Sök

Högskolan i media

Här visas ett urval av vad som skrivs om Högskolan i Halmstad i webbaserad press och media. Sammanställningen levereras av ett mediebevakningsföretag och visningarna på denna sida regleras av olika avtal.


 • SCB slutar med namntoppen: ”Det är en kunskapsförlust” (SVT)
  SCB:s namntopp är snart ett minne blott. Ett pressat ekonomiskt läge gör att Statistiska centralbyrån måste skuta publicera listor över de mest populära pojk- och flicknamnen.

  Context:
  "Linnea Gustafsson, namnforskare vid Högskolan i Halmstad, är kritisk till att SCB slutar publicera statistiken."


 • Ljusföroreningar ökar – svårare att se stjärnor på himlen (Sveriges Radio)
  Lyssna från tidpunkt: Publicerat idag kl 07.45 Ljusföroreningar ökar mycket snabbare än trott, det menar forskare i en studie i tidskriften Science

  Context:
  "Jägerbrand, universitetslektor i miljövetenskap vid Halmstad högskola. Forskarna såg att ljusföroreningar ökat"


 • Så ska fler få jobb efter gymnasiesärskola: Uppföljning efter skolan (Sveriges Radio)
  Det är få som får ett jobb efter gymnasiesärskolan och det är endast var tredje som är sysselsatt med antingen dagligverksamhet eller studier.

  Context:
  "Renee Luthra, doktor i hälsa och livsstil vid Högskolan i Halmstad. Skolverket har fått i uppdrag av regeringen att se över vad som kan förbättras."


 • 38 miljoner från Afa Försäkring till forskning om AI på svenska arbetsplatser (Byggkontakt)
  Automatisering, robotar och AI införs och används alltmer på arbetsplatser i Sverige, samtidigt som det idag saknas kunskap om hur detta påverkar människors arbetsmiljö.

  Context:
  "Maria Åkesson, Högskolan i Halmstad, får 4 474 000 för att studera hur digital automation"


 • Utbildning underlättade för pandemikrisande företag i Halland (SVT)
  Pandemin orsakade kriser i många olika branscher som industri, handel och besöksnäringen. Men ett samarbete mellan en rad aktörer i Halland såg till att det inte blev helt nattsvart.

  Context:
  " Med 15 miljoner från Europeiska socialfonden kunde Högskolan i Halmstads samarbetsprojekt stötta företag med utbildning för", " Projektet pågick mellan juni 2020 och december 2022. Högskolan i Halmstad var projektägare, och TEK Kompetens, Region Halland"


 • Högskolans veteraner var med om första årens fukt- och mögelproblem (Hallandsposten)
  När Högskolan drog igång sin verksamhet skedde undervisningen de första åren på Eketångaskolan. Lennart Andreasson och Björn Steiner minns nybyggarandan – men också fukt- och mögelproblemen som gjorde att ett 20-tal i personalen blev sjukskrivna på grund av allergiska besvär.

  Context:
  "Utbildning i företagsekonomi startar. 1983: Högskolan i Halmstad blir självständig högskola.", "Höghuset Trade Center invigs och blir symbolen för Högskolan i Halmstad. 1993: Invigning av hörsalsbyggnaden Visionen"


 • Högskolan firar 40 år – därför väljer studenterna Halmstad (Allanyheter.com)
  Högskolan i Halmstad har flerdubblat antalet studenter sedan starten 1983. Då var antalet studenter 500 stycken idag är de 12 000. Men varför väljer studenterna att lämna sina hemstäder för att plugga i Halmstad?

  Context:
  " Högskolan firar 40 år – därför väljer studenterna Halmstad Högskolan i Halmstad har flerdubblat antalet studenter sedan starten 1983."


 • Högskolan i Halmstad fyller 40 år: ”Ortens stora tillväxtmotor” (SVT)
  Glitterbomber, jubileumstårta och tal från rektorn. Högskolan i Halmstad firar 40 år som självständigt lärosäte och milstolpen uppmärksammades under måndagen. Som en del i jubileet kommer allmänheten bjudas in till jubileumsföreläsningar.

  Context:
  " Högskolan i Halmstad fyller 40 år: ”Ortens stora tillväxtmotor” Glitterbomber, jubileumstårta och tal från rektorn."


 • Tre frågor om att leva med postcovid – ”Vet inte hur man själv luktar” (SVT)
  Hur är det att inte känna hur du själv luktar eller att ha trötthet som inte går att vila bort? Här svarar hälsoforskaren Ingrid Larsson på tre frågor om hur det är att leva med långtidscovid.

  Context:
  "och forskare vid akademin för hälsa och välfärd på Högskolan i Halmstad. Hon har djupintervjuat 14 halländska", "om bedrivits i samarbete mellan Region Halland och Högskolan i Halmstad sedan början av pandemin."


 • Thomas Johansson från Varberg har fortfarande symptom – fick covid för två år sedan (SVT)
  När corona började spridas förstod inte varbergaren Thomas Johansson ”hysterin”. Men nu har han haft symptom i över två år och ser med oro på den höga smittspridningen.

  Context:
  " Han är en av deltagarna i en kvalitativ studie vid Högskolan i Halmstad där djupintervjuer genomförts med 14 hallänningar som drabbats av postcovid."


 • Så många läser vidare i Kungsbacka (Kungsbacka-Posten)
  Nyheter Efter gymnasiet väljer många att läsa vidare på högskola eller universitet. I Kungsbacka läser majoriteten av ungdomarna vidare på universitet eller högskolan. – Många har föräldrar som är utbildade och det är ju ofta en fördel, säger Cindia Escalante Mattsson, gymnasiechef i Kungsbacka kommun.

  Context:
  "Sen ligger ju kommunen också nära både Göteborg och Halmstad där universitet och högskola finns, säger hon."


 • Jesper och Carl sticker ut – rekordfå män vill bli förskollärare (Sveriges Radio)
  Av 211 sökande till förskollärarprogrammet på Högskolan i Halmstad var endast 16 personer män, så få har det aldrig varit.

  Context:
  "Av 211 sökande till förskollärarprogrammet på Högskolan i Halmstad var endast 16 personer män, så få har det aldrig"


 • Få ungdomar studerar vidare i Falkenberg (Hallands Nyheter)
  Falkenberg Enligt en undersökning från Statistiska centralbyrån har Falkenbergs kommun sjunde lägst andel ungdomar som väljer att plugga vidare inom ett år efter studenten. – Vi är medvetna om detta och det är en trend som funnits i Falkenberg över tid, säger Pia Hjertström, sektorchef för Lärande och hälsa på barn- och utbildningsförvaltningen.

  Context:
  "Förutom dem som tas upp ovan finns även närheten till högskola och någon sådan finns inte i Falkenberg.", " – Däremot har vi högskolor i exempelvis Varberg, Halmstad och Göteborg så det är inte så långt att pendla, säger Pia Hjertström."


 • Denise Ljungkvist siktar mot framtiden (Hippson)
  Efter att ha studerat parallellt med egen verksamhet och tävlande med sitt sto Soèga har Grand Prix – och unghästryttaren Denise Ljungkvist flyttat söderut. Numera är hon en del av Stall Bergsjöholm och utbildar stallets uppfödningar och unga förmågor till blivande dressystjärnor.

  Context:
  "Professionell idrottskarriär och arbetsliv vid högskolan i Halmstad. Tränare: Kerstin André."


 • Så ska föreningslivet stärkas i Svenljunga: "En viktig del av civilsamhället" (Borås Tidning)
  Svenljungas föreningar kan förvänta sig mer kontakt med kommunen i framtiden. Hela hanteringen av föreningslivet arbetas om – med dialog i fokus.

  Context:
  "Hon har läst idrottsvetenskap på högskolan i Halmstad och har varit aktiv som fotbollsspelare och tränare i många år."


 • Per-Erik, 88, tränar varannan dag: Man kan visa sig på badstranden (Sveriges Radio)
  Lyssna från tidpunkt: Publicerat idag kl 11.32 Nyårslöften i all ära men för att lyckas med träningen gäller det att hitta

  Context:
  "sitt eget varför, enligt Karin Weman Josefsson, lektor i psykologi vid högskolan i Halmstad. 88-åriga Per-Erik Grönvall från Varberg, som"


 • ”Att tjuvkoppla el för att spara pengar är fullkomligt livsfarligt” (Hallandsposten)
  Halmstad Med skyhöga elpriser oroas många energibolag över att någon ska få för sig att tjuvkoppla el. ”Det är inte bara extremt farligt. Även risken att bli påkommen är stor”, säger Anders Bredfell, kommunikationschef på Hem, Halmstads Energi och Miljö.

  Context:
  " – Vi har dessutom haft ett forskningsprojekt med Högskolan i Halmstad, som har hjälpt oss med AI, artificiell intelligens."


 • Här är personerna som fick jobb som gatan där de vuxit upp: ”Rolig teori” (Mölndals-Posten)
  Nyheter En forskare i svenska språk har tittat på vad valet av personnamn kan få för betydelse för den enskilde individen.

  Context:
  " Emilia Aldrin är docent i svenska språket vid Högskolan i Halmstad och har till stor del forskat kring personnamn och identitetsskapande."


 • Sara Svensson bytte Budapest mot Halmstad – ”det gick inte att vara kvar” (Hallandsposten)
  Halmstad När det händer något stort i Ungern brukar statsvetaren Sara Svensson dyka upp i radion. Efter att ha bott i landet i drygt 20 år är hon en given expert – även om hon inte längre kan kalla sig oberoende. ”Nej, jag har ju flyttat hem för att Viktor Orbán i praktiken stängde universitetet där jag jobbade”, säger Sara som nu har sin tjänst på Högskolan i Halmstad.

  Context:
  "jag jobbade”, säger Sara som nu har sin tjänst på Högskolan i Halmstad. Hennes namn dyker allt oftare upp i radioprogram", " Gör: Docent i statsvetenskap vid Högskolan i Halmstad. Familj: Make, en 20-årig dotter och en 17-årig son."


 • Solcellspark i Skedala upprör boende i Tofta (Hallandsposten)
  Halmstad Flera meter höga solceller ska placeras alldeles intill bostadshusen. Planer på en solenergipark i Skedala har väckt oro hos grannarna som känner sig överkörda.

  Context:
  "och doktorand i innovation inom byggindustrin på Högskolan Halmstad. – Solenergi i stor skala på mark är något ganska nytt."


 • Digitaliseringen i skolan och förskolan: Distraktion eller möjlighet? (Skolporten)
  Mer fokus på didaktik, skärpta regler för IT-företag och bättre fortbildning. Det efterlyser forskarna i den nya nationella digitaliseringsstrategin.

  Context:
  "Men Sylvana Sofkova Hashemi, professor i digitalt lärande vid Högskolan i Halmstad och Göteborgs universitet, menar att det inte räcker"


 • NY STUDIE: Tidigare studenter har viktig roll i ekosystemet (Esbri)
  Tidigare entreprenörskapsstudenter håller sig ofta kvar i universitetets ekosystem. Nu har forskare studerat vad de bidrar med.

  Context:
  "Entrepreneurship, Lunds universitet samt Jonas Gabrielsson, Högskolan i Halmstad."


 • Här görs biogas på invasiv art: Viktigt för framtiden (Sveriges Radio)
  Lyssna från tidpunkt: Publicerat idag kl 12.00 Inne på laboratoriet på Högskolan i Halmstad omvandlas den invasiva arten parkslide till biogas.

  Context:
  " Publicerat idag kl 12.00 Inne på laboratoriet på Högskolan i Halmstad omvandlas den invasiva arten parkslide till", " biogas. Marie Mattsson, professor vid högskolan, har forskat på biogas i tolv år och tror att den är viktig för framtiden."


 • Familjeföretaget som skalat upp från ljusstakar till automation (Automation.se)
  Gnosjö har blivit synonymt med driftighet, entreprenörskap och småföretagande. Familjeföretaget Bors Automation & Tools är ett av företagen i regionen. Företaget har gått från att tillverka designljusstaken Liljan till att bli ett fullfjädrat automationsföretag inom verktygsmaskiner på tre generationer.

  Context:
  "dag har företaget tre programmerare. Med hjälp av högskolan i Halmstad elektrifierade Anders maskinerna och därmed inleddes"


 • Grattis Marcus – årets sjuksköterskedoktorand (Linnéuniversitetet)
  Att drabbas av ett svårläkt sår kan vara livsförändrande. Marcus Rosenburgs doktorandprojekt lyfter fram patientens perspektiv av att drabbas och syftar till att förebygga återfall. Nu tilldelas han utmärkelsen Årets doktorand av Svensk sjuksköterskeförening.

  Context:
  "även undervisar på sjuksköterskeprogrammet på Högskolan i Halmstad. Svårläkta sår kan vara livsförändrande"


 • Maria Backlund utses till Head of Marketing and Sales Excellence (It karriar)
  Med starkt fokus på hållbarhet och innovation ska Emballator bli en betydligt större och mer internationell förpackningskoncern.

  Context:
  "Hon har en kandidatexamen i innovationsteknik vid Högskolan i Halmstad och kommer senast från en roll som"


 • Smarta truckar testar teorier i verkligheten (KK-Stiftelsen)
  Toyota Material Handling och Högskolan i Halmstad samarbetar kring smarta gallfeltruckar. För högskolan är det en chans att testa en teoretisk modell i verkligheten medan Toyota får tillgång till högskolans spetskunskaper inom maskininlärning för att ytterligare effektivisera sina produkter.

  Context:
  " Smarta truckar testar teorier i verkligheten Toyota Material Handling och Högskolan i Halmstad samarbetar kring smarta gallfeltruckar.", "att lära kring vad vi kan göra med informationen. Högskolan i Halmstad har kunskaper i maskininlärning som gör att vi kan"


 • Ojämlika arbetsplatser löper risk för att sakna rätt utrustning (Sveriges Radio)
  Nästa år kommer de första kroppsskydden utformade för kvinnor till Försvarsmakten, Emma Börjesson vid Halmstad högskola har forskat kring jämställd utrustning.

  Context:
  "för kvinnor till Försvarsmakten, Emma Börjesson vid Halmstad högskola har forskat kring jämställd utrustning. "Det"


 • Ytterpartierna Alternativ för Sverige och Partiet Nyans går framåt i Halland (Nyhetsnotiser)
  När de halländska riksdagsrösterna är räknade står det klart att ytterpartierna Nyans och Alternativ för Sverige är populära bland småpartierna.

  Context:
  "traditionella, säger statsvetaren Ulf Petäjä, på Högskolan i Halmstad. "


 • Ytterpartierna Nyans och AfS går framåt i Halland (SVT)
  När de halländska riksdagsrösterna är räknade står det klart att ytterpartierna Nyans och Alternativ för Sverige är populära bland småpartierna. Tillsammans med Medborgerlig Samling har de högst stöd av partierna under riksdagsspärren.

  Context:
  " – De fångar upp andra väljare än de traditionella, säger statsvetaren Ulf Petäjä, på Högskolan i Halmstad. I klippet hör du honom berätta mer om"


 • Frida Stranne: Svenska politiker har importerat retorik från USA (Sveriges Radio)
  Politiker i Sverige har anammat retorik och budskap som kommer från presidentvalskampanjer i USA.

  Context:
  " Det konstaterar forskare i en ny rapport som USA-experten Frida Stranne på Högskolan i Halmstad varit med och skrivit."


 • Sport in a changing world – rapport från SVEBI-konferensen 2022 (Idrottsforum.org)
  Klara Boije af Gennäs & Sara Karlén Institutionen för idrottsvetenskap, Malmö universitet

  Context:
  "Professor Natalia Stambulova, Högskolan i Halmstad Professor Peter Donnelly, University of Toronto", "Ett av RIU-universiteten i Sverige är det som Malmö universitet tillsammans med Högskolan i Halmstad har. Genom RIU kan elitidrottare ha dubbla karriärer"


 • Därför får fyra lokala idrottare 50 000 kr vardera (Hallandsposten)
  Sport De är duktiga idrottare – men också studenter. Fyra sportprofiler med lokal anknytning får Riksidrottsförbundets och Svenska spels elitidrottsstipendium på 50 000 kronor. – Det känns jättefint och är ett fint kvitto på allt det man lägger ned i tid i skolan och på träning, säger Klara Andersson, 25, landslagslibero i Hylte/Halmstad.

  Context:
  "och kommunikationsvetenskap med inriktning hälsa på Högskolan i Halmstad. • Loreta Kullashi, Snöstorp Nyhem-fostrad"


 • Planeten Mars och fake news på höstens program (Hallandsposten)
  Halmstad Planeten Mars, fake news, situationen i Östeuropa och brottslighet i litteratur och samhälle – Halmstads föreläsningsförening fångar samtiden i sitt höstprogram.

  Context:
  "Sara Svensson, docent statsvetenskap vid Högskolan i Halmstad, fokuserar på utvecklingen i Ungern, men tar också"


 • Fyra av tio byter parti mellan valen: Nu handlar det om marginaler (Sveriges Radio)
  Publicerat idag kl 21.00 Från ett val till nästa är det fyra av tio som röstar på något annat, berättar statsvetare Sara Svensson vid Halmstad Högskola.

  Context:
  "något annat, berättar statsvetare Sara Svensson vid Halmstad Högskola. "Vi är rätt många som bestämmer sig sent inpå valdagen."


 • Halmstad får nationellt tyngdlyftningscentrum (Sveriges Radio)
  Publicerat idag kl 10.44 Högskolan i Halmstad, Svenska tyngdlyftningsförbundet och Eleiko etablerar ett nationellt träningscentrum på högskolan.

  Context:
  " Halmstad får nationellt tyngdlyftningscentrum Publicerat idag kl 10.44 Högskolan i Halmstad, Svenska tyngdlyftningsförbundet och Eleiko etablerar"


 • De ska undersöka hur energi kan lagras från sommar till vinter i fjärrvärmenät (Energi & Miljö)
  Högskolan Dalarna, Högskolan i Halmstad och Absolicon driver ett projekt för att analysera hur säsongslager som kan lagra energi i fjärrvärmenät från sommar till vinter kan byggas i Sverige. Energimyndigheten har beviljat projektet nästan tre miljoner kronor.

  Context:
  " De ska undersöka hur energi kan lagras från sommar till vinter i fjärrvärmenät Högskolan Dalarna, Högskolan i Halmstad och Absolicon driver"


 • Professor: ”Krävs mycket kompetens för att göra bedömningen” (SVT)
  Under sex år har minst sex elever i Mjölby gått i särskola i stället för vanlig grundskola efter att ha fått fel diagnos av kommunens psykolog. Enligt professor Magnus Tideman är det svårt att ställa diagnosen intellektuellt funktionshindrad.

  Context:
  "inriktning funktionshinder vid Marie Cederschiöld högskola samt Högskolan i Halmstad."


 • Miljonstöd till energilagringsprojekt (Hållbart Byggande)
  Energimyndigheten har beviljat 2,8 miljoner kronor till ett projekt med syfte att analysera hur säsongslager som kan lagra energi i fjärrvärmenät från sommar till vinter kan byggas i Sverige. Syftet med projektet, som genomförs av Högskolan Dalarna, Högskolan i Halmstad och Absolicon Solar Collector AB i Härnösand, är att visa hur solvärme och lagring av värme i groplager av samma typ som byggts i Danmark kan förändra energiförsörjningen i svenska fjärrvärmenät, från att elda biobränslen till att använda solvärme och restvärde. De groplager som byggs i Danmark har lyckats nå en kostnad under 5 kr per kWh för värmelagring. Det kan jämföras med batterier för att lagra el som kostar 2000 kr/kWh lagrad energi. - Detta är första steget till en storskalig utrullning av solvärme i de svenska fjärrvärmenäten, och det är roligt att det kommer till stånd så snabbt efter Energimyndighetens visat på solvärmens stora potential i Sverige, säger Joakim

  Context:
  "Syftet med projektet, som genomförs av Högskolan Dalarna, Högskolan i Halmstad och Absolicon Solar Collector AB i Härnösand, är"


 • Absolicon Solar Collector AB: Energimyndigheten ger 2,8 MSEK till säsongslager som kan lagra energi från sommar till vinter (Spotlight Stock Market)
  Energimyndigheten har beviljat 2,8 MSEK till ett projekt med Högskolan Dalarna, Högskolan i Halmstad och Absolicon för analys av hur säsongslager som kan lagra energi i fjärrvärmenät från sommar till vinter kan byggas i Sverige.

  Context:
  "har beviljat 2,8 MSEK till ett projekt med Högskolan Dalarna, Högskolan i Halmstad och Absolicon för", "Nu har Energimyndigheten beviljat 2,8 miljoner kronor till ett projekt där Högskolan Dalarna, Högskolan i Halmstad och Absolicon Solar Collector AB i Härnösand skall"


 • Mariette prisades på slottet (Hallandsposten)
  Halmstad Harplingebördiga sångerskan Mariette var ett av namnen när Hallands Akademis pristagare presenterades på Halmstad slott på onsdagen. – Det här är superstort, säger sångerskan i sitt tacktal.

  Context:
  " Bengt-Göran Rosén, professor i maskinteknik på Högskolan i Halmstad, prisas också av Akademin denna dag."


 • USA-experten efter Trumps kampanjfilm: Allt tyder på att han bestämt sig om valet (ETC.se)
  Dagens ETC. Trumps nya och nattsvarta kampanjvideo spär på polariseringen i landet som på sikt utmanar USA som demokrati, anser USA-kännaren Frida Stranne.

  Context:
  " Fredsforskaren och USA-kännaren Frida Stranne, verksam vid högskolan i Halmstad, är inte förvånad över innehållet i videon."


 • Förväntansfulla studenter sparkas snart in i Halmstads studentliv (Hallandsposten)
  Halmstad Den 29 augusti börjar höstterminen på Högskolan i Halmstad. Innan dess ska tusentals nya studenter gå från att vara nollor, till att bli ettor. Den traditionsenliga nollningen är tillbaka efter två år med pandemirestriktioner. – Det blir rekordmånga på nollningen i år, säger Johanna Sjögren Eliasson, kårordförande för Halmstad studentkår.

  Context:
  " Förväntansfulla studenter sparkas snart in i Halmstads studentliv Halmstad Den 29 augusti börjar höstterminen på Högskolan i Halmstad.", "nu när studierna har återgått till det normala på Högskolan i Halmstad, gör även nollningen det."


 • JRF-deltagande i projekt om vilt, lantbruk och skog (Jakt & Jägare)
  Projektet Vild & Bortskämd, som Jägarnas Riksförbund, JRF, är med och driver, är inne på upploppsrakan. Målet är att sprida information om hur viltet kan gynnas, samtidigt som jordbruket och den biologiska mångfalden värnas.

  Context:
  "Skåne, Naturskyddsföreningen Skåne, Högskolan i Halmstad, SLU Alnarp, Jordägareförbundet Skåne Blekinge och skogskonsult Magnus Strandberg."


 • Boktips: Fyra spännande fackböcker i höst (SVT)
  Naturens juridiska rättigheter och en oförutsägbar nobelpristagare. Kulturnyheternas kritiker tipsar om fyra spännande fackböcker.

  Context:
  " Illusionen om den amerikanska freden Frida Stranne och Trita Parsi", "Två debattörer tyckte annorlunda: Frida Stranne som delvis ställde sig bakom idén att Rysslands"


 • Högskolan i Halmstad ska ingå i europeisk innovationshubb (Hallandsposten)
  Halmstad Framtiden ligger i digitaliserad hälsa- och sjukvård. Därför har EU- kommissionen utsett 141 digitala innovationshubbar runt om i Europa.

  Context:
  " Högskolan i Halmstad ska ingå i europeisk innovationshubb Halmstad", "digitala innovationshubbar runt om i Europa. Halmstad Högskolan i Halmstad är en del av ett"


 • Högskolemedarbetarna som vill bättra landets lärarutbildningar (Hallands Nyheter)
  Halmstad En forskarskola vid Högskolan i Halmstad ska utveckla landets lärarutbildningar. Med i arbetet finns flera högskolemedarbetare. – Syftet är att stärka den vetenskapliga grunden, säger professorn Pernilla Nilsson.

  Context:
  " Pernilla Nilsson och Per Blomberg är båda knutna till Högskolan i Halmstad där lärarutbildningen funnits sedan drygt 25 år tillbaka.", " Per Blomberg är en av de tre doktoranderna från Högskolan i Halmstad utöver Ludvig Sjunnesson och Annika Forsler."


 • Elitsatsande elever levde i en berg- och dalbana under pandemin (Idrottsforskning)
  Vardagen för elitidrottssatsande gymnasieelever ställdes på ända under pandemin. Från att ha idrottat större delen av sin tid, både i skolan och på

  Context:
  "Hur hanterade eleverna utmaningarna som följde? Det har forskare vid Högskolan i Halmstad undersökt.", "ut, säger Urban Johnson, professor i psykologi vid Högskolan i Halmstad och projektledare för forskningsprojektet om hur"


 • Thomas Lindgren forskade om självkörande bilar och familjeliv (Hallands Nyheter)
  Livets gång Ljungbybon Thomas Lindgren vet det mesta om hur barnfamiljer tänker och känner när de får en självkörande bil till hushållet. Hans nya doktorsavhandling visar bland annat att det kan bli riktigt pinsamt när bilen kör själv.

  Context:
  "Då bjöd han släkt, kollegor, vänner och familj på fest på restaurang Mangold på Halmstad högskola. – Man har inte haft en stor fest på så"


 • Halmstad satsar på forskning om AI i sjukvården (Läkartidningen)
  Högskolan i Halmstad satsar stort på forskning kring artificiell intelligens i sjukvården. Det visar att också regioner utan läkarutbildning och universitetssjukhus kan fokusera på AI på hälso- och sjukvården. »Jag kan tänka mig att vi har en viss fördel; det är lite närmare mellan högskolan och kliniken«, säger läkaren Björn Agvall.

  Context:
  " Halmstad satsar på forskning om AI i sjukvården Högskolan i Halmstad satsar stort på forskning kring artificiell intelligens i sjukvården.", "Jens Nygren, professor i hälsoinnovation vid Akademin för hälsa och välfärd vid Högskolan i Halmstad. Foto: Dan Bergmark/Högskolan i Halmstad"

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt