Sök

Högskolan i media

Här visas ett urval av vad som skrivs om Högskolan i Halmstad i webbaserad press och media. Sammanställningen levereras av ett mediebevakningsföretag och visningarna på denna sida regleras av olika avtal.


 • Den svenska innovationens lampa på väg att spräckas, varnar experter (Sveriges Radio)
  En gång fanns det snillrika uppfinnare som grundade framgångsrika svenska industrier. Nobel, Tetra Pak, SKF, ABB föddes alla ur smarta innovationer. Men vilka svenska idéer leder till nya företag idag?

  Context:
  "och Eugenia Perez Vico, innovationsforskare Högskolan Halmstad. Reporter: Tomas Lindblad Producent: Björn Gunér", "decennierna säger innovations forskaren Perez vico på högskolan i Halmstad det är inte lätt att vara en enskild innovatör idag säger hon."


 • Lokala e-sportare jublar – invalt i Riksidrottsförbundet (Hallandsposten)
  Sport Frågan kring huruvida datorspel ska bli en egen sport eller ej har länge skapat debatt. Nu får datorspelande ungdomar anledning att jubla, efter beslutet att släppa in e-sporten i Riksidrottsförbundet. – Fler kommer få chansen att bli riktigt bra, säger Lucas Korosec, 18, som lägger en stor del av sin fritid på e-sport.

  Context:
  "Nu hoppas flera på att man kommer få bort fördomarna kring sporten. På Halmstad Högskola har man sedan två år tillbaka satsat på e-sporten"


 • Allt fler får vfu-plats – Calle har haft landets bästa praktik (Vårdfokus)
  Färre vill hoppa av utbildningen efter praktiken, fler får vfu-platser och handledarnas engagemang och kunskap ökar. Det är de positiva nyheterna i Vårdförbundet Students årliga rapport om verksamhetsförlagd utbildning, som i dag presenteras vid Högskolan i Kristianstad. Calle Almblad har studerat till biomedicinsk analytiker vid lärosätet och är särskilt nöjd med just praktikperioderna.

  Context:
  "Vårdförbundet Students årliga vfu-rapport, hamnar Högskolan Kristianstad etta, följt av Röda Korsets Högskola och Högskolan i Halmstad."


 • Högskolan Kristianstad bäst på VFU enligt vårdstudenter (Vårdförbundet)
  I en studie som gjordes under våren 2023 har nästan 1000 medlemmar i Vårdförbundet Student svarat vad de tycker om sin verksamhetsförlagda utbildning, VFU. Högskolan Kristianstad får bäst betyg av studenterna, följt av Röda Korsets Högskola och Högskolan i Halmstad.

  Context:
  "Högskolan Kristianstad får bäst betyg av studenterna, följt av Röda Korsets Högskola och Högskolan i Halmstad. Vårdförbundet Student"


 • Andreas Martin blir VD på insurtechbolaget Upptec (Sakochliv.se)
  Insurtechbolaget Upptec meddelar att Andreas Martin har utsetts till att

  Context:
  ""


 • Mattias Karlsson: Eleven ska vara i centrum i utbildningen – inte AI (Hallandsposten)
  Ledare De utmaningar som följer av Chat GPT blottlägger ett allvarligt problem, nämligen att höga betyg kan vara viktigare än riktig kunskap och bildning.

  Context:
  "Brogren, lärare i samhällskunskap för HP. På Högskolan i Halmstad arbetar man sedan i början av året med rättssäker", "Sjöberg, föreståndare på Högskolepedagogiskt centrum vid Högskolan i Halmstad. Här sätter Jeanette Sjöberg fingret på något viktigt."


 • Studie om tyngdtäcken ger hopp – Lennart: Blir lugn, sen somnar jag (Sveriges Radio)
  Lennart Andersson från Varberg har adhd och sover gott under ett tyngdtäcke. En ny och ännu opublicerad studie vid Halmstad högskola visar att barn med just adhd kan sova bättre om de använder tyngdtäcke.

  Context:
  " En ny och ännu opublicerad studie vid Halmstad högskola visar att barn med just adhd kan sova bättre om de"


 • Ny sömnforskning – tyngdtäcke kan hjälpa barn med adhd (Sveriges Radio)
  En färsk, ännu opublicerad studie från Högskolan i Halmstad visar att tyngdtäcke kan hjälpa barn med adhd att sova bättre.

  Context:
  "med adhd En färsk, ännu opublicerad studie från Högskolan i Halmstad visar att tyngdtäcke kan hjälpa barn med adhd att"


 • Nya signaler krävs när bussar och lastbilar blir självkörande (Bussmagasinet)
  En autonom buss i Stavanger, Norge. Foto: Vy Buss. För att agera med andra trafikanter använder människor en rad olika sätt att kommunicera med varandra i trafiken. Det kan vara ögonkontakt, blinkers, trafikljus och så vidare. Men med tillkomsten av automatiserade fordon ändras förutsättningarna och sättet att kommunicera i trafiken. Automatiserade bussar och lastbilar måste kunna kommunicera viktig information till den omgivande trafiken. Det kan vara allt från att tala om för andra om fordonet körs i automatiserat eller manuellt läge till att tydligt tala om för omgivningen vad fordonet planerar att göra. Det konstaterar ett forskningsprojekt som har genomförts av Scania, Högskolan i Halmstad samt RISE Research Institutes of Sweden.

  Context:
  "Det konstaterar ett forskningsprojekt som har genomförts av Scania, Högskolan i Halmstad samt RISE Research Institutes of Sweden. Den"


 • Fortsatt brist på domare – Ishockeyförbundet vidtar åtgärder (Dagens Nyheter)
  För första gången på tio år blev inte antalet distriktsdomare i ishockey färre efter en säsong.Men trots trendbrottet kvarstår problem. ...

  Context:
  "Tillsammans med Halmstad högskola har Svenska ishockeyförbundet tagit fram en omfattande"


 • Högskolan ska hjälpa halländska företag med AI (Sveriges Radio)
  Högskolan i Halmstad och HighFive Innovationsarena får pengar från EU för att stärka AI-kompetensen bland företag i Halland.

  Context:
  " Högskolan ska hjälpa halländska företag med AI Högskolan i Halmstad och HighFive Innovationsarena får pengar från EU"


 • Sirius Forum 2023 – om ett hållbart arbetsliv (Industriarbetsgiverna)
  Äntligen var det dags för Sirius Forum, som för första gången på länge ägde rum i fysisk form på plats på Hotel Birger Jarl i Stockholm. Ett hållbart arbetsliv var temat för dagen som innefattade utvecklande och inspirerande föredrag om samarbetsprojekt och hållbara relationer.

  Context:
  "Pia Ulvenblad och Henrik Barth från Högskolan i Halmstad var nästa talare att ta vid för att berätta om"


 • Alkoholprevention i primärvården – ny agenda behövs (Läkartidningen)
  professor i socialmedicin och folkhälsovetenskap, Linköpings universitet; professor i implementeringsvetenskap,

  Context:
  "universitet; professor i implementeringsvetenskap,"


 • Så kan svenska städer bli mer hållbara – med AI (Göteborgs-Posten)
  Nyheter Artificiell intelligens, AI, håller på att revolutionera en hel värld – nu ska det också hjälpa oss genom klimatkrisen och banta utsläppen. I Sverige finns projekt om allt från självkörande lastbilar till stadsplanering med hjälp av människors mobiltelefoner.

  Context:
  " Ett bara några månader gammalt forskningsprojekt på högskolan i Halmstad håller på att ta fram fordon som klarar av att köra"


 • De polisanmäler porren (Laget)
  Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer, Roks, polisanmäler nu spridning av våldsamma porrvideos.

  Context:
  " Max Waltman är universitetslektor i statsvetenskap vid högskolan i Halmstad och har skrivit boken ”Pornography: The Politics"


 • Ny granskning av varför män oftare får medel (Curie)
  Medan 15 procent av männen fick sin ansökan beviljad gällde

  Context:
  ""


 • Här är myndigheterna med högst och lägst löner: ”Vi ska inte vara löneledande” (Resumé)
  Context:

 • Smutskastningen skrämmer forskare från att delta i debatten (Göteborgs-Posten)
  Debatt Tillgången till saklig information är en viktig förutsättning för det offentliga samtalet och det är allvarligt att populister och foliehattar på nätet får genomslag på ett sätt som undergräver etablerad kunskap och forskning. Men det är än mer problematiskt att även tongivande opinionsbildare allt oftare tänjer gränser på ett sätt som riskerar att driva fram ökande faktaresistens, polarisering och hatdrev, skriver Måns Svensson, professor i rättssociologi.

  Context:
  " Smutskastningen skrämmer forskare från att delta i debatten Debatt"


 • Sara Svensson: Inte orimligt att skattesänkningar får vänta (Sveriges Radio)
  Att skattesänkningar lyser med sin frånvaro i vårbudgeten tycks inte förvåna Sara Svensson, statsvetare vid Högskolan i Halmstad.

  Context:
  "tycks inte förvåna Sara Svensson, statsvetare vid Högskolan i Halmstad. Hon poängterar att vårbudgeten ska vara en"


 • Här är AI-studenterna på högskolan i Halmstad som ska utveckla framtidens sjukvård (Svt)
  Video De ska utveckla framtiden. Följ med när SVT tar rygg på studenter i Halmstad högskolas nya AI-program där de lär sig att tillämpa artificiell intelligens i samhället.

  Context:
  " Här är AI-studenterna på högskolan i Halmstad som ska utveckla framtidens sjukvård Video De ska utveckla framtiden.", " Följ med när SVT tar rygg på studenter i Halmstad högskolas nya AI-program där de lär sig att tillämpa artificiell"


 • Så ska framtidens landslag inte bli frånsprunget (Sydsvenskan)
  Framtidens damfotboll väntas gå fortare och fortare.Nu vidtar Svenska fotbollförbundet åtgärder för att inte tappa mark.

  Context:
  "lärosätena), Göteborgs universitet (Dan Fransson), Högskolan i Halmstad ( Andreas Ivarsson) samt Münchens tekniska"


 • Bostadsbristen för studenter skapade debatt i fullmäktige (Hallandsposten)
  Halmstad Tania Bengtsson (V) kritiserade i fullmäktige kommunens passivitet kring bostadsbristen för studenter. Hon tog bland annat upp utförsäljningen av Flintlåset och efterlyste tillfälliga bygglov. – Vi kan inte trolla fram studentlägenheter till höstterminen, svarade Stefan Pålsson (S) och hänvisade till att 1 105 är planerade att börja byggas om ett antal år.

  Context:


 • Föreläsning och studiebesök om fjärrvärme och energilagring (Sveriges Ingenjörer)
  Lyssna på föreläsning av en av Nordens främsta forskare inom fjärrvärmesystem och följ med på studiebesök i bergsrumslager med distrikt Dalarna.

  Context:
  "Lyssna på intressant föreläsning av Sven Werner, professor på Högskolan Halmstad och en av nordens främsta pedagoger och forskare på fjärrvämrsystem."


 • Ungern: ”Därför kan vi inte släppa in Sverige i Nato än” (Svt)
  Video Ungern går nu ut med tre skäl till varför man inte har ratificerat Sveriges Natoansökan.

  Context:
  " Sara Svensson, docent i statsvetenskap vid högskolan i Halmstad och som bott många år i Ungern säger så här om Ungerns förklaring:"


 • HBK-profilerna gejmade med unga: ”Jätteroligt” (Hallandsposten)
  HBK E-sport handlar inte bara om att spela spel framför datorn eller tv:n. Erik Ahlstrand och tre lagkamrater från fotbollsallsvenska Halmstads BK gästspelade på onsdagen hos föreningen Young Gamers, som i ett nytt projekt vill få barn och unga att träna via gejmingen. – Det här är jättekul, tycker sjuårige Leon Härdig.

  Context:
  " – Det här är jättekul, tycker sjuårige Leon Härdig. Högskolan i Halmstad Young Gamers har spelträffar i det välutrustade"


 • Data & Analytics Stor tidsbesparing när AI granskar mätvärden hos HEM (Atea.se)
  Halmstads Energi och Miljö använder AI för att avlasta medarbetarna från repetitiva uppgifter, undvika felaktigt godkända mätvärden – och för att ta fram prognoser för framtida belastning av elnätet. Här får du veta varför HEM satsade och vad som krävs för att komma i gång.

  Context:
  "Under samma period (2018) bjöd Högskolan i Halmstad och Atea in till ett seminarium på temat digitalisering."


 • Två SM-medaljer för Erika – våren har varit fin vid pingisbordet (Falköpings Tidning)
  SM-guld i damdubbel 2022. Och nu SM-guld i damdubbel också 2023. – Som krydda på moset blev det ett SM-silver i mixed, säger pingistjejen Erika Fronth, som har rötterna i Falköping.

  Context:
  "för Erika Fronth, som har läst ekonomprogrammet vid högskolan i Halmstad under tre år."


 • Statsvetaren: Därför dröjer Ungerns godkännande av Sveriges Natoansökan (Sveriges Radio)
  Nu är det klart att Ungern godkänner Finlands Nato-ansökan. Men för Sverige dröjer det, och enligt statsvetare Sara Svensson på Högskolan i Halmstad, kan det ha en del att göra med Turkiet.

  Context:
  "Men för Sverige dröjer det, och enligt statsvetare Sara Svensson på Högskolan i Halmstad, kan det ha en del att göra med Turkiet. "När"


 • Stefan Olofson: Vissa namn kan vara direkt skadliga (Kristianstadsbladet)
  Med viss regelbundenhet brukar vi träffas för att dricka några öl och prata. Vi är en kärna på några personer som känner varandra väl.

  Context:
  "Aldrin, universitetslektor i svenska språk vid högskolan i Halmstad, hur 600 nyblivna föräldrar resonerade kring barnets", "Linnea Gustafsson, docent i nordiska språk vid högskolan i Halmstad, att kvinnor som har könsneutrala namn kan ha"


 • Nej, Ukrainakriget behöver inte "kompliceras" (Blekinge Läns Tidning)
  Viljan att ”komplicera” kriget mot Ukraina är utbredd inom svensk kulturvänster. Skillnaden mot högerextrem Putinvurm är att denna kålsupande kulturvänster länge har haft en självklar plats i medierna.

  Context:
  "titeln doktor i freds- och utvecklingsforskning vid Högskolan i Halmstad, får stor plats i medierna."


 • Högskolan lanserar kampanj för att locka fler ingenjörer (Sveriges Radio)
  Högskolan i Halmstad har lanserat en kampanj för att locka fler sökande till sina ingenjörsutbildningar inför höstterminen.

  Context:
  " Högskolan lanserar kampanj för att locka fler ingenjörer Högskolan i Halmstad har lanserat en kampanj för att locka fler sökande", "vända till följd av det ekonomiska läget. Högskolan i Halmstad erbjuder även ett tekniskt basår för de som behöver"


 • Nesma Rezk vill underlätta vardagen med AI (Hallandsposten)
  Halmstad Nesma Rezk lämnade Egypten för att göra sin doktorsavhandling i Sverige. Högskolan i Halmstad har under flera år varit hennes studie- och arbetsplats. Med fokus på AI optimering har hon arbetat med att göra artificiell intelligens användbar i vardagsprodukter.

  Context:
  "Egypten för att göra sin doktorsavhandling i Sverige. Högskolan i Halmstad har under flera år varit hennes studie- och arbetsplats.", "med sin man och deras son för fortsatta studier på Högskolan i Halmstad. Här påbörjade hon en doktorsavhandling i datateknik."


 • Kronodalen – ny stadsdel med 1000 bostäder (Helsingborgs Dagblad)
  Ett år har gått sedan storbranden på Södra sjukhusområdet.Nya ägarna Backahill har stora planer för norra delen av området, där den nya stadsdelen Kronodalen med 1 000 bostäder ska byggas.

  Context:
  "Högskoleorter har den mest positiva utvecklingen och därför är samarbetet med högskolan i Halmstad gynnsamt för kommunen, enligt Dag Thulin."


 • Frida Stranne Det är naivt att tro att vi kan vinna våra mål på slagfältet (Helsingborgs Dagblad)
  Putins krig kan aldrig rättfärdigas, men ett aggressivt Nato ökade riskerna för konflikt.Ukraina har sitt bästa förhandlingsläge här och nu, skriver fredsforskaren Frida Stranne i ett svar på Carsten Jensens inlägg om kriget.

  Context:
  "Frida Stranne är doktor i freds- och utvecklingsforskning och lektor i statsvetenskap vid Högskolan i Halmstad.Carsten Jensen har varit en sällsynt"


 • Halmstadsforskare guidar företag till cirkulära satsningar (Aktuell Hållbarhet)
  Hur kan företag bli bättre på att arbeta med cirkulär...

  Context:
  "på att arbeta med cirkulär "


 • Professorerna: ”Det krävs en marknad för elektriska godstransporter – så kan det göras” (Supply Chain Effect)
  AV MATS ABRAHAMSSON, ANNA FREDRIKSSON, MARIA HUGE BRODIN, LINEA KJELLSDOTTER

  Context:
  ""


 • Ny studie visar vägen till cirkulär ekonomi för företag (Grönt Samhällsbyggande)
  Cirkulär ekonomi är ett stort samtalsämne inom politiken och bland olika organisationer. Trots det är det långt ifrån alla företag som vet hur de ska ta sig an frågan.

  Context:
  "I en ny studie analyserar forskare från Högskolan i Halmstad olika verktyg som finns för att jobba cirkulärt", "Marie Mattsson, professor i miljövetenskap vid Högskolan i Halmstad. Komplext begrepp"


 • Sugardejting – en affär i tiden (Tidningen Syre)
  Personer som ägnar sig åt sugardejting är måna om att

  Context:
  ""


 • EXPERTPANEL: Så långt har jämställdheten inom entreprenörskap kommit (Esbri)
  Kvinnor och män driver inte företag i samma utsträckning och könsfördelningen skiljer sig åt stort i olika branscher. Kvinnor diskrimineras vid finansiering och satsningar på landsbygden premierar branscher där mäns entreprenörskap dominerar. Så hur långt har vi egentligen kommit med jämställdheten inom entreprenörskap? Vi pratar med två professorer och en docent.

  Context:
  "Akademin för företagande, innovation och hållbarhet, Högskolan i Halmstad Hur långt har vi kommit med jämställdheten inom entreprenörskap?"


 • Ungerska parlamentariker på besökte riksdagen för att diskutera Nato ansökan. (Sveriges Radio)
  Ungern har liksom Turkiet fortfarande inte sagt jag till svenskt medlemskap i NATO. Idag besökte en delegation från det ungerska parlamentet riksdagen för att diskutera frågan om Sveriges ansökan

  Context:
  " Hör Aron Emilsson SD ordförande utrikesutskottet, Sara Svensson statsvetare högskolan Halmstad och Björn Fägersten senior forskare utrikespolitiska"


 • Experterna om tecknen på en fredlig lösning i Ukraina (Allanyheter)
  Ukrainas allierade sänder alltfler signaler om att det är vid

  Context:
  ""


 • Ingenjörsstudenter tävlar i solbilsrace i Australien (Ingenjören)
  Den 22–29 oktober är det dags för . Då kör 50 lag sin egenutvecklade bil, driven av solenergi, 300 mil från Darwin till Adelaide i Australien.

  Context:
  " Från Sverige deltar, förutom Jönköping university, också Chalmers och Högskolan i Halmstad. Jönköping har varit med flera gånger."


 • ”Här slipper vi det manliga betraktandet” (Svenska Dagbladet)
  Södergymmet Rosa skrot portar män och Fitness24Seven har avskilda tjejavdelningar i utsatta områden. Fristad från toxisk maskulinitet eller bakslag för jämställdhet och integration?

  Context:
  " Karin Weman är forskare i idrotts- och motionspsykologi vid Högskolan i Halmstad. – Jag är lite kluven till det här."


 • ”Det finns goda möjligheter för oss studenter att få jobb” (Hallandsposten)
  Halmstad Vad väntar efter skolan – jobb eller arbetslöshet? När man lyssnade på studenterna på Högskolans arbetsmarknadsdag så verkar många luta åt det första.

  Context:
  " ”Det finns goda möjligheter för oss studenter att få jobb” Halmstad Vad väntar efter skolan – jobb eller arbetslöshet?", "arbetsmarknadsdag så verkar många luta åt det första. Högskolan i Halmstad Under två dagar har det varit full aktivitet"


 • 38 miljoner kronor till forskning om AI på svenska arbetsplatser (Automation.se)
  Kunskaper saknas om hur automatisering, robotar och AI påverkar människor

  Context:
  ""


 • Aspa Bruk jobbar för bättre arbetsmiljö i skogen (Läns-posten)
  Aspa bruk deltar i ett forskningsprojekt vid Högskolan i Halmstad, där forskare undersöker hur arbetsmiljön i skogsindustrin kan förbättras.

  Context:
  "skogen Aspa bruk deltar i ett forskningsprojekt vid Högskolan i Halmstad, där forskare undersöker hur arbetsmiljön i"


 • Hållbart arbetsliv i skogsindustrin minskar risken för sjukskrivning (Nordiska Projekt)
  I ett forskningsprojekt vid Högskolan i Halmstad undersöker forskare hur

  Context:
  "risken för sjukskrivningI ett forskningsprojekt vid Högskolan i Halmstad undersöker forskare hur "


 • Mattias Karlsson: Halmstads kommun skrämmer bort än fler studenter (Hallandsposten)
  Ledare En redan usel stad för studentbostäder kan bli ännu sämre om kommunen fullföljer planen att sälja ut en fastighet med studentlägenheter. Det är att sända ut helt fel signaler, både till högskolan och inte minst till framtida studenter.

  Context:
  " I år är det 40 år sedan Högskolan i Halmstad startade sin verksamhet, vilket givetvis är väl värt att fira.", " Ett tydligt exempel på det är kommunens planer att på att sälja en fastighet nära Högskolan i Halmstad som i dag rymmer 19 studentbostäder, vilket HP rapporterar om i dagens tidning."


 • Ny gästprofessor på institutionen för informatik (Umeå universitet)
  Maria har både en kandidatexamen i företagsekonomi samt en i informatik, båda från Högskolan i Halmstad.

  Context:


 • Pensionsåldern höjs - men medellivslängden ökar olika (Proletären)
  - Det finns en bristande fantasi kring hur livet kan

  Context:
  ""

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt