Introduktion för nya studenter

Under uppropsdagen hölls en introduktionsföreläsning, Grön på Högskolan, med nyttig information och tips för alla nya studenter. Du som missade den får här en kort version av de ämnen som togs upp.

”Du kan också vidarebefordra studentmejlen till ett konto som du använder mer flitigt, till exempel din hotmail eller gmail, så att du inte missar dina svar från Helpdesk eller
andra mejl från Högskolan.”

Camilla Gonzalez, student på Internationella marknadsföringsprogrammet

”Du behöver inte läsa kurslitteraturen från pärm till pärm. Lär dig att hitta vad som är viktigt genom att titta i kursplanen och utbildningsplanen för att få en idé om vad du förväntas ha lärt dig.”

Camilla Gonzalez, student

”Jag rekommenderar att du söker CSN för hela året. Då kollar CSN inte dina resultat lika ofta och det blir mindre strul. Tänk också på att om du jobbar samtidigt finns det regler kring hur mycket du får tjäna innan det påverkar ditt studiemedel.”

Camilla Gonzalez, student


Har du fått studentguiden?

I vår studentguide, ett magasin för nya studenter, finns det mesta som du behöver veta för att komma i gång med livet som student på Högskolan. Om du inte har fått den ännu kan du hämta ett exemplar i Servicecenter.

Studentguide – vårt magasin för dig som är ny student.

uppdaterad

2019-09-04

Kontakt

Dela