Sök

Fem frågor till studenten Adam Hansson

Adam Hansson pluggar Socionomprogrammet samtidigt som han pendlar till och från Varberg. Tack vare sin praktik har han redan fått en tjänst som socialsekreterare på en försörjningsenhet. I framtiden drömmer han om att fortsätta arbeta med socialt arbete.

Varför valde du att läsa Socionomprogrammet?

– Jag var i många år osäker på vad jag ville studera eller arbeta med. Inga utbildningar som jag kom att tänka på kändes rätt. Något som jag däremot länge varit intresserad av är hur människor fungerar och påverkas, samt hur individer samspelar med varandra i sociala situationer. Efter att jag hade studerat en psykologikurs rekommenderade min lärare att jag skulle söka till det här programmet. Jag kände då direkt att jag var inne på rätt spår och hade funnit vad jag skulle arbeta med – människor.

Kille i brunt hår och skägg och blå pikétröja sitter i en grå fåtölj. Han lutar sig framåt och ler mot kameran.

För Adam Hansson har det inte alltid varit självklart vad han vill studera vidare till.

Vad tycker du om din utbildning?

– Jag tycker att min utbildning både är och har varit jättebra. Socionomprogrammet är ett program som erbjuder extremt mycket för individen som vill arbeta med människor och sociala problem. Det finns en mängd jobbmöjligheter och du kan arbeta med allt från myndighetsutövning till behandling. Jag värdesätter också verkligen den praktikperiod som utbildningen erbjuder. Den gav väldigt mycket kunskap och erfarenheter – och ett jobb! Tack vare praktiken har jag fått en tjänst som socialsekreterare redan ett år innan jag är färdig med mina studier. Tycker du bara att det som du gör är roligt går det jättebra att kombinera jobb och studier.

Hur är det att läsa på högskola?

– Min klass är den allra första på Socionomprogrammet på Högskolan i Halmstad. Eftersom vi är den första klassen blev vi i början informerade om att det fanns en risk för att det skulle finnas oklarheter och utmaningar gällande bland annat strukturen i kurserna. Det har jag dock inte märkt av. Mina lärare och programansvarig har löst det galant och jag känner att jag är i trygga händer.

”Programmet är helt fantastiskt, och det kommer att passa helt perfekt för dig som har ett intresse för människor.”

Adam Hansson

Vad tycker du om Halmstad som studentstad?

– Jag har inte så mycket erfarenhet av Halmstad som studentstad eftersom jag bor i Varberg, men också för att covid-19 slog till i samma veva som jag började att studera. Vi har ändå hunnit med att ha en del träffar och aktiviteter med klasskompisar och andra elever på Högskolan. Det har varit superroligt och jag vet att alla som jag har pratat med älskar Halmstad som studentstad. Pendlingsmöjligheterna är generellt jättebra. Det är goda tåg- och bussförbindelser till och från Varberg.

Har du något tips till blivande studenter?

– Fokusera tidigt på vad som ska göras och dra inte ut på saker. Det är lätt hänt att man ser det som att man är ledig när man kan planera sin tid själv. Det är dock bättre att få allt gjort så snabbt som möjligt för att sedan ta det lugnare. Nyttja praktiken till fullo och prestera bra! Det kan då väldigt lätt leda till jobb, antingen direkt eller till sommaren. Programmet är helt fantastiskt, och det kommer att passa helt perfekt för dig som har ett intresse för människor.

Adam Hansson

Utbildning: Socionomprogrammet.

Hemort: Varberg.

Intressen: Jag gillar att gymma, åka motorcykel, spela musik samt umgås med min sambo och vänner. Att vara ute med hunden i skogen är också något som både jag och min sambo tycker väldigt mycket om.

Gör om tio år: Idag arbetar jag 60 procent på Socialförvaltningen i Varberg som socialsekreterare på försörjningsenheten. Jag trivs otroligt bra med detta och ser att jag om tio år fortfarande arbetar med socialt arbete – antingen som utredare, behandlare, arbetsledare eller chef.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt