Sök

Fem frågor till studenten Erik Mangbo

Erik Mangbo pluggar Statsvetenskap – samhällsanalys och kommunikation och slipar på sin förmåga att förutse vad som kommer att hända i samhället. I framtiden vill han starta ett eget företag för att kunna föreläsa och inspirera andra.

Varför valde du att läsa Statsvetenskap – samhällsanalys och kommunikation?

– Sedan jag var liten har jag haft ett stort samhällsintresse och en stor vilja att förstå hur saker och ting fungerar och hänger ihop. På programmet lär du dig att identifiera tankar och idéer som ligger till grund för hur samhället fungerar och ser ut, och vad som påverkar samhället åt det ena eller andra hållet. Den största anledningen till att jag valde min utbildning var att kunskapen som jag får så småningom kommer att öka min förmåga att förutse vad som kommer att hända i samhället. Att lära mig mer har alltid varit en drivkraft för mig och det får jag verkligen göra här.

Blond kille i glasögon sitter i rullstol, och lutar sig mot ett räcke samtidigt som han ler mot kameran. Foto.

Erik Mangbo trivs med sin utbildning och är gärna på campus och studerar, trots att han pendlar.

Vad tycker du om din utbildning?

– Utbildningen är både utmanande och spännande både på ett teoretiskt och ett praktiskt plan. Jag tycker att man både får en förståelse för teorin och möjlighet att omsätta den i praktiken. Att kunna koppla ihop teori och praktik är eftersträvansvärt senare i arbetslivet. Jag tycker att utbildningen är förankrad i samtiden, vilket är enormt viktigt för framtiden. Jag är kort och gott mycket nöjd med min utbildning och det känns som att jag har gjort helt rätt val.

Hur är det att läsa på högskola?

– Det är en stor skillnad från gymnasiestudier – du måste ta ansvar för dina studier på ett helt annat sätt än tidigare. Eftersom du har föreläsningar i stället för lektioner är det ditt eget ansvar att strukturera tiden mellan föreläsningarna så effektivt som möjligt. Det kan låta skrämmande vid en första anblick men det är bland annat detta som gör det så fantastiskt att studera på högre nivå. Det passar mig perfekt att få lägga upp mitt arbete på egen hand.

”Innan jag började studera här fick jag höra att många tycker att högskoletiden var underbar och att de gärna hade velat göra om den igen. Jag förstod inte vad de menade först, men nu efter att ha studerat i snart två år förstår jag helt.”

Erik Mangbo

Vad tycker du om Halmstad som studentstad?

– I och med att jag inte bor i Halmstad så kan jag inte riktigt uttala mig om studentlivet här. Under första året på programmet var jag med i Halmstad Studentkår, men jag har inte varit med på några aktiviteter som har anordnats av dem sedan dess. Det jag vet är att de är väldigt aktiva och har mycket på gång för studenterna.

Har du något tips till blivande studenter?

– Börja med arbeten och inlämningar i god tid. Det kan verka som att du har all tid i världen men tiden går fort. Eftersom du får planera din tid på egen hand är det lätt att tiden springer i väg. Tips två är att ha roligt och njuta av tiden som student. Innan jag började studera här fick jag höra att många tycker att högskoletiden var underbar och att de gärna hade velat göra om den igen. Jag förstod inte vad de menade först, men nu efter att ha studerat i snart två år förstår jag helt. Så ta verkligen tillvara på tiden!

Erik Mangbo

Utbildning: Statsvetenskap – samhällsanalys och kommunikation.

Hemort: Helsingborg.

Intressen: Träning i form av styrketräning, simning och långlopp. Att ”springa” långlopp när jag sitter i rullstol går faktiskt väldigt bra. Det främsta långloppet som jag har genomfört är Helsingborg Half Marathon år 2021 och 2022. Det var en riktigt rolig upplevelse!

Gör om tio år: Jag driver ett eget företag med inriktning på inspiration och ledarskap. Jag vill åka runt och föreläsa både för företag och organisationer och sprida budskapet att du kan om du bara vill kämpa för det.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt