Studenthälsan

Studenthälsan är till för alla studenter på Högskolan i Halmstad. Vårt mål är att på olika sätt förebygga ohälsa bland studenter och därmed öka dina förutsättningar för goda studieresultat. Ditt välmående är viktigt för oss!

Studenthälsans öppettider

Du hittar oss och vår drop-in-mottagning på Studentsupport som ligger ovanför Servicecenter.

Drop-in-mottagningen är stängd

Studenthälsans drop-in-mottagning stängs tills vidare för att minska risken för spridning av coronaviruset. Inga fysiska besök tas just nu emot på Studenthälsan, utan samtal genomförs istället via telefon. Ni som redan har fysiska möten inbokade kommer att bli kontaktade via telefon eller mail.

  • För att komma i kontakt med Studenthälsan, mejla studenthalsan@hh.se eller ring 035-16 74 37.
  • Om du är sjuk kontaktar du sjukvården via telefon 1177 eller 1177.se.
  • Om du har allmänna frågor om coronaviruset, hur myndigheterna hanterar situationen eller om du känner oro, ring 113 13.

Mer information om coronaviruset

1177 Vårdguidenlänk till annan webbplats
Folkhälsomyndighetenlänk till annan webbplats
Studentnytt om coronaviruset

Fyra personer sitter på rad i fåtöljer, tittar in i kameran och ler. Foto.

På Studenthälsan hittar du Morgan Ljungkvist, hälsovägledare, Elisabeth Ylander, leg sjuksköterska, Matilda Sturesson, leg psykiatrisjuksköterska, och Linda Emanuelsson, hälsovägledare.

Vad erbjuder Studenthälsan?

Vi arbetar både med individkontakt på mottagningen samt förebyggande arbete generellt och med studentföreningar. Vi är också HBTQ-diplomerade. Till oss kan du vända dig med allt som rör din hälsa.

Svara på nationell enkät om studenters hälsa

Syftet med studien är att undersöka hur coronapandemin påverkar hälsan och studierna hos högskole- och universitetsstudenter i Sverige, både i nutid och efter tre och sex månader. Uppföljningen ingår för att bidra till kunskap om hur effekterna utvecklas. Forskningshuvudman för studien är Uppsala universitet.

Du kan besvara enkäten fram till den 18 juni.

Delta i studie om din hälsalänk till annan webbplats

Om du blir sjuk

Du har möjlighet att träffa sjuksköterska och läkare på Studenthälsan. Vi kan också vägleda dig vidare till övrig hälso- och sjukvård om du behöver.

Hälsointyg

Ska du studera utomlands eller är du sjuksköterskestudent som ska genomföra VFU? Då kan du behöva ett hälsointyg.

uppdaterad

2019-09-19

Kontakt

Dela

Kontakt