Sök

Högskolan i media

Här visas ett urval av vad som skrivs om Högskolan i Halmstad i webbaserad press och media. Sammanställningen levereras av ett mediebevakningsföretag och visningarna på denna sida regleras av olika avtal.


 • Ytterpartierna Alternativ för Sverige och Partiet Nyans går framåt i Halland (Nyhetsnotiser)
  När de halländska riksdagsrösterna är räknade står det klart att ytterpartierna Nyans och Alternativ för Sverige är populära bland småpartierna.

  Context:
  "traditionella, säger statsvetaren Ulf Petäjä, på Högskolan i Halmstad. "


 • Ytterpartierna Nyans och AfS går framåt i Halland (SVT)
  När de halländska riksdagsrösterna är räknade står det klart att ytterpartierna Nyans och Alternativ för Sverige är populära bland småpartierna. Tillsammans med Medborgerlig Samling har de högst stöd av partierna under riksdagsspärren.

  Context:
  " – De fångar upp andra väljare än de traditionella, säger statsvetaren Ulf Petäjä, på Högskolan i Halmstad. I klippet hör du honom berätta mer om"


 • Frida Stranne: Svenska politiker har importerat retorik från USA (Sveriges Radio)
  Politiker i Sverige har anammat retorik och budskap som kommer från presidentvalskampanjer i USA.

  Context:
  " Det konstaterar forskare i en ny rapport som USA-experten Frida Stranne på Högskolan i Halmstad varit med och skrivit."


 • Sport in a changing world – rapport från SVEBI-konferensen 2022 (Idrottsforum.org)
  Klara Boije af Gennäs & Sara Karlén Institutionen för idrottsvetenskap, Malmö universitet

  Context:
  "Professor Natalia Stambulova, Högskolan i Halmstad Professor Peter Donnelly, University of Toronto", "Ett av RIU-universiteten i Sverige är det som Malmö universitet tillsammans med Högskolan i Halmstad har. Genom RIU kan elitidrottare ha dubbla karriärer"


 • Därför får fyra lokala idrottare 50 000 kr vardera (Hallandsposten)
  Sport De är duktiga idrottare – men också studenter. Fyra sportprofiler med lokal anknytning får Riksidrottsförbundets och Svenska spels elitidrottsstipendium på 50 000 kronor. – Det känns jättefint och är ett fint kvitto på allt det man lägger ned i tid i skolan och på träning, säger Klara Andersson, 25, landslagslibero i Hylte/Halmstad.

  Context:
  "och kommunikationsvetenskap med inriktning hälsa på Högskolan i Halmstad. • Loreta Kullashi, Snöstorp Nyhem-fostrad"


 • Planeten Mars och fake news på höstens program (Hallandsposten)
  Halmstad Planeten Mars, fake news, situationen i Östeuropa och brottslighet i litteratur och samhälle – Halmstads föreläsningsförening fångar samtiden i sitt höstprogram.

  Context:
  "Sara Svensson, docent statsvetenskap vid Högskolan i Halmstad, fokuserar på utvecklingen i Ungern, men tar också"


 • Fyra av tio byter parti mellan valen: Nu handlar det om marginaler (Sveriges Radio)
  Publicerat idag kl 21.00 Från ett val till nästa är det fyra av tio som röstar på något annat, berättar statsvetare Sara Svensson vid Halmstad Högskola.

  Context:
  "något annat, berättar statsvetare Sara Svensson vid Halmstad Högskola. "Vi är rätt många som bestämmer sig sent inpå valdagen."


 • Halmstad får nationellt tyngdlyftningscentrum (Sveriges Radio)
  Publicerat idag kl 10.44 Högskolan i Halmstad, Svenska tyngdlyftningsförbundet och Eleiko etablerar ett nationellt träningscentrum på högskolan.

  Context:
  " Halmstad får nationellt tyngdlyftningscentrum Publicerat idag kl 10.44 Högskolan i Halmstad, Svenska tyngdlyftningsförbundet och Eleiko etablerar"


 • De ska undersöka hur energi kan lagras från sommar till vinter i fjärrvärmenät (Energi & Miljö)
  Högskolan Dalarna, Högskolan i Halmstad och Absolicon driver ett projekt för att analysera hur säsongslager som kan lagra energi i fjärrvärmenät från sommar till vinter kan byggas i Sverige. Energimyndigheten har beviljat projektet nästan tre miljoner kronor.

  Context:
  " De ska undersöka hur energi kan lagras från sommar till vinter i fjärrvärmenät Högskolan Dalarna, Högskolan i Halmstad och Absolicon driver"


 • Professor: ”Krävs mycket kompetens för att göra bedömningen” (SVT)
  Under sex år har minst sex elever i Mjölby gått i särskola i stället för vanlig grundskola efter att ha fått fel diagnos av kommunens psykolog. Enligt professor Magnus Tideman är det svårt att ställa diagnosen intellektuellt funktionshindrad.

  Context:
  "inriktning funktionshinder vid Marie Cederschiöld högskola samt Högskolan i Halmstad."


 • Miljonstöd till energilagringsprojekt (Hållbart Byggande)
  Energimyndigheten har beviljat 2,8 miljoner kronor till ett projekt med syfte att analysera hur säsongslager som kan lagra energi i fjärrvärmenät från sommar till vinter kan byggas i Sverige. Syftet med projektet, som genomförs av Högskolan Dalarna, Högskolan i Halmstad och Absolicon Solar Collector AB i Härnösand, är att visa hur solvärme och lagring av värme i groplager av samma typ som byggts i Danmark kan förändra energiförsörjningen i svenska fjärrvärmenät, från att elda biobränslen till att använda solvärme och restvärde. De groplager som byggs i Danmark har lyckats nå en kostnad under 5 kr per kWh för värmelagring. Det kan jämföras med batterier för att lagra el som kostar 2000 kr/kWh lagrad energi. - Detta är första steget till en storskalig utrullning av solvärme i de svenska fjärrvärmenäten, och det är roligt att det kommer till stånd så snabbt efter Energimyndighetens visat på solvärmens stora potential i Sverige, säger Joakim

  Context:
  "Syftet med projektet, som genomförs av Högskolan Dalarna, Högskolan i Halmstad och Absolicon Solar Collector AB i Härnösand, är"


 • Absolicon Solar Collector AB: Energimyndigheten ger 2,8 MSEK till säsongslager som kan lagra energi från sommar till vinter (Spotlight Stock Market)
  Energimyndigheten har beviljat 2,8 MSEK till ett projekt med Högskolan Dalarna, Högskolan i Halmstad och Absolicon för analys av hur säsongslager som kan lagra energi i fjärrvärmenät från sommar till vinter kan byggas i Sverige.

  Context:
  "har beviljat 2,8 MSEK till ett projekt med Högskolan Dalarna, Högskolan i Halmstad och Absolicon för", "Nu har Energimyndigheten beviljat 2,8 miljoner kronor till ett projekt där Högskolan Dalarna, Högskolan i Halmstad och Absolicon Solar Collector AB i Härnösand skall"


 • Mariette prisades på slottet (Hallandsposten)
  Halmstad Harplingebördiga sångerskan Mariette var ett av namnen när Hallands Akademis pristagare presenterades på Halmstad slott på onsdagen. – Det här är superstort, säger sångerskan i sitt tacktal.

  Context:
  " Bengt-Göran Rosén, professor i maskinteknik på Högskolan i Halmstad, prisas också av Akademin denna dag."


 • USA-experten efter Trumps kampanjfilm: Allt tyder på att han bestämt sig om valet (ETC.se)
  Dagens ETC. Trumps nya och nattsvarta kampanjvideo spär på polariseringen i landet som på sikt utmanar USA som demokrati, anser USA-kännaren Frida Stranne.

  Context:
  " Fredsforskaren och USA-kännaren Frida Stranne, verksam vid högskolan i Halmstad, är inte förvånad över innehållet i videon."


 • Förväntansfulla studenter sparkas snart in i Halmstads studentliv (Hallandsposten)
  Halmstad Den 29 augusti börjar höstterminen på Högskolan i Halmstad. Innan dess ska tusentals nya studenter gå från att vara nollor, till att bli ettor. Den traditionsenliga nollningen är tillbaka efter två år med pandemirestriktioner. – Det blir rekordmånga på nollningen i år, säger Johanna Sjögren Eliasson, kårordförande för Halmstad studentkår.

  Context:
  " Förväntansfulla studenter sparkas snart in i Halmstads studentliv Halmstad Den 29 augusti börjar höstterminen på Högskolan i Halmstad.", "nu när studierna har återgått till det normala på Högskolan i Halmstad, gör även nollningen det."


 • JRF-deltagande i projekt om vilt, lantbruk och skog (Jakt & Jägare)
  Projektet Vild & Bortskämd, som Jägarnas Riksförbund, JRF, är med och driver, är inne på upploppsrakan. Målet är att sprida information om hur viltet kan gynnas, samtidigt som jordbruket och den biologiska mångfalden värnas.

  Context:
  "Skåne, Naturskyddsföreningen Skåne, Högskolan i Halmstad, SLU Alnarp, Jordägareförbundet Skåne Blekinge och skogskonsult Magnus Strandberg."


 • Boktips: Fyra spännande fackböcker i höst (SVT)
  Naturens juridiska rättigheter och en oförutsägbar nobelpristagare. Kulturnyheternas kritiker tipsar om fyra spännande fackböcker.

  Context:
  " Illusionen om den amerikanska freden Frida Stranne och Trita Parsi", "Två debattörer tyckte annorlunda: Frida Stranne som delvis ställde sig bakom idén att Rysslands"


 • Högskolan i Halmstad ska ingå i europeisk innovationshubb (Hallandsposten)
  Halmstad Framtiden ligger i digitaliserad hälsa- och sjukvård. Därför har EU- kommissionen utsett 141 digitala innovationshubbar runt om i Europa.

  Context:
  " Högskolan i Halmstad ska ingå i europeisk innovationshubb Halmstad", "digitala innovationshubbar runt om i Europa. Halmstad Högskolan i Halmstad är en del av ett"


 • Högskolemedarbetarna som vill bättra landets lärarutbildningar (Hallands Nyheter)
  Halmstad En forskarskola vid Högskolan i Halmstad ska utveckla landets lärarutbildningar. Med i arbetet finns flera högskolemedarbetare. – Syftet är att stärka den vetenskapliga grunden, säger professorn Pernilla Nilsson.

  Context:
  " Pernilla Nilsson och Per Blomberg är båda knutna till Högskolan i Halmstad där lärarutbildningen funnits sedan drygt 25 år tillbaka.", " Per Blomberg är en av de tre doktoranderna från Högskolan i Halmstad utöver Ludvig Sjunnesson och Annika Forsler."


 • Elitsatsande elever levde i en berg- och dalbana under pandemin (Idrottsforskning)
  Vardagen för elitidrottssatsande gymnasieelever ställdes på ända under pandemin. Från att ha idrottat större delen av sin tid, både i skolan och på

  Context:
  "Hur hanterade eleverna utmaningarna som följde? Det har forskare vid Högskolan i Halmstad undersökt.", "ut, säger Urban Johnson, professor i psykologi vid Högskolan i Halmstad och projektledare för forskningsprojektet om hur"


 • Thomas Lindgren forskade om självkörande bilar och familjeliv (Hallands Nyheter)
  Livets gång Ljungbybon Thomas Lindgren vet det mesta om hur barnfamiljer tänker och känner när de får en självkörande bil till hushållet. Hans nya doktorsavhandling visar bland annat att det kan bli riktigt pinsamt när bilen kör själv.

  Context:
  "Då bjöd han släkt, kollegor, vänner och familj på fest på restaurang Mangold på Halmstad högskola. – Man har inte haft en stor fest på så"


 • Halmstad satsar på forskning om AI i sjukvården (Läkartidningen)
  Högskolan i Halmstad satsar stort på forskning kring artificiell intelligens i sjukvården. Det visar att också regioner utan läkarutbildning och universitetssjukhus kan fokusera på AI på hälso- och sjukvården. »Jag kan tänka mig att vi har en viss fördel; det är lite närmare mellan högskolan och kliniken«, säger läkaren Björn Agvall.

  Context:
  " Halmstad satsar på forskning om AI i sjukvården Högskolan i Halmstad satsar stort på forskning kring artificiell intelligens i sjukvården.", "Jens Nygren, professor i hälsoinnovation vid Akademin för hälsa och välfärd vid Högskolan i Halmstad. Foto: Dan Bergmark/Högskolan i Halmstad"


 • Studenter prisas – för produkt som ska rädda liv (Hallands Nyheter)
  Varberg Ida Bengtsson och Julia Johansson får stipendium för att ha tagit fram en produkt som ska underlätta hjärt-lungräddning. – Vi är väldigt glada och stolta, säger Ida Bengtsson.

  Context:
  "från Berghem fina stipendium på Utexpo, som är Högskolan i Halmstads traditionella examensmässa."


 • 10.000 hallänningar kan lida av postcovid (Sveriges Radio)
  Hallandsposten rapporterar att läkare på Halmstad sjukhus tillsammans högskolan har genomfört en studie av 150 länsbor och 7 procent av deltagarna

  Context:
  "postcovid Hallandsposten rapporterar att läkare på Halmstad sjukhus tillsammans högskolan har genomfört en"


 • De riktar trynet mot parkslide (ETC.se)
  Dagens ETC. Den forna trädgårdsfavoriten parkslide kan förstöra både hus och vägar och klassas nu som en invasiv art.

  Context:
  "i växtekologi vid Lunds universitet och lektor vid Högskolan i Halmstad, efter att hennes vänner hade provat att använda"


 • Långvariga symptom efter covid-19 kartläggs (Norrahalland.se)
  Sedan första vågen av covid-19 har forskare på Hallands sjukhus följt de drabbade med blodprover samt digitala enkäter. Efter ett års tid kunde man fastställa att sju procent av deltagarna fortfarande hade symptom av covid-19 kvar. – Det innebar en enorm osäkerhet för de patienter som inte blev av med symptomen, säger Emma Löfström, läkare och forskare på mikrobiologen på Hallands sjukhus.

  Context:
  "Samarbetar med Högskolan i Halmstad", " Studien är ett samarbete mellan Hallands sjukhus och Högskolan i Halmstad. Akademin för hälsa och välfärd har under våren"


 • Nu ska det bruna vattnet stoppas i Bolmen (SVT)
  Sjövatten som färgas brunt av organiskt material kan vara ett problem för vårt dricksvatten och ekosystemet. Ny forskning pågår för att hitta lösningar.

  Context:
  "vattenresurslära och akvatisk ekologi, forskare från Högskolan i Halmstad, myndigheter, kommuner, lokalt näringsliv runt"


 • Så många fick långvariga symptom i halländsk coronastudie (SVT)
  Sedan insjuknandet i första vågen av covid-19 har 150 drabbade hallänningar studerats noggrant av forskare. Omkring sju procent hade fortfarande symptom efter ett år.

  Context:
  " Samarbete med Högskolan i Halmstad Forskningen görs i samarbete med Högskolan"


 • Studerade hur designprocess blir mer inkluderande – prisades (Kristianstadsbladet)
  Hur utformar man en designworkshop om stigmatiserande ämnen på bästa sätt? Det vet Felicia Oredsson från Tyringe och Sofia Strand från Kungsbacka som valde ett ovanligt fokus för sin examensuppsats i digital design.

  Context:
  "kandidatprogrammet i Digital design och innovation vid Högskolan i Halmstad tillsammans med kurskamraten och uppsatspartnern Sofia Strand från Kungsbacka."


 • Studentkåren hoppfull inför hösten: Vi räknar med rekordmånga nollor (Sveriges Radio)
  Publicerat idag kl 07.00 Under vårterminen ökade medlemmarna i Halmstad Studentkår stort och kårordförande Johanna Sjögren Eliasson tror på starkt intresse även i höst.

  Context:


 • TSI i Falkenberg får goda betyg från Högskolan i Halmstad (Hallands Nyheter)
  Falkenberg Skolorna i Skogstorp och Tånga har testat det nya arbetssättet TSI. Personal från socialförvaltningen har jobbat på skolorna för att fånga upp barn med problem innan det gått för långt.

  Context:
  " TSI i Falkenberg får goda betyg från Högskolan i Halmstad Falkenberg Skolorna i Skogstorp och Tånga har"


 • Här används grisar i kampen mot parkslide: ”Måste vara envis” (Helsingborgs Dagblad)
  Nyfiket kommer grisarna fram till staketet. Här ute i skogen på Linderödsåsen ska de under en månad böka och äta så mycket av den fruktade...

  Context:
  " Tina D'Hertefeldt, forskare vid Lunds universitet och lektor vid Högskolan i Halmstad, driver projektet som började förra året och som ska pågå i tre år till."


 • Nocoli upptäcker bakterier i dricksvattnet i realtid (It Hälsa)
  I framtiden kan nuvarande stickprovstagningar ersättas med realtidsövervakning.

  Context:
  "Bakom Nocolis sensor ligger mångårig forskning av professor Ying Fu vid Högskolan i Halmstad. Nu har Chalmers Ventures kopplat ihop professor"


 • Hållbarheten spetsar till kompetensbehovet (Evertiq SE)
  Vi befinner oss mitt i en teknologisk omställning där elektrifieringen växer sig allt starkare. Detta känns av hos både fordonsindustrin och elektronikindustrin i Sverige där kompetensbehovet spetsas till. Det framgick under en paneldebatt på Elektronikmässan i Kista den 16 juni.

  Context:
  " Urban Bilstrup, till vardags universitetslektor vid Akademin för informationsteknologi, Högskolan i Halmstad, uppgav från scenen att vi står inför en av de"


 • Högskolan i Halmstad delade ut stipendier för 700 000 kronor (Hallandsposten)
  Halmstad Flera studenter vid Högskolan i Halmstad fick inleda sommarlovet med lite extra klirr i kassan. Under de avslutande veckorna delades stipendier ut för sammanlagt 700 000 kronor.

  Context:
  " Högskolan i Halmstad delade ut stipendier för 700 000 kronor Halmstad Flera studenter vid Högskolan i Halmstad fick inleda", " Stipendieutdelningen startade på Högskolan i Halmstads examensmässa Utexpo, där studenter årligen prisas för sina insatser."


 • Han undersöker hur 9000 politiker påverkas av hot och hat (Sveriges Radio)
  Publicerat idag kl 10.00 Forskare på Högskolan i Halmstad tittar nu på hur 9000 kommunpolitiker från hela landet påverkas av hot och hat under årets valrörelse.

  Context:
  "hot och hat Publicerat idag kl 10.00 Forskare på Högskolan i Halmstad tittar nu på hur 9000 kommunpolitiker från hela", " Ulf Petäjä, statsvetare vid Högskolan i Halmstad, är en av de som genomför studien."


 • Landslagsprofilen Daniel Ekvall prisad av högskolan (Hallandsposten)
  Halmstad För 23 år sedan var han en okänd ung kille som kom till Halland. Sedan dess har Daniel Ekvall jobbat med psykologi inom elitidrott och fotbollslandslaget under många säsonger. Nu har Högskolan i Halmstad utsett honom till Årets alumn.

  Context:
  "och fotbollslandslaget under många säsonger. Nu har Högskolan i Halmstad utsett honom till Årets alumn. Högskolan i Halmstad", "samt landslaget började i Halland och det är därför Högskolan i Halmstad nyligen utsåg Ekvall till Årets alumn."


 • Hot och hat kan hämma tillväxten av politiker (Sveriges Radio)
  Ulf Petäjä på Högskolan i Halmstad är inte överraskad över att var tredje halländsk politiker som utsatts för hat eller hot slutat engagera sig i vissa frågor.

  Context:
  " Hot och hat kan hämma tillväxten av politiker Ulf Petäjä på Högskolan i Halmstad är inte överraskad över att var tredje halländsk"


 • Professorn föreslås ta över tyglarna för högskolan (Sveriges Radio)
  Susanna Öhman föreslås bli ny rektor för Högskolan i Halmstad, efter att den nuvarande rektorn Stephen Hwang, går i pension.

  Context:
  "högskolan Susanna Öhman föreslås bli ny rektor för Högskolan i Halmstad, efter att den nuvarande rektorn Stephen Hwang, går", "och har tidigare bland annat varit akademichef vid Högskolan i Halmstad. Hon väntas tillträda i mars 2023."


 • 14 blivande forskare ska bidra till bättre ämnesundervisning i skolan (IT-Pedagogen.se)
  Under två dagar i förra veckan samlades 12 av de 14 doktoranderna från en nationell forskarskola på Högskolan Väst.

  Context:
  "möts vi från olika håll, säger Per Blomberg från Högskolan i Halmstad som undersöker lärarstudenters pedagogiska ämneskunskap", "genomförs i samverkan mellan Karlstads universitet, Högskolan i Halmstad och Högskolan Väst."


 • Webbinarium : Sverige lärde från Kina om batteribyte (ElektronikTidningen)
  Varken i Sverige eller Europa händer särskilt mycket inom området batteribyte, battery swap – att byta batteripack på elfordon istället för att snabbladda.

  Context:
  "och forskningsprojektet Sweden China Bridge vid Högskolan i Halmstad. När batteribyte drevs fram i Kina var det"


 • Vattendrönare med ny teknik ska ta reda på hur Nissan mår (SVT)
  En vattendrönare ska ta reda på hur Nissan mår och samtidigt underlätta för kommunen att fatta rätt beslut för åtgärder i olika vattendrag. Det är planen med vattendrönarprojektet som Högskolan i Halmstad arbetar med.

  Context:
  "Det är planen med vattendrönarprojektet som Högskolan i Halmstad arbetar med. – Den åker runt som en robotgräsklippare", "Joakim Tell, docent i industriell organisation på Högskolan i Halmstad. Med drönartekniken kan man, enligt Joakim"


 • Exoskelett, fallolycks-radar och trottoar-klivande rullstol (Sveriges Radio)
  Ny forskning presenterades under UtExpo på Högskolan i Halmstad.

  Context:
  "rullstol Ny forskning presenterades under UtExpo på Högskolan i Halmstad. Ingenjören Oliver Christiansson har med en"


 • De är experterna i Göteborgs nya klimatråd (Göteborg Direkt)
  Göteborg får experthjälp för att nå miljömålen. Sju ledande forskare har utsetts till stadens nya klimatråd. Nyheter Publicerad 11:21, 2 jun 2022

  Context:
  " Petra Svensson , lektor i statsvetenskap, Högskolan i Halmstad. Andreas Nilsson , professor vid psykologiska institutionen, Göteborgs universitet."


 • Nytt bidrag ökar skolsegregation och minskar likvärdighet (Dagens Arena)
  Skolan Sveriges skolsystem lider av växande segregation och minskad likvärdighet. Men trots att Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) rimligtvis

  Context:
  " Ann-Christine Wennergren, Docent i pedagogik, Högskolan i Halmstad Wieland Wermke, Professor i specialpedagogik, Stockholms universitet"


 • Tre pallplatser för Rasmus – nu väntar US Open (Siljan News)
  Rasmus Lia, 21 år, från Idre är på väg mot världseliten i paragolf. Fyra på EM i Portugal i fjol, på samma antal slag som bronsmedaljören och landslagskompisen Johan Kammerstrand från Eskilstuna.

  Context:
  "spelar i det svenska paragolf landslaget. I Halmstad studerar Rasmus idrottsvetenskap på högskolan, där han kombinerar studier med golf."


 • 26 miljoner till parasportsatsning (Idrottens Affärer)
  26 miljoner satsas av en rad företag och institutioner på forskning om fysisk aktivitet och parasport för personer med funktionsnedsättning. Förhoppningen är att bidra till att öka möjligheterna för personer att bli mer fysiskt aktiva och även gynna paraidrott.

  Context:
  "Nätverk för Anpassad Fysisk Aktivitet (SNAFA), Högskolan Halmstad, Mittuniversitetet och Lunds universitet. "


 • Daglig pulsträning ökade elevernas koncentration (Lärarjouren.se)
  På Hagenskolan får eleverna röra sig varje dag. Det hjälper dem att koncentrera sig på lektionerna och bidrar till att det blir färre konflikter, enligt lärarna.

  Context:
  " Enligt Eva-Carin Lindgren, professor i idrottsvetenskap vid högskolan i Halmstad, tyder resultaten ändå på att villkoren för inlärning"


 • Elitidrottande ungdomars motivation ändrades under pandemin (Sveriges Radio)
  Publicerat idag kl 13.03 Forskare vid Högskolan i Halmstad har under pandemin sett att elitidrottande ungdomars motivation förändrades mycket.

  Context:
  "pandemin Publicerat idag kl 13.03 Forskare vid Högskolan i Halmstad har under pandemin sett att elitidrottande ungdomars"


 • Fredsforskaren Stranne saknar ordentlig Nato-debatt (Hallandsposten)
  Halmstad I helgen ska Socialdemokraterna i Sverige ta beslut kring Natomedlemskap. Fredsforskaren Frida Stranne från Halmstad beklagar att det inte föregåtts av någon bred debatt. – Det blir oftast inte bra när man i panik fattar beslut av rädsla, säger hon och jämför med hur många tyskar nu ångrar att kärnkraften skulle snabbskrotas efter Fukushima.

  Context:
  "det kan få, säger Frida Stranne, statsvetare vid Högskolan i Halmstad och Nordamerikainstitutet vid Uppsala universitet."

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt