Sök

Stipendier på 300 000 kronor delades ut ur Lektor Sten Fåhrés minnesfond

I fredags, den 7 juni, delades stipendier ur Lektor Sten Fåhrés minnesfond ut till studenter vid Utvecklingsingenjörsprogrammet vid Högskolan i Halmstad. Stipendiernas totala värde uppgick till över 300 000 kronor.

Stämningen var hög när årets avgångsstudenter från Högskolans utvecklingsingenjörsprogram anlände. Framför dem låg en minst sagt spännande dag, som inleddes med stipendieutdelning och avslutades med storstilad avslutningshögtid på Halmstad Arena.

En grupp människor uppställda för gruppbild, med studentmössor och finkläder. Foto.

Årets avgångsstudenter från Utvecklingsingenjörsprogrammet, före den traditionsenliga mösskastningen.

Fåhréstipendierna, som de ofta kallas, uppmuntrar kreativitet och entreprenörskap, och delades för första gången ut 2004. Genom åren har många innovativa idéer, produkter och tjänster belönats. Fredagens stipendieutdelning var inget undantag. Stipendiet för Bästa examensarbete, som med sina 100 000 kronor är det största stipendiet, tilldelades Alfred Bertilsson och Sofia Possfelt för projektet D4Active. Studenterna var så klart glada men också mycket förvånade efteråt:

– Vi hade inte alls räknat med att vinna. Det är stort nog att vara nominerad, men att vinna känns helt fantastiskt, sa Alfred Bertilsson

Projektet, som handlar om utveckling av innovativa produkter som kan ge personer som är drabbade av diabetes typ1 möjlighet till en mer aktiv vardag, kommer att drivas vidare av nya studenter nästa år.

– Det är två utvecklingsingenjörsstudenter som kommer att ta över nästa år, och då kommer Alfred och jag att fungera som uppdragsgivare, berättar Sofia Possfelt.

Två finklädda personer med studentmössor och ballonger. Foto.

Stipendiet för Bästa examensarbete, som med sina 100 000 kronor är det största stipendiet, tilldelades Alfred Bertilsson och Sofia Possfelt för projektet D4Active.

Stolt programansvarig höll tal

Förutom stipendium för bästa examensarbete belönades studenter på såväl utbildningens första som andra och tredje år för väl genomförda projekt. Sammanlagt delades 320 000 kronor ut. Lektor Sten Fåhrés minnesfond ha en årlig avkastning på ungefär en halv miljon kronor, och stipendierna som delas ut till Utvecklingsingenjörsprogrammet är de största i Sverige till ett enskilt studieprogram.

Stipendieutdelningen avslutades med ett mycket personligt tal, där programansvarig för Utvecklingsingenjörsprogrammet framhöll hur stolt Högskolan är över avgångsstudenterna, och önskade dem all lycka till i framtiden. Efter det samlades alla studenterna utomhus, och som genom ett trollslag skingrades molnen och solen tittade fram. Studentmössorna flög i luften, och ytterligare en kull utvecklingsingenjörer lämnade Högskolan i Halmstad.

En grupp människor i finkläder, som kastar upp studentmössor i luften. Foto.

Till slut var det dags att låta studentmössorna flyga i luften!

Fotnot: Under Högskolans examensmässa Utexpo på onsdagen delades ytterligare stipendier ur Lektor Sten Fåhrés minnesfond ut:

Utexpo 2019 – två dagar fyllda med glädje och innovation Länk till annan webbplats.

Bild: Patrik Leonardsson

Publicerad

kontakt

Dela