Kompetensutveckling
Vill du eller din organisation utvecklas? Gör det med oss på Högskolan! Vi arbetar aktivt med livslångt lärande och erbjuder kurser för yrkesverksamma inom flera olika ämnesområden. Vissa är öppna eller specialdesignade kurser, andra finns i Högskolans ordinarie kursutbud.
Utbildning för yrkesverksamma
Informationsteknologi
Arbetar du inom området informationsteknologi, eller har du ett intresse för till exempel AI eller cybersäkerhet? Höj din kompetens med någon av våra IT-kurser för yrkesverksamma.
Produktionsteknik och innovation
Vill du kompetensutveckla dig inom produktion och innovation? Det finns fler flexibla alternativ för yrkesverksamma ingenjörer.
Skola och utbildning
Arbetar du inom skolans värld och vill fortbilda dig? Högskolan erbjuder flera kurser inom detta.
Hälsa och välfärd
Arbetar du inom vård och omsorg? Det finns flera olika sätt för dig som är verksam inom vården att utvecklas genom någon av våra projekt eller plattformar.
Offentlig förvaltning
Är du tjänsteperson eller politiker? För dig som är verksam i offentlig verksamhet, i olika roller och på olika nivåer, såväl lokal, regional som nationell, erbjuder vi uppdragsutbildning.
Kurser för yrkesverksamma i Högskolans ordinarie kursutbud
I Högskolans kursutbud finns en lång rad kurser i många olika ämnen som vänder sig till dig som redan är yrkesverksam men önskar fortbilda dig. De är upplagda för att du ska kunna studera flexibelt och bygger på att du har en grundexamen och en yrkeserfarenhet som bas. I kurserna sker all eller nästan all undervisning på distans i form av eget arbete, med ett fåtal träffar på campus i Halmstad och en långsammare studietakt.
Uppdragsutbildning
Uppdragsutbildning är utbildning som anordnas för en arbetsgivare eller organisation. Det kan handla om en personalutbildning för anställda i företag, offentlig sektor eller andra organisationer. En uppdragsutbildning kan också arrangeras av arbetsmarknadsskäl eller inom ramen för internationellt bistånd. Uppdragsutbildningar anordnas mot en avgift.
Omfattningen av en uppdragsutbildning kan vara allt från en enstaka föreläsning eller temadag till en hel kurs eller utbildning. Det krävs ingen antagning eller formell behörighet och det är organisationen som bestämmer vem som ska gå kursen. Uppdragsutbildning kan ges med eller utan högskolepoäng.
Vad är en uppdragsutbildning i praktiken?
Uppdragsutbildning kan vara kurser ur vårt ordinarie kursutbud men ofta diskuterar vi fram lösningar med kurser som både utvecklas och specialanpassas efter beställarens önskemål och behov.
Utbildningen förläggs till tid och plats som passar dig och din organisation, men anpassning sker även i fråga om innehåll och undervisningsform. Exempel på detta är stöd av modern informationsteknik och pedagogik som är anpassad för distansutbildning.
Kontakt
Uppdragsutbildningen på Högskolan i Halmstad hanteras av Högskolans akademier och av HH Innovation AB.
Akademin för företagande, innovation och hållbarhet
Joakim Tell
E-post: joakim.tell@hh.se
Telefon: 070-765 81 67
Akademin för informationsteknologi
Nicolina Månsson
E-post: nicolina.mansson@hh.se
Telefon: 076-853 06 40
Akademin för lärande, humaniora och samhälle
Olov Andreasson
E-post: olov.andreasson@hh.se
Telefon: 035-16 72 93
Akademin för hälsa och välfärd
Helen Lundqvist
E-post: helen.lundqvist@hh.se
Telefon: 070-538 11 53
HH Innovation AB
Staffan Enting
E-post: staffan.enting@hh.se
Telefon: 072-977 37 80
Kvalitetssäkring
Alla kurser kvalitetsgranskas på samma sätt som Högskolans övriga kurser och program, ett exempel på detta är att våra akademiråd fastställer kursplanerna. Alla lärare är väl kvalificerade och experter inom sitt område.