Sök

Socionom­programmets första studenter tog examen

Början av januari markerade slutet på höstterminen, och för vissa av Högskolans studenter även slutet på deras studietid. Det var bland annat dags för Socionomprogrammets första årskull att ta examen. Majoriteten av programmets studenter fortsätter nu direkt ut i arbetslivet.

Socionomprogrammet startade hösten 2020 och är ett av Högskolans nyaste program. Efter tre och ett halvt år tog nu programmets första klass examen, vilket firades under en avslutningsceremoni på Högskolan den 12 januari.

Inspirerande tal och gratulationer

På Socionomprogrammets avslutning samlades studenter, anhöriga, programansvarig och lärare för att tillsammans både fira och minnas de gångna åren.

På agendan stod bland annat tal av programansvarig Janicke Andersson, Pernilla Ouis, professor i socialt arbete, och Susanna Öhman, Högskolans rektor, som gratulerade och tackade studenterna för deras tid vid Högskolan.

– Ni är den första kullen som examineras. Ta med er alla anteckningar som ni har gjort under studietiden och använd dem väl i ert fortsatta yrkesutövande. Jag vill säga ett stort grattis till er alla och önskar er all lycka och framgång på er fortsatta väg i livet, sade rektor Susanna Öhman i en videohälsning till studenterna.

”Det känns surrealistiskt, jättespännande och skönt att ta examen.”

Anna Ekstedt Lingvall, nyexaminerad socionom

Från juristplaner till socionom

En av studenterna som var på plats under avslutningen var Anna Ekstedt Lingvall. Hennes ursprungliga plan var att söka till en juristutbildning, men hon ändrade sig i sista sekund och valde Socionomprogrammet på Högskolan i Halmstad, vilket hon nu inte ångrar det minsta.

– Det har sedan dag ett känts rätt. Socionomutbildningen är som en gott och blandat-påse: den innehåller allt som jag har intresse för, sade Anna Ekstedt Lingvall och förklarade att hon som socionom kommer att få möjlighet att möta människor i andra livssituationer än som jurist:

– Jag tror att det passar mig bättre. Jag kommer att kunna påverka dem på ett helt annat sätt.

Hon ser nu fram emot att få påbörja sitt arbetsliv:

– Det känns surrealistiskt, jättespännande och skönt att ta examen. Nu ska jag vara föräldraledig i ett par månader. Jag fick barn i somras och har pluggat med honom vid min sida sedan dess. När jag väl börjar jobba vill jag kasta mig in i det helhjärtat.

Traditionsenligt bär alla studenter som deltar i avslutningen en färgkodad sjal. Sjalens färg utgår från studentoverallen som till exempel används under nollningen. Anna Ekstedt Lingvall bär Socionomprogrammets vinröda sjal.

Fler program som tog examen i januari

Alla program som tar examen under vintern har som tradition att fira detta under festliga former på campus i Halmstad under en vinteravslutning.

Utöver Socionomprogrammets vinteravslutning hade även Sjuksköterskeprogrammet, Förskollärarutbildning, Kompletterande pedagogisk utbildning, Kultur och samhällsutveckling samt Språk, textbearbetning och digital kommunikation avslutningar där de firade alla studenter som tog examen.

Publicerad

kontakt

  • Ingen giltig användare vald.

Dela

Kontakt