Sök

Fem frågor till studenten Emma Christiansen

Emma Christiansen pluggar på programmet Civilingenjör i intelligenta system, där hon uppskattar att kurserna utmanar henne på ett sätt som gör det intressant. I framtiden drömmer hon om att utveckla befintlig och ny teknik.

”Jag har en bra bit kvar på min utbildning men känner redan nu att jag har valt helt rätt.”

Emma Christiansen

Varför valde du att läsa Civilingenjör i intelligenta system?

– Det har inte alltid varit självklart för mig att läsa ett teknikinriktat program. Jag har länge varit teknikintresserad, men det slog mig inte att jag skulle vilja arbeta med det på heltid i framtiden. Intresset växte mer efter studenten och när jag väl bestämde mig för att studera vidare kom jag fram till att det skulle bli en ingenjörsutbildning. Att studera till civilingenjör i intelligenta system passade mina intressen toppen, eftersom jag gillar både matte och problemlösning. Ett stort plus är att det ger bra arbetsmöjligheter.

– Halmstad kändes också som ett självklart val. Det är nära familj och vänner och jag hade hört mycket bra om Högskolan i Halmstad från tidigare studenter.

Vad tycker du om din utbildning?

– Jag tycker att den har varit extremt bra hittills. Första året gav mig en bra grund med de kunskaper jag behöver framöver. Det är en tuff utbildning så klart, men upplägget har gjort att jag har fått ut det mesta möjliga av kurserna. Kurserna utmanar mig på ett sätt som gör det intressant och ger mig en drivkraft att vilja prestera bra. Vi arbetar ofta i grupp med olika uppgifter, vilket ger väldigt mycket. Plugget blir mycket roligare då. Jag har en bra bit kvar på min utbildning men känner redan nu att jag har valt helt rätt.

Mörkblond tjej i lockigt hår bär en randig skjorta och ler mot kameran. I bakgrunden finns en rabatt och glasgången. Foto.

Emma Christiansen valde att flytta till Halmstad lite längre fram i utbildningen.

Hur är det att läsa på högskola?

– Det är superkul! Högskolan är lagom stor för min del och jag känner att jag lätt kan få en bra kontakt med lärare och andra studenter. Högskolan är mycket mer än bara föreläsningar och tentor. Det hålls en hel del aktiviteter och arrangemang av både Högskolan och de olika programföreningarna, vilket gör det väldigt trivsamt och lätt att få nya vänner.

Vad tycker du om Halmstad som studentstad?

– Jag har nyligen flyttat till Halmstad och har därför inte så mycket erfarenhet av staden. Det lilla jag har upplevt hittills ger mig intrycket att det är en väldigt härlig stad med en hel del studentaktiviteter. Halmstad har väldigt mycket att erbjuda och allt ligger väldigt nära med bra transportförbindelser.

Har du något tips till blivande studenter?

– Struktur! Ta tag i uppgifter så fort du får dem och vänta inte till sista minuten. Fokusera redan från kursstart, annars är det lätt att halka efter. Att planera sina veckor och att ha ett upplägg för hur man fördelar studier och fritid gör det mycket lättare att kunna släppa plugget emellanåt. Men kom ihåg att ta vara på din tid här och ha kul under tiden!

Emma Christiansen

Utbildning: Civilingenjör i intelligenta system.

Hemort: Ljungbyhed, i Skåne.

Intressen: Utöver teknikintresset är jag en väldigt aktiv person som gillar löpning och gymträning. Jag missar heller aldrig Formel1 på söndagar.

Gör om tio år: Jag vill arbeta inom teknikbranschen, till exempel med att utveckla teknik i bilar eller utveckla helt ny teknik. Jag har förhoppningsvis också uppfyllt min dröm om att ha ett hus i Skåne med min partner.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt