Sök

Fokus på hälsoinnovation när Högskolan tecknar samverkansavtal med Eleiko Group

Högskolan i Halmstad och Eleiko Group AB, ledande inom tyngd- och styrkelyftsutrustning, har tecknat ett gemensamt partnerskapsavtal. Avtalet, som gäller för en tioårsperiod, ska bidra till att stärka det samarbete som redan i dag pågår och stödja ny och fördjupad samverkan mellan parterna med fokus på hälsoinnovation.

”Eleiko är ett spännande företag med fokus på hälsa, innovation och hållbarhet, och jag ser flera synergier och möjligheter till ömsesidig nytta inom såväl utbildning som forskning.”

Susanna Öhman, rektor

Två personer som står bredvid varandra vid ett bord. Foto.

Högskolans rektor Susanna Öhman och Eleiko Groups vd Erik Blomberg vid signeringen av samverkansavtalet.

– Det känns verkligen bra att vi på detta sätt manifesterar en gemensam långsiktig satsning på samverkan. Eleiko är ett spännande företag med fokus på hälsa, innovation och hållbarhet, och jag ser flera synergier och möjligheter till ömsesidig nytta inom såväl utbildning som forskning, säger Högskolans rektor Susanna Öhman.

Samverkansavtalet är ett led i att stärka Högskolans position inom hälsoinnovation, ett av Högskolans två fokusområden, som samlar forskning och utbildning inom bland annat idrott, träning och hälsa. Erik Blomberg, vd på Eleiko Group AB och tillika ledamot i Högskolans styrelse, ser också stora vinster med samverkan.

– Högskolan är viktig för oss på flera sätt. Inte minst utifrån ett kompetensförsörjningsperspektiv. Flera av företagets medarbetare har studerat på Högskolan, berättar Erik Blomberg.

Vidare ser Erik Blomberg flera utvecklingsmöjligheter kopplade till Eleikos vision ”att göra människor starkare i sport och i livet”. Han lyfter områden som produktutveckling, styrketräning för såväl barn som äldre, och idrott och psykologi, som intressanta områden utveckla i samverkan med Högskolan.

”Högskolan är viktig för oss på flera sätt. Inte minst utifrån ett kompetensförsörjningsperspektiv.”

Erik Blomberg, vd Eleiko Group AB

Ett pågående exempel på samverkan är Elitmiljö Tyngdlyftning Halmstad (ETH), där Högskolan i Halmstad som Riksidrottsuniversitet, tillsammans med Svenska tyngdlyftningsförbundet och Eleiko Group AB, etablerar ett nationellt träningscentrum med syfte att samla Sveriges bästa lyftare och tränare, och möjliggöra för elitsatsande tyngdlyftare att samtidigt studera på högskola.

– Samarbetet, skapar mervärde för Högskolan och inte minst för våra studenter, konstaterar Anders Nelson, tillförordnad prorektor med ansvar för samverkan, innovation och internationalisering.

Text: Matilda Sommelius
Bild: Anna-Frida Agardson

Om Eleiko Group AB

Eleiko är ett familjeföretag med bas i Halmstad och med kunder över hela världen. Eleiko har utöver sina svenska kontor och huvudkontoret i Halmstad, kontor i Norge, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien och USA. Eleiko säljer till över 150 olika länder och företagets kundgrupp är inte bara officiella tävlingar och professionell verksamhet.

Högskolan i Halmstads strategiska samverkansavtal

Högskolan har och sedan tidigare samverkansavtal med två andra företag i regionen, Getinge Sterilization AB och Stena Recycling AB. Region Halland, Länsstyrelsen i Hallands län och Halmstads kommun har också samverkansavtal med Högskolan i Halmstad.

Publicerad

kontakt

  • Ingen giltig användare vald.

Dela

Kontakt