Sök

Riksidrottsuniversitet

Riksidrottsuniversitet

Elitidrottare och student på samma gång

Högskolan i Halmstad är i samarbete med Malmö universitet ett Riksidrotts­universitet (RIU) och jobbar på många olika sätt med att främja elitidrott i både utbildning och forskning.

Här kan du som idrottar på elitnivå kombinera din elitsatsning med högre studier där Högskolan underlättar din studietid genom flexibla och anpassade lösningar. Du kan även anpassa din studietakt för att få tiden att räcka till för din elitsatsning och lyckas med dubbla karriärer. Som elitidrottsstudent kan du studera vilket program eller vilken kurs du vill på Högskolan och få ta del av stödet som ges.

För att bli en elitidrottsstudent behöver du uppfylla kraven som ställs utifrån två definitioner. Riksidrottsförbundet (RF) har en strikt definition och Högskolan i Halmstad har en egen, öppnare definition. Du söker in till ditt program på samma villkor som övriga studenter. Om du uppfyller kraven och kommer in på ditt program skrivs ett avtal mellan dig som elitidrottande student och Högskolan där åtaganden och ansvar preciseras. Avtalet är nyckeln till att du ska kunna få stöd att kombinera elitidrott och studier.

Mer information

Kontakt

Porträttbild på kvinna med blå blus med vita prickar