Sök

Lokalt Ledd Utveckling Halland får förstärkning av forskare

Eugenia Perez Vico, docent och universitetslektor i innovationsvetenskap, är sedan mars i år adjungerad styrelsemedlem i Lokalt Ledd Utveckling Halland.

Lokalt Ledd Utveckling Halland är en ideell förening, som arbetar med landsbygdsutveckling. Den stödjer Region Halland genom att erbjuda finansiella medel och metoder som främjar lokala initiativ och samverkan mellan privata, offentliga och ideella organisationer och individer.

Styrelsen arbetar bland annat med att verkställa av föreningens strategi och beslutar om vilka projekt som ska få stöd. I sin nya roll vill Eugenia Perez Vico bli en kanal för idéer och uppslag till samverkan mellan lokala aktörer på den halländska landsbygden, gärna tillsammans med Högskolan.

– Jag hoppas att min vetenskapliga och praktiska erfarenhet av samverkan mellan olika samhällssektorer kan ge nya perspektiv på förändringsprocesser och innovation för föreningens verksamhet och Högskolans samverkan, säger Eugenia Perez Vico.

Eugenia Perez Vico.

I över 15 år har hon studerat hur akademin samverkar med omvärlden och vilka effekter det har på samhället. Hennes forskningsbaserade kunskap om innovations- och samverkansprocesser kan inspirera till att utveckla föreningens verksamhet ytterligare, både avseende projektbedömning och uppslag till nya projekt. Eugenia Perez Vico står dock ödmjuk inför sitt nya styrelseuppdrag:

– Landsbygdsutveckling är ett nytt sammanhang för mig, som jag ser mycket framemot att lära mig mer om.

Text: Katarina Tran
Bild: Magnus Karlsson

Publicerad

kontakt

  • Ingen giltig användare vald.

Dela

Kontakt