Sök
Glada människor viftar med färgade sjalar, konfettiregn. Foto.

Avslutningshögtid

31 maj 2024

I maj är det dags för Högskolans avslutningshögtid på Halmstad Arena där vi tillsammans ska fira din examen. På den här sidan publiceras löpande information om allt som du behöver veta om högtiden. Vi ses den 31 maj!

Avslutningshögtiden 2024

En fullsatt arena med strålkastare mot scenen. På scenen syns en stor monterskärm och två personer. Foto.

Avslutningshögtiden på Halmstad Arena

Den 31 maj med start klockan 15.00 hålls avslutningshögtiden för alla studenter som tar examen under hösterminen 2023 och vårterminen 2024. Avslutningshögtiden är Högskolans tack till dig för din studietid vid Högskolan i Halmstad.

Unga människor står på en scen med viftande sjalar och under ett regn av konfetti. Framför scenen syns publik. Foto.

Anmäl dig till avslutningshögtiden här

För att delta på avslutningshögtiden måste du anmäla dig och dina gäster i förväg. Anmälan till avslutningshögtiden är nu öppen. Anmäl dig i anmälningsformuläret som du når via länken nedan senast den 3 maj.

Anmälan till avslutningshögtiden
Två finklädda unga kvinnor står med armarna om varandras rygg med ryggarna mot kameran. I bakgrunden syns ett folkmyller. Foto.

Fira på din programsamling

Många program har som tradition att också träffas under mer personliga former för att fira och säga hej då till varandra innan de samlas på den gemensamma avslutningshögtiden. Tidigare år har studenter och programansvariga till exempel valt att äta frukost, lunch eller middag tillsammans under avslutningsveckan, alternativt att träffas under mer traditionella avslutningsformer i någon av Högskolans lokaler.

Vad ni väljer att göra är upp till er, men ni kan till exempel hålla personliga tal, dela ut interna stipendier eller något annat som ni vill lyfta fram innan ni skiljs åt. Det är du, ditt program och er programansvarig som bestämmer vad ni vill göra på programsamlingen. Kontakta din programansvarig om du har frågor om programsamlingen.

Flera män I kostym står i en kö. Runt halsen har de varsin röd sjal. Foto.

Du får låna en avslutningssjal

Ni studenter som deltar på avslutningshögtiden får låna varsin färgkodad sjal. Sjalens färg utgår från studentoverallen som till exempel används under nollningen. Sjalarna delas ut när ni går in på Halmstad Arena och samlas in igen efter högtiden. Se vilken sjalfärg ditt program har via länken nedan.

Avslutningssjal
På bilden syns ett publikhav i en arena. På publiken är strålkastare i olika färger riktade. Foto.

Avslutningshögtidens A-Ö

I listan Avslutningshögtidens A-Ö hittar du viktig information som du behöver veta i samband med att du tar examen och ska gå på avslutningshögtiden, exempelvis om vad som gäller på arenan den 31 maj.

Avslutningshögtidens A-Ö
Glas med mousserande dryck står uppradade på ett bord med en vit duk. Glasen är inzoomade. Foto.

Vinteravslutning

I januari arrangerade Högskolan en vinteravslutning för de studenter som tog examen under vintern. Glöm inte att du som tog examen höstterminen 2023 även är välkommen till den gemensamma avslutningshögtiden i maj.

Vinteravslutning
Två unga kvinnor och två unga män står på rad med blommor och diplom i sina händer. De är alla finklädda. Foto.

Årets student tidigare år

Varje år, under avslutningshögtiden, delar Högskolan ut utmärkelsen Årets student till en student vid varje akademi. Alla med en relation till Högskolan kan nominera kandidater.

Se tidigare mottagare på sidan Årets student.

Årets student
Fyra personer står på rad på en scen där den fjärde personen längst till höger tar emot blommor från en person som står med ryggen mot kameran. Foto.

Nominera Årets student

Nomineringen till Årets student 2024 är öppen mellan den 13 november 2023 och den 14 april 2024. Läs mer och nominera till utmärkelsen via länken nedan.

Nominera Årets student
En kvinna i en rosa kavaj sitter på en stol i ett mörkt rum och tittar mot kameran och ler. Foto.

Årets alumn tidigare år

Årets alumn delas ut på avslutningshögtiden som ett sätt att uppmärksamma tidigare studenter som har utmärkt sig efter examen och är en positiv förebild.

Se tidigare mottagare på sidan Årets alumn.

Årets alumn
En man står på en scen och håller ett tal. Bakom scenen till vänster syns en storbildsskärm med en porträttbild av en man i bild. Foto.

Nominera Årets alumn

Nomineringen till Årets alumn 2024 är öppen mellan den 13 november 2023 och den 14 april 2024. Läs mer och nominera till utmärkelsen via länken nedan.

Nominera Årets alumn

Viktiga datum 2024

  • Februari
  • 19 februari

    Anmälan till avslutningshögtiden öppnar!

    Anmälan till avslutningshögtiden öppnar den 19 februari då det är 100 dagar kvar till högtiden.

Efter din avslutning

Flera vita och blåa diplom ligger i hoprullade på ett bord. Varje diplom har ett grönt band knutet runt sig. Foto.

Ansök om ditt examensbevis

Observera att du inte får ditt examensbevis under avslutningsdagen. Du ansöker själv om examensbeviset i Studentladok när du är redo att ta ut en examen.

Examensbevis
Bilden visar en in-zoomad pin med texten texten Alumn Högskolan i Halmstad och Högskolan i Halmstads logotyp. Foto.

Gå med i alumnnätverket

Högskolan har ett alumnnätverk på LinkedIn, en mötesplats för dig som har studerat vid Högskolan i Halmstad.
Genom att vara en del av nätverket kan du på ett enkelt sätt fortsätta att hålla kontakten med både dina tidigare klasskompisar och personal efter studietiden samt dela med dig av eller få tips om lediga tjänster eller karriärfrämjande event.

Högskolans alumnnätverk
Två blåa kaffekoppar med vit text står på en vit yta. Foto.

Kolla in våra profilprodukter

I Högskolans utbud av profilprodukter finns allt från tröjor och t-shirtar till kaffemuggar med alumntema, för dig som är stolt alumn.

Profilprodukter

Kontakt

Om du vill veta mer om avslutningshögtiden kan du kontakta Högskolans eventgrupp via event@hh.se