Sök

Stor succé för Högskolans första avslutningshögtid

I fredags hölls Högskolans första avslutningshögtid på Halmstad Arena. Under eftermiddagen fylldes arenan med omkring 2 700 studenter och anhöriga. Efter mingel och välkomstdrink i foajén gjorde studenterna en storslagen entré till tonerna av Linnea Henrikssons passande låt ”Halmstad”. Publiken jublade när ridån gick upp och studenterna strömmade ut.

Avslutningshögtiden som är en nystartad tradition är ett tillfälle för Högskolan att visa studenterna uppskattning och för studenterna att känna stolthet över sina prestationer och sitt engagemang under studietiden. Högskolans rektor Stephen Hwang invigde högtiden med ett tal där han hyllade studenterna.

– Vilken bedrift ni alla har gjort, sa Stephen. Ni ska alla sträcka på er och känna er stolta över vad ni har lyckats med. Ni har investerat i något som ingen kan ta ifrån er – en bra utbildning.

En grupp glada studenter står utanför Halmstad Arena med ballonger och bubbelglas.

Glädjen gick det inte att ta mista på när Högskolan för första gången höll en gemensam avslutningsceremoni för alla avgångsstudenter i Halmstad Arena.

Rektor berömde även de internationella studenternas mod:

– Ni har rest till ett annat land för att nå er dröm – att skaffa er en utbildning som kommer att hjälpa er att få den karriär ni vill ha. Inte många har det modet och den drivkraften. Ni har inte bara lyckats med era studier i en annorlunda akademisk miljö än vad ni är vana vid, ni har även övervunnit de kulturella utmaningarna som kommer med att bo i ett nytt land.

Snö, vänner och fika

Många studenter hade med sig gäster och en del hade rest längre än andra. Anagha Anand och Dheeran Senthilvel, två av Högskolans internationella studenter, hade familj och släktingar från Indien på besök. De båda studenterna blev goda vänner under sin tid på Högskolan och höll i fredags ett tal tillsammans. De berättade om sina upplevelser av Sverige och Halmstad: att få uppleva snö och kyla, Halmstads vackra stränder, skaffa sig nya vänner och givetvis svenskarnas obligatoriska fikapaus.

– A day in Sweden is never complete if you don't have a ”fika”, förklarade Anagha Anand, och framkallade ett igenkännande skratt hos publiken.

”Ni ska alla sträcka på er och känna er stolta över vad ni har lyckats med. Ni har investerat i något som ingen kan ta ifrån er – en bra utbildning.”

– Stephen Hwang, rektor

Förutom flera talare bjöds även på musikunderhållning av barbershopkvartetten Charad, och några studenter belönades lite extra. Vicerektor Pernilla Nilsson delade ut utmärkelsen årets student, en vid varje akademi. De som hyllades alldeles särskilt för sitt engagemang under studietiden var Johan Elwing Malmfelt från programmet Maskiningenjör och Biomekanikingenjör, Amanda Stenholm från Psykologiprogrammet – inriktning idrott och motion, Kajsa Carlsson från Ämneslärarutbildningen och Anna Lidén från Affärssystemprogrammet.

Ny utmärkelse: årets alumn

Vicerektor Anders Nelson delade ut den nyinstiftade utmärkelsen ”årets alumn”. Första mottagare av denna hedersbetygelse är Christoffer Lindhe, tidigare student på Utvecklingsingenjörsprogrammet, som möttes av varma applåder när han gick upp på scenen. Som 17-åring förlorade han båda benen och en arm i en tågolycka. I dag driver han ett framgångsrikt företag som utvecklar proteser.

Även Halmstads kommunstyrelses ordförande Jonas Bergman var på plats och talade om kommunens, studentkårens och Högskolans samarbetsprojekt ”Halmstad hjärta student”, som ska förbättra och utveckla Halmstad som studentstad. Han poängterade att studenterna är viktiga för Halmstad utveckling.

Studentkårens ordförande Hanne Göransson avslutade högtiden med sitt tal innan studenterna fick springa ut och gratulerades med en ros.

– Högskoletiden är en resa. En resa som innefattar blod, svett och tårar, sa Hanne Göransson. Frustration, besvikelse och kanske till och med en och annan uppbruten relation. Men det är också en resa som har inneburit otaliga skratt och nya relationer – av vänskap, kanske kärlek eller yrkesmässiga.

Text: Rebecca Staver
Foto: Anders Andersson

Publicerad

kontakt

Dela