Sök

Halmstad är Årets studentstad!

Halmstad har utsetts till Årets studentstad 2019/2020 av Sveriges förenade studentkårer. Priset överlämnades under en festlig ceremoni med röd matta, konfetti och popcorn på Högskolan i Halmstad den 11 april.

Det är Halmstad Studentkår, Halmstads kommun och Högskolan i Halmstad som får priset tillsammans, och det lämnades över på plats av SFS ordförande Jacob Adamowicz.

– Det är en fantastiskt rolig och viktig utmärkelse. Studenterna är vår framtid och en absolut nyckel till att försörja vårt växande näringsliv med kompetens. Att studenterna trivs under sin tid i Halmstad och vill stanna kvar här efter examen är oerhört betydelsefullt för Halmstad, sa kommunstyrelsens ordförande Jonas Bergman, som tog emot utmärkelsen å Halmstads kommuns vägnar.

Berömde samarbete

SFS ordförande Jacob Adamowicz berömde i sitt tal just det täta samarbetet med kommunen som inte bara syftar till att studenternas studietillvaro ska bli så bra som möjligt, utan dessutom till att studenterna verkligen ska uppfattas som kommuninvånare och ett värdefullt tillskott till staden.

”Halmstad är ett utmärkt exempel på vad en stad och lärosäte kan uppnå genom nära samarbete med studenter och studentkår. Genom en vilja att göra studietiden bättre och inkludera hela staden i arbetet visar Halmstad vad en studentstad kan göra för att ge varje student den bästa möjliga studietiden!”, skriver SFS i sin motivering.

– Den här utmärkelsen är inte bara ett kvitto på allt det goda arbete vi gör, utan också ett löfte om att vi ska bli ännu bättre. Vi är inte färdiga här – vi är glada för utmärkelsen, men kommer alltid att fortsätta sträva efter förbättring, sa Halmstad Studentkårs ordförande Marielle Bock.

Om priset Årets studentstad

SFS (Sveriges förenade studentkårer) delar varje år ut utmärkelsen Årets Studentstad till den stad som bäst arbetar för att utveckla livssituationen för studenter och där det finns ett aktivt samarbete och inflytande mellan studenterna och staden där lärosätet ligger. Halmstad har sökt utmärkelsen via projektet Halmstad hjärta student.

Halmstad hjärta student

Projektet startade 2016 och är ett samarbete mellan Studentkåren, Halmstads kommun och Högskolan. De tre parterna verkar tillsammans för att förbättra studenters roll och situation genom en rad olika satsningar samt att göra Halmstad till en bättre studentstad. Från projektets start har det varit en uttalad målsättning att bli utsedd till Årets studentstad.

Publicerad

kontakt

Dela