Sök

Stipendieutdelning 2023

Stipendier och priser delas ut även i år, som traditionen bjuder, på Utexpomässan eller vid särskilda stipendieutdelningar till våra mest innovativa studenter.

”Njut av er förträfflighet. Det är okej att vara bra.”

Daniel Eriksson, alumn från Utvecklingsingenjörsprogrammet

Varje år brukar det i samband med examenstider fullkomligen regna pengar och priser över Högskolans studenter. Det är allt från stipendier från Lektor Sten Fåhrés minnesfond, där den största prissumman är på 100 000 kronor, utmärkelser för bästa projekt eller examensarbete på så gott som alla ingenjörsprogram och naturvetenskapliga program, till stipendiet ”Till Georgis minne” som delas ut till särskilt framstående matematikstudenter.

Dussintals blåa utexpostatyetter uppradade på ett bord.

Förutom ära, diplom och stipendium får pristagarna på Utexpo denna statyett, framtagen av Fab Lab på Högskolan.

Bästa presentation

Utexporådet delar ut pris för bästa presentation, varav monter, postrar och muntlig presentation av examensarbetet bedöms.

Årets bästa presentation går till:

Kajsa Öhman och Filippa Malmenstam från Utvecklingsingenjörsprogrammet, för projektet ”Analysis of wearable products supply for service workshop”.

Två studenter ler och visar upp sina diplom, presenter, statyetter och blommor framför sin monter.

Kajsa Öhman och Filippa Malmenstam, båda från Utvecklingsingenjörsprogrammet, belönades med ett varsitt glashjärta och Utexpostatyett.

Två glada personer med finkläder och studentmössor. De håller i diplom och Utexpostatyett utomhus på campus. Foto.

Noa Koch och Sara Pettersson belönades med 100 000 kronor från Lektor Sten Fåhrés minnesfond år 2023.

Quokka

Stipendium om 15 000 kronor
Projekt: ”Ostomy Connect”.
Studenter: Noa Koch och Sara Pettersson.

Stipendium om 15 000 kronor
Projekt: ”GlucoSense+”.
Studenter: Jonatan Andersson och Miranda Hansson.

Tre personer som håller upp diplom och en varsin bukett med blommor. Foto.

Jenny Emilsson, Grundlärarutbildning åk 4–6, Erica Jonsson, Civilingenjör i intelligenta system och Tara Kadir, Ingenjör i hållbar energi.

Vårdförbundet Hallands stipendium

Mottagarna av Vårdförbundet Hallands stipendium för bästa kandidatuppsats är Linn Olsson och Emelie Hultberg för projektet ”God och jämlik vård för alla, förutom transpersoner? Vårdpersonal och transpersoner upplevelser av hälso-och sjukvården - En allmän litteraturstudie”.

Motivering

Vårdförbundet Hallands upopsatsstipendium vårtemrinen 2023 tilldelas Emma Hultberg och Linn Olssonför uppsatsen ”God och jämlik vård för alla, förutom transpersoner”, då uppsatsens konklusioner går i linje med Vårdförbundets politik. Vårdförbundet kämpar för att arbetsplatser ska präglas av en kultur där mångfald uppskattas och bejakas. Vårdförbundet arbetar aktivt för att inte medlemmar eller vårdtagare ska bli särbehandlade i sina möten med sjukvården.

Getinge Sterilization stipendium

Stipendierna delas ut av Getinge Sterilization med syfte att stimulera studenter till att göra berömvärda examensarbeten inom hälsoinnovation, med hög kvalitet och relevans.

Stipendium om 25 000 kronor
Projekt: ”Bladder Monitoring Using Ultra-Wideband Radar and Vivaldi Antenna”.
Studenter: Erica Jonsson och Attila Kovács.

Stipendium om 25 000 kronor

Projekt: ”Healthcare Professionals' experience of working person-centered in wound treatment: a qualitative study”.
Student: Anna Irestig.

Stipendium om 25 000 kronor

Projekt: ”Teen depression and the understanding of health”.
Student: Klara Danielsson.

Stipendium om 25 000 kronor

Projekt: ”CytoSafe”.
Studenter: Tilda Annervi och Ludvig Eberhardt.

Sex personer står i rad med varsitt inramat diplom och Utexpostatyett. Foto.

Erica Jonsson, Civilingenjör i intelligenta system, Attila Kovács, Civilingenjör i intelligenta system, Klara Danielsson, Masterprogrammet i hälsa och livsstil, Tilda Annervi, Utvecklingsingenjörsprogrammet, Ludvig Eberhardt, Utvecklingsingenjörsprogrammet och Anna Irestig, Masterprogrammet i hälsa och livsstil.

Stena Recycling stipendium

Stena Recycling vill med stipendiet sätta fokus på idéer, modeller och lösningar som tar ett cirkulärt perspektiv och som bidrar till cirkulär omställning.

Iris Nyholm och Clara Olérs Ekman, båda från Civilingenjör i maskinteknik, hållbar design och innovation, får dela på 20 000 kronor för examensarbetet ”Går det att åstadkomma en mer miljövänlig tillverkning av ortoser?”.

Två kvinnor står upp med varsitt diplom och blombukett i handen. De ler mot kameran med en stor stipendiecheck mellan dem. Foto.

Clara Olérs Ekman och Iris Nyholm, båda från Civilingenjör i maskinteknik, hållbar design och innovation.

Två finklädda studenter ler och håller i ett inramat diplom. De står utomhus på campus. Foto.

Sara Johansson och Henrik Bengtsson, båda från programmet Digital design och innovation. – Helt ofattbart! Jag tror att det är tack vare programmet. Det har varit så intressant och då har det också varit kul att arbeta, säger Sara Johansson om att ha prisats för bästa kandidatuppsats inom informatik.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt