Sök

Fem frågor till studenten Annie Lundin

Annie Lundin är student på Sjuksköterskeprogrammet och läser utbildningen på Campus Varberg. Hon drömmer om att en dag kunna jobba som sjuksköterska på en hjärtavdelning och bidra till forskningen.

Varför valde du att läsa Sjuksköterskeprogrammet?

– Jag har delvis blivit inspirerad av min mamma som är sjuksköterska, och hon älskar verkligen sitt jobb. Jag blev också inspirerad av yrket när jag jobbade som administratör på en fantastisk vårdcentral efter gymnasiet. Då fick jag en insyn i vilken intressant roll sjuksköterskor har. Den ena dagen var inte den andra lik, och de fick hjälpa människor hela dagarna. Det är en så viktig och rolig uppgift!

Tjej i brunt, axellångt hår och grå tröja ler mot kameran. Hon sitter i ett labb och har ett undervisningsskeletts hand på sin axel. Foto.

Annie Lundin i Kliniskt träningscentrum, KTC, som är en del av Hälsolabbet. Här gör sjuksköterskestudenterna färdighetsträningar i praktisk omvårdnad och tränar på hjärt-lungräddning.

Vad tycker du om din utbildning?

– Jag är väldigt nöjd med min utbildning. Jag har lärt mig så mycket på relativt kort tid, vilket är så himla kul. Vi får lära oss väldigt mycket om människan – allt från etik till hur läkemedel verkar på cellnivå.

Hur är det att läsa på högskola?

– Det är väldigt roligt! Det är så kul att få lära känna många nya människor. Det är en stor skillnad mot gymnasiet då jag behövde läsa ämnen som jag inte gillade, men nu kan jag läsa det som intresserar mig och träffa människor med samma intresse. Jag får samtidigt en bra utbildning för det jag vill göra senare i livet.

”På samma sätt som att utbildningen är en investering i livet så är kvalitetstid med vännerna också det!”

Annie Lundin

Vad tycker du om Varberg som studentstad?

– Den är jättemysig. Varberg som stad är så fin. Det är nära till havet och det finns många caféer och platser att träffas sina kompisar på. Allting man behöver finns nära, vilket underlättar när man ska hitta på aktiviteter. På Campus Varberg finns också studentföreningen WEST som anordnar roliga evenemang som du kan delta i, som till exempel sittningar och musikquiz.

Har du något tips till blivande studenter?

– Se till att ta ledigt ibland från plugget även om du har mycket att göra, och avsätt tid för att umgås med vänner som du har fått under studietiden. På samma sätt som att utbildningen är en investering i livet så är kvalitetstid med vännerna också det!

Annie Lundin

Utbildning: Sjuksköterskeprogrammet

Hemort: Kungsbacka.

Intressen: Att baka, dricka kaffe och umgås med mina vänner.

Gör om tio år: Jag jobbar som sjuksköterska på en hjärtavdelning, och forskar kanske också. Jag älskar att studera och det skulle vara väldigt roligt att bidra till forskningen på något sätt.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt