Nätverk och samarbeten
Högskolan i Halmstad både driver och ingår i flera nätverk och samarbeten på både regional, nationell och internationell nivå med målet att bidra till ett bättre samhälle.
Nätverk
SamLär
Nätverket Samverkan för lärande och utveckling (SamLär) verkar för kunskapshöjande samverkan mellan skolhuvudmän och Högskolan i Halmstad, där deltagande parter berikar varandras verksamheter. Fokus är skolutveckling där alla skolformer ingår och har utgångspunkt i vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.
Samverkan för lärande och utveckling (SamLär)
Semicon Sweden – ett forum för aktörer i det svenska halvledarekosystemet
Semicon Sweden är en nationell satsning för att stärka Sveriges position i Europa inom halvledarsektorn. Genom att samordna det svenska halvledarekosystemet och driva påverkansarbete nationellt och på EU-nivå stärker vi Sveriges position med målet att på sikt bli en betydande aktör inom strategiskt viktiga teknologiområden som avancerade halvledare, AI och kvantteknologi.
Samarbeten
Ciscoakademi
Cybersäkerhet blir ett allt viktigare ämne, inte minst för studenter inom IT. Högskolan i Halmstad bedriver både utbildning och forskning inom området och har fått förtroendet att hålla i cybersäkerhetskurser för andra lärosäten.
Civilingenjör 4.0
Högskolan medverkar – som projektledare – sedan 2017 tillsammans med 13 andra lärosäten i den nationella kompetensfrämjande utbildningssatsningen Civilingenjör 4.0 med inriktning produktionsteknik.
HEROES alliance
Högskolan i Halmstad är en del av den europeiska universitetsalliansen HEROES. Målet med det strategiska nätverket är att stärka den smarta regionala motståndskraften hos människor, företag och natur genom högkvalitativ professionell utbildning, praxisorienterad vetenskaplig forskning och samarbete mellan likasinnade partners.
HEROES alliance Länk till annan webbplats.
Lärosäten syd
Sju lärosäten i södra Sverige samarbetar inom en rad områden inom utbildning, forskarutbildning, forskning, administrativa funktioner och samverkan med det omgivande samhället. Dessa samarbeten ger ökad kvalitet, bättre resursutnyttjande och bättre kontakter med näringsliv och samhälle, både för studenter och universitet/högskolor och för det omgivande samhället. Genom en representation i Bryssel verkar Lärosäten Syd för de gemensamma frågorna i en internationell kontext.
Lärosäten syd Länk till annan webbplats.
Kompetensplattform för socialt arbete
Forskning och utbildning behöver vara förankrade i det omgivande samhället, därför vill vi samarbeta med kringliggande kommuner inom det sociala området för vårt socionomprogram. Grunden för samarbetet är en Kompetensplattform för samverkan om utbildning, verksamhetsutveckling och forskning inom det sociala området.
Kompetensplattform för socialt arbete
Samverkansplattform för social hållbarhet i organisationer
Samverkansplattformen fokuserar på strategisk utveckling av socialt och etiskt hållbara organisationer och är kopplad till utbildningsprogrammet Sociologi för social hållbarhet.