Sök

Fem frågor till RIU-studenten Noah Albrektsson

– Att studera på ett Riksidrottsuniversitet är verkligen perfekt för mig! Det ger mig möjligheten att fortsätta kunna åka på tävlingar och jobba mot mina mål utanför studierna, samtidigt som jag vet att mina studier inte påverkas negativt, säger Noah Albrektsson, student på Medie- och kommunikationsvetenskap – inriktning hälsa.

Varför valde du att läsa det här programmet?

–Jag valde just mitt program eftersom det är ett nytt och fräscht program som verkligen ligger rätt i tiden. Samtidigt som medie- och kommunikationsvetenskapsprogrammet skapar många möjligheter att kommunicera och arbeta utanför Sveriges gränser. Med alla kunskaper som man får med sig på vägen så får man en stor boost in arbetslivet och har alla rätta medel för att kunna kommunicera med alla i alla olika branscher, vilket jag tyckte lät hur intressant som helst!

Kille som gör tricks i luften på skateboard. Foto.

Noah Albrektsson, student på programmet Medie- och kommunikationsvetenskap – inriktning hälsa och professionell skateboardåkare.

Vad tycker du om din utbildning?

– Jag tycker den har varit grym hittills! Utbildningen har bjudit på allt från filmkurser till ljud- och metodkurser som alla har varit väldigt lärorika. Programmets stora variation mellan teoretiska och praktiska kurser är så kul, det är så skönt att få släppa loss sin kreativa sida då och då!

Hur är det att läsa på ett Riksidrottsuniversitet?

– Det är verkligen perfekt för mig! Det ger mig möjligheten att fortsätta kunna åka på tävlingar och jobba mot mina mål utanför studierna, samtidigt som jag vet att mina studier inte påverkas negativt. Det är också väldigt skönt att veta att skolan är med och hjälper till på vägen, både genom olika sorters stöd, men även genom speciella föreläsningar och träffar med alla involverade.

"Det ger mig möjligheten att vara mer flexibel i vilka tävlingar jag kan åka på och ger mig en mycket större flexibilitet när jag har möjligheten att träna, vilket är guld värt."

Noah Albrektsson

Hur hjälper det extra stödet dig?

– Det ger mig möjligheten att vara mer flexibel i vilka tävlingar jag kan åka på och ger mig en mycket större flexibilitet när jag har möjligheten att träna, vilket är guld värt.

Har du något tips till elitidrottare som funderar på att börja plugga?

– Jag skulle säga att vara väldigt strukturerad i sina studier är så viktigt, att kunna bolla både studier och en full satsning på sin idrott kan vara svårt ,men med rätt struktur går det! Sist så tycker jag verkligen att man ska se det som en chans att både stärka och bygga nya relationer med alla man möter på skolan, de nya relationerna kan skapa så många nya dörrar för framtiden både för studierna, men inte minst för idrotten.

Noah Albrektsson

Utbildning: Medie- och kommunikationsvetenskap – inriktning hälsa

Idrott: Skateboard

Hemort: Falkenberg, men bor just nu i Lund.

Intressen: Utöver att åka skateboard när jag inte studerar är jag super intresserad av se nya saker hela tid, detta leder till promenader och utflykter lite här och var för att både leta nya ställen att skata på och möjligheten att få se allt varje stad har att erbjuda.

Gör om tio år: Om 10 år hoppas jag att jag bor i Oceanside i Kalifornien och arbetar på ett av de flertal företag som arbetar utifrån LA som kommunikatör. Samtidigt som jag har möjligheten att tävla för det svenska OS-laget och förhoppningsvis kunna leva på min sport till stor del.

uppdaterad

Kontakt

Dela