Sök

Hitta bostad

En av de första och viktigaste uppgifterna som du måste ta tag i när du har sökt till Högskolan är att hitta någonstans att bo. Att studenter saknar bostad när terminen börjar är ett välkänt problem i många studentstäder, men om du bara är ute i god tid brukar det ordna sig med bostad.

”De flesta studenterna bor nära varandra och campus är också nära till allting.”

Louise Johansson, student på Internationell marknadsföring

Sex tips för att få egen lya

1. Vänta inte på antagningsbeskedet

Ju tidigare du börjar leta bostad, desto större är dina chanser. Börja med studentkåren, HFAB och Willhem.

2. Ställ dig i bostadsköer

Se till att ställa dig i så många bostadsköer som du kan hitta och så tidigt som möjligt. Även om du inte får napp vid första försöket kan det vara bra att stå kvar om du vill byta bostad senare under studietiden.

3. Ta kontakt med många bostadsbolag

Ta själv kontakt med fler lokala bostadsbolag för att öka dina chanser. Alla fastighetsägare har nämligen inte en bostadskö och det kan ibland räcka att skicka in en intresseanmälan för att få en bostad. Googla efter fastighetsägare i och runt Halmstad eller se tips på studentkårens webbplats.

Halmstad Studentkår Länk till annan webbplats.

4. Var aktiv och ha tålamod

Det kan ta tid att hitta ett boende och därför kan du behöva lägga ner en del jobb. Men tänk på att inte vata alltför krästen, det är kanske viktigare att du har en fungerande bostad än att den är helt perfekt direkt?

5. Kolla annonser och annonsera själv

Både i lokaltidningen Hallandsposten och på Blocket finns bostadsannonser från fastighetsägare. Du kan också själv lägga ut en annons och berätta att du letar bostad.

6. Fråga vänner och andra kontakter

Världen är liten! Fråga bekanta, släktingar och deras vänner om de känner någon som vill hyra ut eller ställ en fråga i sociala medier – det kan löna sig. Vem vet, din barndomsväns pojkvän kan ha en arbetskompis som har en kusin som bor i Halmstad och som har ett rum över ...

Två personer ritar ett stort hus i sanden på en strand. Foto.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt