Jobba hos oss
Vid Högskolan i Halmstad arbetar cirka 600 personer inom utbildning, forskning, administration och stöd. Lärosätet är därmed en av Halmstads största arbetsplatser. Här hittar du alla lediga tjänster på Högskolan och information om vad det innebär att jobba hos oss.
EU-stadgan HRS4R
Högskolan i Halmstad har ansökt till EU-kommissionens om genomförande av ”Den europeiska stadgan för forskare och riktlinjerna för rekrytering av forskare” (EU-stadgan; EU Charter & Code).
Högskolan består av fyra tvärvetenskapliga akademier som verkar inom följande områden: ekonomi, teknik och naturvetenskap, data- och elektroteknik, informationsvetenskap, hälsa, samhälle, humaniora och lärarutbildning. Flera av våra utbildningsprogram och forskargrupper är unika för Sverige, och Högskolan profilerar sig som ”det innovationsdrivande lärosätet”.
Lediga tjänster på Högskolan
Följ oss på Instagram
Högskolan i Halmstad har ett medarbetarkonto på Instagram, där du varje vecka kan följa olika kollegor i deras vardag på Högskolan.

Förmåner och villkor för statligt anställda
Det finns många fördelar med att arbeta i en statlig myndighet som Högskolan i Halmstad. Det är framför allt bra villkor för arbetstid, semester, föräldraledighet och pension.
Semester
Utöver de fem veckors semester som alla i Sverige har rätt till har du som statligt anställd rätt till ytterligare några semesterdagar beroende på din ålder. Du har också rätt till betald semester redan första året du är anställd, men för att få full betald semester måste du vara anställd hela året.
Föräldraledighet
För att underlätta din föräldraledighet betalar statliga arbetsgivare en kompletterande ersättning så att du får 90 procent av din lön under större delen av ledigheten.
Pension
Som statligt anställd får du en avtalspension som består av flera delar. Den kompletterar den allmänna pensionen som alla har rätt till. Du har rätt att själv välja hur en del av avtalspensionen ska förvaltas.
Sjukvårdsförmåner
Som statligt anställd har du vissa sjukvårdsförmåner, exempelvis möjlighet att kontakta företagshälsovården och göra vissa läkarbesök på betald arbetstid. Du kan också få ersättning för sjukvårdsbesök och läkemedel.
Värdegrund
Alla inom staten arbetar på medborgarnas uppdrag. Oavsett om du är forskare, vaktmästare, utredare, adjunkt, projektledare, kommunikatör, IT-chef, IT-tekniker eller har någon annan statlig anställning, så finns en gemensam värdegrund för hela den statliga sektorn som utgår ifrån lagar och förordningar.
Du kan läsa mer om dessa principer i skriften ”Den gemensamma värdegrunden för de statsanställda” från Värdegrundsdelegationen.
Anställningsordning
Högskolans anställningsordning beslutas av Högskolestyrelsen (HF 2 kap 2 §). Den nu gällande anställningsordningen beslutades av högskolestyrelsen den 21 april 2017.
Anställningsordningen innehåller regler för anställning av lärare, doktorander och amanuenser samt om befordran av lektorer, biträdande lektorer och adjunkter.
Anställningsordningen ska tydligt spegla Högskolans gemensamma synsätt vad gäller mål, etik, lika villkor och arbetsgång vid rekrytering och befordran av lärare.