Sök

Talböcker

Om du som studerar på Högskolan i Halmstad har en läsnedsättning kan vi på högskolebiblioteket hjälpa dig med att få din kurslitteratur anpassad via tjänsten Legimus.

Vilka regler gäller?

En läsnedsättning innebär att du behöver få en tryckt bok anpassad för att kunna läsa den. Det finns många anledningar till att man kan ha en läsnedsättning, till exempel dyslexi, synnedsättning, rörelsehinder eller något annat som gör det svårt att läsa tryckt text.

Den vanligaste anpassningen är talböcker, men man kan även få litteraturen i punktskrift eller som e‑textbok.

Att få tillgång till inläst litteratur

Kontakta oss för att boka en introduktion till talböcker där vi visar tjänsten Legimus och pratar om dina möjligheter. Om du redan har ett konto hos Legimus från ett annat bibliotek, logga in på ”Mina sidor” i Legimus och byt bibliotek till Högskolebiblioteket i Halmstad.

Boka introduktion: biblioteket@hh.se

Att låna och läsa talböcker

Information om hur du som student kan låna och läsa talböcker med hjälp av läsprogrammet EasyReader och app hittar du på Legimus webb, men vi visar också detta under introduktionen.

Nyproduktion

Om din obligatoriska kurslitteratur inte finns i Legimus så kan du kontakta högskolebiblioteket för att få den inläst. Den information vi behöver av dig är:

  • Ditt personnummer.
  • Din kurskod eller din litteraturlista i pdf.
  • Titel, författare samt utgivningsår eller upplaga.

Tänk på att inläsning av böcker kan ta upp till 8 veckor så var därför ute i god tid.

Kontakta biblioteket: biblioteket@hh.se

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt