Sök

Elitidrottsmiljöer

Som elitidrottande student på Högskolan i Halmstad har du förmånen att utvecklas i våra elitidrottsmiljöer. En elitdrottsmiljö är på en förbundsnivå förankrad träningsmiljö som erbjuder träning och coachning på hög nationell nivå eller internationell nivå. Vi har tre elitidrottsmiljöer: i golf, i tyngdlyftning och i bordtennis.

Elitidrottsmiljö i golf: SGF Elitmiljö Halmstad

Elitidrottsmiljön i golf drivs av Svenska Golfförbundet med stöd från Högskolan i Halmstad och Halmstads kommun. Ett väletablerat samarbete och stöd finns också med en av de äldsta golforganisationer i världen, The Royal and Ancient Golf Club of St Andrews i Skottland.

Som elitidrottande student i elitidrottsmiljön utvecklas du av ett team av coacher med stor erfarenhet och hög kompetens. Teamet jobbar med alla delar av spelarutvecklingshjulet där coacherna delvis har olika fokusområden men med gemensamt fokus på spelarnas helhetsutveckling.

Två golfstudenter observerar sin tränare demonstrera hur man utför en teknik på en golfbana. Foto.

Elitidrottsmiljön i golf har sin hemvist på Halmstad Golfarena.

Träningsfaciliteter

 • Falkenbergs GK
 • Halmstad Golfarena
 • Halmstad GK
 • Haverdals GK
 • Holms GK
 • Ringenäs GK

Teamet

 • Sofia Grönberg Whitmore
 • Fredrik Wetterstrand
 • Rikard Fors
 • Jonathan Hammarsten
 • Håkan Svensson
Blond kvinna i kort hår står på en golfbana och ler mot kameran. Foto.

Elitidrottsmiljökoordinator och coach

Sofia Grönberg Whitmore ansvarar för de områdena som rör den personliga utvecklingen, såväl socialt som mentalt och strategiskt. Hon har en bakgrund som professionell golfspelare på högsta tournivå och har vunnit tre tävlingar på Ladies European Tour. Efter spelkarriären har hon återvänt till golfen som coach och har varit delaktig i att ta fram och utveckla elitidrottsmiljön i Halmstad.

Elitidrottsmiljö i tyngdlyftning: Elitmiljö Tyngdlyftning Halmstad (ETH)

Elitidrottsmiljön i tyngdlyftning drivs av tre parter inom idrott, akademi och näringsliv: Svenska Tyngdlyftningsförbundet, Högskolan i Halmstad och Eleiko Group AB. Det är Sveriges första nationella elitcenter för tyngdlyftning.

Som elitidrottande student i elitidrottsmiljön får du, tillsammans med landets bästa lyftare, ta del av en professionell miljö i världsklass och möjlighet att kombinera med högre studier.

En mörkhårig tyngdlyftarstudent gör ett lyft med böjda ben och stången över huvudet. I Eleiko Sportcenter. Foto.

Elitidrottsmiljön i tyngdlyftning har sin hemvist på Eleiko Sportcenter.

Träningsfacilitet

 • Eleiko Sportcenter

Huvudtränare

Maged Salama leder den dagliga träningen för lyftare. Han har förutom en egen framgångsrik karriär som aktiv arbetat som tränare i drygt 30 år. Maged Salama har bland annat varit landslagstränare för Österrike, Indien och Egypten, och har en lång meritlista som tränare för lyftare som tagit flera medaljer på VM, EM, Asiatiska mästerskapet och Afrikanska mästerskapet.

Man i svarta glasögon och vit skjorta ler mot kameran. Foto.

Elitidrottsmiljö i bordtennis

Elitidrottsmiljön i bordtennis drivs av Högskolan i Halmstad, Halmstad Bordtennisklubb och Svenska Bordtennisförbundet. Mer info kommer inom kort.

Två bordtennisspelare spelar bordtennis i Halmstad arena. Foto.

Elitidrottsmiljön i bordtennis har sin hemvist i Halmstad arena.

uppdaterad

Kontakt

Dela