Sök

Fem frågor till RIU-studenten Klara Andersson

– Stödet jag får från Högskolan är värt otroligt mycket. Det hjälper att veta att jag kan få extra stöd om studierna skulle krocka med idrotten, säger RIU-studenten Klara Andersson, som pluggar Medie- och kommunikationsvetenskap – inriktning hälsa.

Varför valde du att läsa Medie- och kommunikationsvetenskap – inriktning hälsa?

– Jag har alltid haft ett intresse för media och kommunikation. Det här programmet har också en spets inom hälsa, vilket bara gör det ännu mer intressant!

Tjej i segerposition med armarna upp. Foto.

Klara Andersson, student på Medie- och kommunikationsvetenskap - inriktning hälsa och professionell volleybollspelare. Fotograf: Nisse Nilsson

Vad tycker du om din utbildning?

– Jag trivs jättebra med min utbildning. Den är väldigt givande och jag har lärt mig mycket. Kommunikation är en så stor del av vår vardag och är spännande att lära sig mer om eftersom det används hela tiden – både när man träffar personer och digitalt. Kommunikation är otroligt viktig inom min idrott för att kunna prestera på bästa sätt som ett lag.

Hur är det att läsa på ett Riksidrottsuniversitet?

– Det är väldigt kul! Det underlättar för mig att Högskolan är ett Riksidrottsuniversitet. Det är inspirerande att många andra elitidrottare finns här. Vi har haft lite utbyte med varandra och träffas ibland.

”Det underlättar för elitsatsningen och studierna att ha det stödet utan att något måste bli lidande.”

Klara Andersson

Hur hjälper det extra stödet dig?

– Stödet jag får från Högskolan är värt otroligt mycket. Det hjälper att veta att jag kan få extra stöd om studierna skulle krocka med idrotten, vilket ger mig möjligheten att kombinera studier och min elitsatsning samtidigt.

Har du något tips till elitidrottare som funderar på att börja plugga?

– Ett tips är att se om utbildningen man är intresserad av finns på ett Riksidrottsuniversitet, alternativt om universitetet eller högskolan man vill gå på är Riksidrottsuniversitet. Det underlättar för elitsatsningen och studierna att ha det stödet utan att något måste bli lidande.

Klara Andersson

Utbildning: Medie- och kommunikationsvetenskap – inriktning hälsa

Idrott: Volleyboll

Hemort: Göteborg

Intressen: Volleyboll och att umgås med vänner och familj.

Gör om tio år: Jag har ett jobb jag trivs med och sysslar fortfarande med min idrott i någon form.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt