Högskolan i media

Här visas en sammanställning av vad som skrivs om Högskolan i Halmstad i webbaserad press och media. Sammanställningen levereras av ett mediebevakningsföretag.


 • Var fjärde utan sysselsättning efter gymnasiesärskolan
  Nästan var fjärde elev som gått gymnasiesärskola saknar sysselsättning efter att skolgången är över.

 • Studenter ska extrajobba med vaccinering
  Coronapandemin har gjort att många studerande förlorat sin chans till extraarbete.

 • Högskolestudenter mår dåligt under distansundervisningen
  Halmstad Ensamhet och hemmasittande är vardag för många studenter som börjat studera på Högskolan i Halmstad under hösten. Distansundervisningen fungerar i stora drag bra men den sociala kontakten fallerar när studenterna inte får träffa kurskamrater eller lärare.

 • Så jobbar Årets AI-svensk
  Inom en inte alltför avlägsen framtid kommer vi att få skräddarsydda behandlingar baserade på vårt unika genom. Det menar Markus Lingman, överläkare i Region Halland som 2020 utsågs till Årets AI-svensk.

 • Teknik inom vården granskas i forskningsprojekt
  Halland Digitaliseringen inom vården ses av många som svaret på gåtan hur de demografiska utmaningarna ska lösas i framtiden. Sara Karnehed forskar om hur tekniken påverkar både personalens arbetsmiljö och patienternas livssituation.

 • Samarbete ska stärka entreprenörer digitalt
  Hallands Affärer Highfive plus Consid plus Högskolan i Halmstad ska bli lika med tillväxtföretag som lyfter med hjälp av ökad digital kompetens.

 • Morgon i P4 Halland
  Vaken med P3 & P4 Vaken med Robert Frank och Jonna Noblin 357 min - Idag kl 00.02

 • Tyngdtäcke för äldre - nytt forskningsprojekt
  Halland Tyngdtäcken kan hjälpa äldre att sova bättre och minska medicinbehovet. Men någon forskning har inte gjorts på området - förrän nu.

 • Hon forskar om demens hos yngre personer
  Halland Stödet i samhället för yngre personer som har drabbats av demens är begränsat. Tania Håkansson hoppas på att hennes forskningsprojekt ska bidra till förändring.

 • Varannan student mår dåligt av distansstudier
  Publicerat idag kl 19.00 55 procent av studenterna uppger att de mår dåligt eller mycket dåligt i en enkät som högskolan i Halmstad gjort om distansstudier.

 • Reflektioner från Sven Werner - Fjärrvärme under 50 år
  På bilden står Sven Werner i sitt omfattande forskningsarkiv. Han är professor emeritus i energiteknik och knuten till Högskolan i Halmstad. Bild: FVB

 • Så valde Agenda gästerna i kvällens sändning
  Stormningen av den amerikanska kongressbyggnaden Capitolium gör att den 6 januari 2021 för alltid kommer att ingå i historieböckerna.

 • Knivar från bronsåldern återskapas: ”Förståelsen för dåtiden blir större”
  Många är vi som gärna vill klämma och känna på saker på museum, något man oftast inte får då föremålen är känsliga och kan förstöras. Därför använder högskolan i Halmstad en 3D-printer till att skriva ut 3 000 år gamla bronsåldersdolkar som souvenirer. Något som man hoppas ökar intresset hos en muséepublik.

 • USA-experten: Kan vara vanskligt att avsätta Trump
  Publicerat kl 10.52 Efter protesterna utanför Kapitolium i Washington DC under onsdagskvällen svensk tid, har flera röster höjts om att åberopa det 25 tillägget, alltså avsätta president Trump för att han är otillräknelig.

 • Pence stoppar ej bekräftelse av Bidens seger
  I dag väntas USA:s kongress formellt erkänna Joe Biden som segrare i presidentvalet. Trycket är hårt på vicepresident Mike Pence att försöka stoppa godkännandet. Det kommer han inte göra. Men processen kan ta tid.

 • Risk för bråk när Bidens seger slås fast
  I dag väntas USA:s kongress formellt erkänna Joe Biden som segrare. I vanliga fall handlar det om ett högst formellt förfarande – men i år är situationen annorlunda. –Det har aldrig hänt förut att så många haft invändningar mot valresultatet, säger USA-kännaren Erik Åsard till TT.

 • Ny 3D-skrivare ska göra Högskolan vassast i landet
  Halmstad Högskolan i Halmstad satsar vidare på sitt FabLab. Det senaste tillskottet i maskinparken är en 3D-skrivare som det endast finns ett fåtal av i landet. – Med den här tar vi ett stort kliv mot att vara vassast i Sverige när det kommer till 3D-utrustning, säger Bengt-Göran Rosén, professor i maskinteknik på Högskolan i Halmstad.

 • Så här svarade samtliga tillfrågade politiker:
  Ella Kardemark (KD) Det bästa som hänt: 1. Att konstgräsplanen på Söndrums IP är på plats. Det är en viktig fråga för många familjer.

 • Varför gör jag inte det jag vill göra?
  Motivation är den psykologiska motor som får oss att göra något över huvud taget. Utmaningen är att få motorn att starta. Drivkraften att gå vidare, träna och hantera sin smärta – hur hittar man den?

 • Många olika önskningar på politikernas listor
  Halmstad HBK:s segertåg, färjelinjens återkomst och VM i bordtennis. Det är ett urval av det bästa som hänt Halmstad de gångna två åren enligt politikerna. På deras önskelistor står allt från p-skiva och fler lekplatser till att Kulturhuset bevaras och att pandemin tar slut.

 • Katarina Erlingson: Grön rehab positivt för deltagarna och landsbygden
  Ledare Avtalen kring grön rehab går ut hösten 2021 och det är snart dags att handla upp igen, med ett klokt underlag där utvärdering ingår.

 • Språkforskaren: "Det är status att ha ett smeknamn"
  Linnea Gustafsson, universitetslektor vid Högskolan i Halmstad, vet mycket om smeknamn.

 • Satellitbilder kartlägger tvångsarbete på fiskeflottor
  Satellitbilder och maskininlärning har använts för att kartlägga tvångsarbete på fiskeflottor runtom i världen. 100 000 människor arbetar på fartyg som befinner sig i riskzonen, visar en ny studie.

 • Hon prisas för sin pedagogiska undervisning
  Publicerat kl 21.00 Högskoleläraren Hibaq Yussuf har fått Halmstad Högskolas pedagogiska pris.

 • ​Entré nr 4, 2020 ute nu: Svenska företag kan missa stora värden
  Immateriella tillgångar kan upplevas som abstrakta, osynliga och svåra att få grepp om. Men entreprenörer tjänar på att ha koll på dem. Tillgångarna utgör uppåt 90 procent av företags värde.

 • Över 221 miljoner kronor till utveckling av starka forsknings- och utbildningsmiljöer
  KK-stiftelsen har beviljat 221 miljoner kronor till forsknings- och utbildningsprojekt inom KK-miljöerna vid Högskolan i Halmstad, Högskolan i Skövde, Högskolan Väst, Jönköping University samt Mittuniversitetet.

 • ”Vården och bilindustrin har snarlika behov”
  Vården har mycket att lära av andra branscher – inte minst bilindustrin och teknologin bakom självkörande fordon. Det hävdar Markus Lingman, överläkare och strateg på Region Halland, nyligen korad till Årets AI-svensk.

 • Stew 2020 går digitalt i januari
  Mjukvarukonferensen Stew har likt alla andra tvingats anpassa sig till den pågående pandemin. Årets event – Stew 2020 – var planerat till november i Halmstad men blir istället digitalt i januari nästa år. Nu kan du registrera dig.

 • Navigera till innehåll
  Kommunerna och arbetsgivarna måste hitta bättre samarbeten för att fler ska få ett jobb, säger Magnus Tideman. Foto: Högskolan i Halmstad & Stina Stjernkvist/TT

 • Katarina Erlingson: Lantbrukare bygdens viktiga entreprenörer
  Ledare Ledare 30/11. Inom alla områden, både privata och jobbmässiga, är det lätt att ha fördomar och tro att världen inte förändras särskilt mycket. Man har bildat sig en uppfattning en gång och har därefter en tendens att hålla fast vid den. Synen på lantbrukare kan vara ett bra exempel.

 • De kan bli årets hallänning
  Halland Det är dags för Janne Andersson att abdikera. I december utses Årets hallänning 2020 och HP kan nu avslöja de nominerade.

 • Föreläsningsföreningen gör digital premiär med hett tema
  Halmstad Svenskarna kan tydligen inte få nog av USA och det dramatiska presidentvalet. ”Efter ett omtumlande år och presidentval – vad händer nu i USA?” är titeln på Halmstads Föreläsningsförenings digitala föreläsning med Frida Stranne som kommer att publiceras på hallandsposten.se.

 • Gymnasiesärskolans elever ofta sysslolösa efter skoltiden
  Många unga med intellektuell funktionsnedsättning saknar sysselsättning efter gymnasiet. Det visar ny forskning från Högskolan i Halmstad.

 • Halländsk läkare årets AI-svensk
  Markus Lingman, överläkare och utvecklingsstrateg i Region Halland, får IT- och telekomförtagens nyinstiftade pris Årets AI-svensk. »Det är roligt att vården blir uppmärksammad«, säger pristagaren.

 • Stress och press – så kan du hjälpa när kollegan riskerar utbrändhet
  Din arbetskompis beter sig plötsligt märkligt. Glömmer saker, blir lätt ilsken, klagar på ljud. Och är hen inte alltid trött? Det kan vara stress- och utmattningssyndrom. Som kollega kan du påverka situationen och vara ett stöd.

 • Forskare varnar: För många coronabudskap skapar oro
  Sverige har gått från nationella coronaråd till regionala. Men ju fler “kockar” som kommunicerar, desto otydligare blir budskapet och det kan skapa onödig oro, menar medieforskaren Helena Sandberg.

 • ”Det framstår som att vi är USA:s 51:a delstat”
  Halland Som efterfrågad expert hoppade USA-forskaren Frida Stranne mellan tv-studiorna under presidentvalet. Men även nu när hon åter är hemma i Harplinge är hon med i allt från radiointervjuer till tv-program via webbkamera. – Periodvis står jag knappt ut med mig själv, säger hon och menar att det är för mycket amerikanskt val i svenska medier.

 • Många sysslolösa efter gymnasiesärskolan
  Nästan var fjärde tidigare elev från gymnasiesärskolan saknar sysselsättning efter skoltiden. Varför är det så? Svaret är komplext, men mycket handlar om miljön runt omkring, visar forskning.

 • Överläkare får pris som årets AI-svensk
  Överläkaren Magnus Lingman utses till Årets it-svensk av IT & Telekomföretagen tillsammans med Teknikföretagen.

 • Carina vill släcka ned för fladdermössens skull
  Publicerat kl 16.37 Ljusföroreningar är ett ökande miljöproblem, den belysta ytan ökar med två procent per år och är skadlig för vissa djur vilket gjort att vissa länder har infört krav.

 • Markus Lingman är Årets AI svensk 2020
  Idag offentliggjordes vinnaren i Årets AI svensk 2020. Ett pris som delas ut av IT&Telekomföretagen tillsammans med samarbetspartner Teknikföretagen och går till den person som bidragit mest till utvecklingen och synliggörandet av svensk AI. Årets pristagare är Markus Lingman, överläkare och utvecklingsstrateg i Region Halland.

 • Halmstadläkare årets AI-svensk
  Halmstad ”Markus Lingmans framgångsrika arbete har potential att rita om hur vård praktiseras och genomförs såväl i Sverige som globalt”. Det är juryns motivering när de utser överläkaren från Halmstad till årets AI-svensk.

 • Sverige tycks ligga efter i arbetet mot ljusföroreningar
  Frankrike ligger långt fram i arbetet med att minska mängden ljusföroreningar. Det säger ljusforskaren Annika Jägerbrand som är lektor i miljövetenskap på Högskolan i Halmstad.

 • Efter kritiken – lärarstudenternas dagspraktik ställs in
  Lärarstudenternas dagspraktik, så kallade VI-dagar, ställs nu in, meddelar Högskolan i Halmstad. På tisdagen berättade SVT om studenters oro inför att gå ut på praktik under rådande smittoläge när det gäller covid-19.

 • Lärarstudenter oroliga för smitta vid praktik
  Publicerat kl 15.34 Studenter vid lärarutbildningen är oroliga för att smitta eller smittas av corona vid praktikdelen av utbildningen.

 • USA-panelen om valet
  Hör Annika Winsth, chefsekonom Nordea, Frida Stranne, statsvetare och USA-forskare ochPatrik Oksanen från tankesmedjan Fri värld i en analysera den fortsatta dramatiken kring USA-valet.

 • Opinionsinstituten sågas av Frida Stranne
  Halmstad – Vid valet 2016 var egentligen inte opinionsmätningarna så fel, det var snarare bedömarna som övertolkade dem, men i år ser det ut som om opinionsinstituten verkligen har misslyckats, säger USA-forskaren Frida Stranne från Halmstad.

 • Halmstadläkare nominerad till priset Årets AI-svensk
  Halmstad Överläkaren Markus Lingman från Halmstad kan utses till Årets AI-svensk. Det är hans arbete med information och kommunikation inom vården som ligger till grund för nomineringen.

 • Mer spridning av falsk information under pandemins början visar studie
  I början av coronapandemin spreds fler felaktiga rykten och mer felaktig information om coronaviruset och covid-19 än efter ett par månader. Det enligt en analys av drygt 100 miljoner tweets från coronapandemins början. Och enligt studien hör Sverige till riskländerna för att utveckla en så kallas infodemi.

 • Smärta hos unga idrottare måste åtgärdas tidigt
  Det är vanligt med smärta bland unga som idrottar, och den riskerar att bli långvarig. Därför behöver smärtproblem uppmärksammas och åtgärdas tidigt. Det är slutsatser Julia Söderström Malmborg drar i sin avhandling.

 • SVT Nyheter Halland
  Frida Stranne, statsvetare på Högskolan i Halmstad, har blivit en av Sveriges ledande och mest anlitade experter på amerikanska presidentvalet.

 • Pendlande student oroas av högskolans coronasrutiner
  Halmstad Flera av studenterna på Högskolan i Halmstad pendlar från Skåne. Under tisdagen fick de, och resten av skåningarna, skärpta råd om att bland annat undvika kollektivtrafik. – Vi har tenta nästa vecka och helt ärligt, har jag feber då kommer jag skriva den ändå, säger en student som är kritisk till att högskolan inte anpassat verksamheten mer.

 • Köldknäpp på Trumpmöte i Nebraska – anhängare strandsatta
  Tusentals Trump-supportrar samlades i går på en flygplats i Omaha. Redan fyra timmar innan presidenten skulle tala sträckte sig kön flera kilometer lång. Det rapporterar flera medier, bland annat NBC.

 • Trump fördömer vit makt-rörelsen 38 gånger i ny kampanjvideo
  På tisdagen släppte Trumpstaben en ny kampanjvideo som sammanställt ett 30-tal gånger då president Donald Trump fördömt vit makt-rörelsen, skriver Fox News.

 • USA-expert: Valet kan gå i alla riktningar
  Det kan bli en rysare. Med mindre än en vecka kvar till valdagen gäller det för president Donald Trump att försvara de republikanska färgerna i en rad viktiga vågmästardelstater.

 • Kunskap från Kina ska bidra till elektrifiering av svenska transportsystemet
  Kina har en stark position som elbilsland och har på kort tid tagit snabba steg i elektrifieringen av transportsystem och sammankoppling med intelligenta och smarta städer. Ett nytt samarbete mellan Sverige och Kina ska bidra till ökad kunskap om förutsättningar för utvecklingen i Sverige.

 • Halmstadforskare leder studie om eltrafik i Kina
  Halmstad: Transportsektorn i Sverige ska kunna utvecklas med hjälp av ny forskning som drivs från Högskolan i Halmstad. Forskare har fått i uppdrag att utveckla informationsutbytet mellan Sverige och elbilsledande Kina.

 • Så fördelar sig nya utbildningsplatser mellan lärosätena
  Regeringen vill satsa ytterligare 1,7 miljarder på högskolan. Men det är inte fritt fram för lärosätena att välja egna prioriteringar. Merparten av stödet är öronmärkt. Se tabellen som visar antalet utbildningsplatser på lärosätena som utbildar ingenjörer.

 • Högskoleprovet i coronatappning – färre skrivare och mängder med åtgärder
  Via Högskolan i Halmstad brukar omkring 1 000 personer göra högskoleprovet, i år är antalet skrivande halverat. Detta på grund av coronapandemin. Provet genomfördes under söndagen, med en mängd åtgärder, för att förhindra smittspridning.

 • Hjälpmedelsentreprenör blev hedersdoktor
  Företagaren och entreprenören Bertil Allard ser tillbaka på en karriär där ett stort fokus har lagts på hjälpmedel.

 • Ja till 120 nya lägenheter nära Halmstad arena
  Östergård: En fastighetsägare vill bygga mellan 80 och 120 nya lägenheter på Österängsgatan, nära Halmstad arena. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott säger ja till projektet.

 • De vann varsitt kikarsikte i Svensk Jakts tävling
  – Årets roligaste samtal – tack! Det var den spontana reaktionen när Svensk Jakt ringde upp en av vinnarna i den nyligen avslutade kikarsiktestävlingen för att underrätta om resultatet.

 • 10 könsneutrala namn som fungerar internationellt
  Allt fler väljer att ge sina barn könsneutrala namn. Att komma på ett unisex namn som fungerar internationellt är inte det lättaste. Namn som Charlie och Kim har länge varit populära namn på både flickor och pojkar.

 • Forskning om elektrifiering i Kina leds från Halmstad
  Halmstad Transportsektorn i Sverige ska kunna utvecklas med hjälp av ny forskning som drivs från Högskolan i Halmstad. Forskare har fått i uppdrag att utveckla informationsutbytet mellan Sverige och elbilsledande Kina.

 • Ny forskning: Så kan spridning av vårdrelaterade sjukdomar undvikas
  Ny forskning vid Högskolan i Halmstad visar hur spridning av sjukdomar inom vården, exemplevis covid-19, kan undvikas.

 • Högskolor tar fram utbildningar för ingenjörer i industrin
  Kompetensutveckling är en av industrins stora utmaningar. Därför har tretton lärosäten tillsammans tagit fram digitala utbildningar för yrkesverksamma ingenjörer.

 • Kris väntar framtida studenter – minst 1 000 bostäder saknas
  Halmstad: En studie av bostadssituationen i Halmstad visar att bristen på studentbostäder har ökat kraftigt sedan 2013. Minst 1 000 nya studentbostäder behövs för att möta den efterfrågan som finns.

 • Så kan personer med psykossjukdom få bättre hälsa
  Psykiatrisjuksköterskan Sofie Lundströms nya avhandling visar att med stöd klarar personer med psykossjukdom bättre att bli mer fysiskt aktiva. Foto: Unsplash

 • Högskolan i Halmstad anställer nya akademichefer
  Halmstad Nästa år börjar två nya akademichefer på Högskolan i Halmstad. Enligt högskolans rektor har båda gedigna erfarenheter inom forskning, utbildning och ledarskap.

 • Träning i skolan gav bättre klassrumsklimat
  Publicerat kl 13.39 Högskolan i Halmstad har forskat kring hur träning i skolan kan påverka barnens energi, koncentration och prestation.

 • Sverige och Kina länkas samman i nytt forskningsprojekt
  Högskolan i Halmstad ska undersöka drivkrafterna bakom Kinas snabba omställning till eldrift inom transportsektorn. I samarbete mellan Högskolan i Halmstad, Trafikverket, Jönköping University och Statens väg- och transportforskningsinstitut startar ett nytt forskningsprojekt för att undersöka hur Kina på så kort tid har kunnat positionera sig som elbilsland. ”Tillsammans kan vi omdana samhällen till mer hållbara lösningar”, säger projektledare professor Mike Danilovic, Högskolan i Halmstad.

 • Forskar om elektrifiering av transportsystem
  Det har sålts 28 miljoner elbilar i Kina. Foto: Högskolan i Halmstad

 • Forskare ska lära av Kina när det kommer till elbilar
  De närmaste åren beräknas det kinesiska folket köpa 7 miljoner elbilar årligen och forskningsprojektet ska ta reda på drivkrafterna bakom Kinas snabba omställning till eldrift. Foto: Högskolan i Halmstad

 • Högskolan i Halmstad tar upp kampen med Kina
  Högskolan i Halmstad ska titta på hur Kina kunnat positionera sig som elbils-land på kort tid.

 • Saabs satsning skapar många nya jobb i Halmstad
  Hallands Affärer På torsdagen genomfördes ett byggstartsevent för Saab AB:s nya anläggning på Transportvägen. En satsning som kommer att leda till många nya arbetstillfällen.

 • Internationellt rundabordsamtal om digitala lärresurser – hur får vi kvalitet?
  Den 15 oktober arrangeras Sveriges första internationella rundabordssamtal om kvalitet och digitala lärresurser, ett högaktuellt ämne.

 • Talmannens demokratibesök i Halland
  Riksdagen firar genombrottet för demokratin i Sverige för hundra år sedan. Jubileet och demokratifrågor stod därför i fokus när talman Andreas Norlén besökte Hallands län den 2 oktober. Besöket genomfördes i samarbete med landshövding Brittis Benzler.

 • Färre utbytesstudenter i coronatider
  Antalet utbytesstudenter på landets högskolor har minskat kraftigt, på grund av coronapandemin. På Högskolan i Halmstad ser man en minskning på mellan 60-70 procent. Något som, enligt vice rektor Anders Nelson, innebär en förlust då man inte får den internationella utblicken som utbytena för med sig.

 • Högskolor och universitet har tappat 63 procent av utbytesstudenterna
  Coronakrisen har påverkat utbytesstudenternas in- och utresande. Till skillnad från förra höstterminen kommer 63 procent färre utbytesstudenter till Sverige. Det visar en undersökning som SVT har gjort.

 • Analys av den första debatten mellan Trump och Biden
  Den har kallats den märkligaste och sämsta presidentvalsdebatten någonsin i USA, den första valdebatten mellan Donald Trump och Joe Biden.

 • USA-experten efter debatten: Väljarna är förlorarna
  Den första tv-debatten mellan de två presidentkandidaterna Joe Biden och Donald Trump blev en debatt med flera hårda ordväxlingar.

 • "Vi kommer att minnas fem ord från debatten"
  Världen Förfärlig. Det är statsvetaren Chris Galdieris sammanfattning av debatten mellan USA:s president Donald Trump och utmanaren Joe Biden. – Trump var som en ångvält i 90 minuter, säger Frida Stranne vid Högskolan i Halmstad. Men vi kommer att minnas fem ord, tror professor Dag Blanck.

 • Forskningsutblick: Normkritik i ämnet Idrott och hälsa
  Förståelser av normer och normkritik bygger på abstrakta föreställningar om inkludering och exkludering, men kan också vara kopplade till kroppsliga praktiker och fysiska ting. I denna studie undersöker forskare från Göteborgs universitet och Högskolan i Halmstad både de värderingsmässiga, fysiska och materiella omständigheter som skapar och omskapar normer i idrottsundervisningen.

 • Högskoleprovet: Fullt på Linköpings Universitet
  Efter alla turerna med högskoleprovet, trots de långa köerna i fredags när anmälan öppnade så finns det tusentals platser kvar. Dock inte i Linköping.

 • Spektakulär svamp hittad i Åkulla
  Halland Ida Johansson från Okome gjorde ett drömfynd förra helgen. Plötsligt uppenbarade sig en mycket märklig svamp på en trädstam.

 • Normkritik – känt trick för bättre lönsamhet i företag
  Allt fler företag upptäcker att hållbarhet kan vara en affärsmodell, det vill säga att det går att tjäna pengar på att göra det som är etiskt rätt. I ett pressmeddelande från Luleå tekniska universitet presenteras begreppet inkluderande affärsmodeller.

 • Innovationsveckan: Hur kan vi använda innovation för att tillsammans bygga framtidens klimatsmarta stad?
  Att bygga klimatsmarta städer är en av de största utmaningarna för det offentliga framöver. För att kunna nå de nationella och globala klimatmålen krävs en ökad takt i klimatarbetet för att snabbt ställa om och skapa verklig förändring.

 • Högre särskilt stipendium
  Lärarstiftelsen har tilldelat professor emerita Ingrid Carlgren och professor Pernilla Nilsson 2020 års Högre särskilda stipendium. Stipendiebeloppet är på 20 000 kr vardera. De får det för framgångsrika insatser inom forskning och utredning inom det pedagogiska området.

 • ”Det finns ett tryck på lärosäten att utbilda företagsamma samhällsmedborgare”
  Stora satsningar har gjorts på att skapa olika typer av entreprenörskapsutbildningar på våra lärosäten de senaste decennierna. Parallellt har en internationell forskningsfåra som intresserar sig för pedagogik inom entreprenörskapsutbildning växt fram. Den kartläggs i en ny artikel.

 • ”Hon hade enorm betydelse för kvinnorörelsen i USA”
  Avlidne HD-domaren Ruth Bader Ginsburg har haft en enorm betydelse för kvinnorörelsen i USA och har outtröttligt drivit på i frågor som rör kvinnors rättigheter, säger Frida Stranne, statsvetare och forskare vid Högskolan i Halmstad med inriktning på amerikansk politik, till TT.

 • "Bader Ginsburg har banat väg för kvinnor"
  Ruth Bader Ginsburgs betydelse för kvinnorörelsen i USA beskrivs som enorm då hon outtröttligt drivit på i frågor som rör just kvinnors rättigheter. Hennes bortgång ses som en stor förlust.

 • 550 får skriva högskoleprovet i Halmstad
  Halmstad Högskolan i Halmstad tar emot 550 anmälningar till höstens begränsade högskoleprov – ungefär hälften så många som brukar anmäla sig. Fredagen den 25 september öppnar anmälan och det är först till kvarn som gäller.

 • Högskolor: Systemet kan uppfattas som orättvist
  Flera universitet och högskolor i landet anser att ett genomförande av högskoleprovet i höst kan komma att uppfattas som orättvist.

 • Forskare: Bondgård visar vägen mot modernt företag
  Gårdsbaserad biogasproduktion är ett riktigt skolboksexempel på cirkulär ekonomi, säger forskaren Niklas Karlsson i en intervju med Högskolan i Halmstads publikation Samspel.

 • Klaus Solberg Söilen: Antalet fysiska butiker minskar markant
  Hallands Affärer E-handelns framfart går inte att stoppa. Dessutom har utvecklingen eskalerat under coronapandemin menar Klaus Solberg Söilen, professor i företagsekonomi på Högskolan i Halmstad, och som många år har föreläst om e-handel och digital marknadsföring. – Även en stor grupp av människor som tidigare ställde sig skeptiska till att handla på nätet har ändrat sitt köpbeteende. Många, speciellt äldre, har mer eller mindre blivit tvungna då det är riskfyllt att gå ut, säger han.

 • Så ser lärarbehörigheten ut på gymnasieskolorna
  Halmstad Andelen behöriga lärare på landets gymnasieskolor har ökat och fortsätter att ligga en bit över grundskolorna. I Halmstad har majoriteten av gymnasieskolorna större andel behöriga lärare än rikssnittet.

 • Allt knark renas inte på reningsverken
  Knark som spolas ner i avloppen är skadligt för miljön och fiskar – det menar forskningsingenjör Per Magnus Ehde på Högskolan i Halmstad. För att få minimerad miljöpåverkan undersöker han och hans kollegor nu hur reningsverk kan bli bättre på att stoppa olika typer av droger som kommer in från att släppas ut.

 • Flest sökte – nu är första kullen blivande socionomer här
  Med anledning av kollisionen mellan två tågvagnar inne på rangerbangården föreligger det risk för läckage av extremt brandfarlig gas.

 • Rektorer: För hög risk med högskoleprov
  Att anordna ett högskoleprov i höst har alldeles för höga risker ur ett smittskyddsperspektiv. Vår bedömning är att det inte går att genomföra på ett säkert sätt, skriver 21 rektorer för universitet och högskolor.

 • Ny studie: Riskfaktorer för idrottsskador
  I september startar studien Riskfaktorer för idrottsskador hos innebandyspelare. Med syftet att undersöka hur träningsbelastning, hälsovanor, stressymptom samt fysisk prestation (mätt genom fysiska fälttester) påverkar risken för idrottsskador hos innebandyspelare.

uppdaterad

2020-09-08

Kontakt

Dela

Kontakt