Sök

Upplev Halmstad

Plugga och bo mitt på västkusten! Halmstad med sina drygt 100 000 invånare är en populär stad att bo i. Med en cykel tar du dig snabbt mellan mysiga kaféer, kul uteställen, havet och Högskolan.

”Halmstad är den perfekta studentstaden – varken för stor eller för liten.”

Filip Kaspersson, student på Miljö, innovation och hållbarhet

Fem personer promenerar i en stadskärna. En av dem rastar sin hund. Foto.

Cykelleder och gångstråk

Halmstad är en ganska platt stad och därför perfekt att cykla i. Med över 20 mil cykelbanor runt om i hela kommunen hamnar Halmstad i topp bland Sveriges cykelstäder. Kattegattleden är Sveriges första nationella cykelled och blev Årets cykelled i Europa 2018. Den löper havsnära, 395 kilometer från Helsingborg i söder – genom Halland – till Göteborg i norr. Självklart också genom Halmstad! Här är det lätt att välja cykeln oavsett om du ska inom stadskärnan eller utanför.

För dig som föredrar att promenera finns Prins Bertils stig, en kustnära vandringsled som startar vid Halmstads slott, går via Tylösand och slutar i Möllegårds naturreservat. Även Fylleåleden är en vandringsled som startar vid Brogård och går utmed Fylleån och slutar nedanför Hagöns camping på Östra stranden.

Salta bad och sandstränder

Halmstad är en stad som präglas av läget vid västkusten. Här finns en fyra mil lång kust med inte mindre än 22 saltstänkta havsstränder att välja mellan. De flesta passar till såväl bad och sportfiske som vindsurfing och havskajak. Några favoriter är:

  • Tylösand. Vill du bada på Sveriges finaste strand? Då är ett besök på Tylösands fem kilometer långa sandstrand ett måste. Här har du aldrig långt till inbjudande stränder, klippor och charmiga småbåtshamnar. After beachen på Hotel Tylösand är omtyckt av de många badgästerna.
  • Brottet. Utomhusbad med 50-metersbassäng och havet som granne. Öppet under sommaren.
  • Östra stranden. Ett stenkast från Högskolan ligger denna sandstrand. Här finns också ett av kommunens två havsbad speciellt anpassat för personer med funktionsnedsättning.
Två unga personer ligger på en handduk på stranden. Båda tittar in i en mobil och ler. Foto.

Östra stranden är välbesökt året runt.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt