstad. Vi är en HBTQI-diplomerad studenthälsa och finns till för dig under hela din studietid. Kontakta oss om du har funderingar kring din hälsa. Vi kan också vägleda dig vidare till övrig hälso- och sjukvård vid behov.Sökorsak: * (obligatorisk)
Sökorsak:Avbokning av samtal

Om du behöver avboka ditt samtal var vänlig kontakta oss via mejl. Du når oss på studenthalsan@hh.se

Fem personer syns uppradade med händerna om varandras axlar i en ljus inomhusmiljö. De har all svarta tröjor på sig och tittar in i kameran och ler. Foto.

På Studenthälsan kan du träffa Amanda Johansson, hälsovägledare, Elisabeth Ylander, leg sjuksköterska, Morgan Ljungkvist, hälsovägledare, Matilda Sturesson, leg psykiatrisjuksköterska och Malin Prestberg, hälsovägledare.

Övrig hälso- och sjukvård

Studenthälsan arbetar framför allt med det som har med din studiesituation att göra och är ett komplement till övrig hälso- och sjukvård.

Om du har eller får medicinska eller fysiska besvär ska du istället vända dig till den allmänna sjukvården. Är du osäker på vart du ska vända dig kan vi på Studenthälsan hjälpa till.

Informationen nedan är bra att känna till:

  • Vid akuta ärenden ring 112.
  • Behöver du kontakt med en läkare, distriktssköterska, fysioterapeut eller annat stöd vänder du dig till någon av vårdgivarna i samhället.
  • Kontakta i första hand vårdcentralen för råd och stöd vid skada, sjukdom eller frågor om medicinering. Du kan också ringa Vårdguiden 1177 eller söka information på 1177.se Länk till annan webbplats.
  • Information om bland annat vårdval och sjukvårdsrådgivning hittar du på 1177.se Länk till annan webbplats.
  • När du söker medicinsk hjälp via sjukvården bör du se till att vara skriven där du bor. Läs mer om att anmäla flytt som student på Skatteverket.se Länk till annan webbplats.

Kontakta oss gärna

Kontakta oss om du har funderingar kring din hälsa. Vi kan också vägleda dig vidare till övrig hälso- och sjukvård vid behov.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt