Sök

Fem frågor till studenten Naomi Österberg

Naomi Österberg pluggar Samhällsförändring och social hållbarhet, och tycker att det finns mycket hjälp som hon kan få på Högskolan i Halmstad. I framtiden drömmer hon om att bli civil utredare på Polismyndigheten.

Varför valde du att läsa Samhällsförändring och social hållbarhet?

– Efter några år inom serviceyrket ville jag tillbaka till skolbänken. Jag sökte då flera program på Akademin för hälsa och välfärd, men till slut landade jag på Samhällsförändring och social hållbarhet. Ska jag vara ärlig så hade jag hade inte så bra koll på vad jag ville göra i framtiden när jag sökte, men jag har alltid varit intresserad av att hjälpa människor som på något sätt är utsatta eller underrepresenterade.

Svartklädd tjej i mörkt, lockigt hår lutar mot ett staket och ler mot kameran. Foto.

Naomi Österberg i hus R, där hon och hennes klasskamrater brukar plugga och gå på föreläsningar.

Vad tycker du om din utbildning?

– Det är en riktigt lärorik utbildning oavsett vad man väljer att göra i framtiden. Social hållbarhet uppmärksammas alltmer i samhället, medan sociologin ger dig verktyg till att skapa förändring. Du får också en bred kompetens kring sociala frågor där arbetsmöjligheterna är många. Jag tycker att balansen mellan teoretiska och praktiska moment är bra och under din femte termin har du möjlighet att ha VFS (verksamhetsförlagda studier), utföra ett projekt eller åka på utlandsstudier.

Hur är det att läsa på högskola?

– Det är så klart alltid en utmaning att börja studera efter ett uppehåll, men det är också så himla roligt! När det gäller studierna finns det jättemånga bra tips och mycket hjälp som man kan få här på Högskolan i Halmstad.

”Ett hett tips är att följa högskolerelaterade konton på sociala medier, så som Studenthälsan och Halmstad Studentkår.”

Naomi Österberg

Vad tycker du om Halmstad som studentstad?

– Det är ett rikt studentliv i Halmstad med många olika event, som sprider sig från campus och närliggande områden ända in till centrum. Nollningen är till exempel ett bra tillfälle för dig att ta del av Halmstad som studentstad. Du får då chansen att lära känna staden, men också dina nya klasskamrater.

Har du något tips till blivande studenter?

– En superkliché kanske, men tro på dig själv! Det kan ibland kännas tufft under studietiden men du är sällan ensam om att känna så. Ett hett tips är att följa högskolerelaterade konton på sociala medier, så som Studenthälsan och Halmstad Studentkår. Där finns många bra tips på studieteknik och inbjudningar till olika föreläsningar. Kom ihåg att delta i nollningen om du kan – det är ett superbra och roligt sätt att knyta kontakter på.

Om Naomi Österberg

  • Utbildning: Samhällsförändring och social hållbarhet.
  • Hemort: Halmstad.
  • Intressen: Att umgås med vänner och att träna.
  • Gör om tio år: Jag arbetar som utredare, förmodligen inom en statlig myndighet, därefter är målet inställt på att bli civil utredare på Polismyndigheten.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt