Sök

Fem frågor till studenten Pär Gerell

– Takten på programmet har varit bra, jag hinner med min idrott och mina studier. Tillgången till elitmiljön, gym, fystränare och tester är bra förmåner på vårt program, säger Pär Gerell, student på programmet Professionell idrottskarriär och arbetsliv.

Varför valde du att läsa det här programmet?

– Jag insåg att det finns ett liv efter karriären och hade även vänner som läste PIKA som rekommenderade mig att läsa. Det passade mig bra när jag redan bodde i Halmstad.

Man spelar pingis mot sin motståndare med ryggen mot kameran. Foto.

Pär Gerell, student på programmet Professionell idrottskarriär och arbetsliv.

Vad tycker du om din utbildning?

– Jag har gått en termin, och hittills har det varit bra. Det är bra att få reflektera över sin egen karriär. Takten på programmet har varit bra, jag hinner med min idrott och mina studier. Tillgången till elitmiljön, gym, fystränare och tester är bra förmåner på vårt program.

Hur är det att läsa på högskola?

– Mycket eget ansvar, gäller att man planera sin fritid bättre än vad man var van vid tidigare. Om man planerar väl så hinner man med utan problem. Väldigt bra med alla studentrabatter!

”I framtiden vill jag arbeta som ledare inom idrotten.”

Vad tycker du om Halmstad som studentstad?

– Jag gillar Halmstad väldigt mycket som stad, det är inte långt till någonting. Studentföreningar och nollning ger dig bra förutsättningar att lära känna nya vänner även utanför din idrott.

Har du något tips till blivande studenter?

– Ett tips är att försöka komma in i dina studier direkt, speciellt om du inte har studievana sedan tidigare. Är man med från början, och finner balansen mellan idrott och studier redan i början så kommer det kunna gå att kombinera utan problem.

Pär Gerell

Utbildning: Professionell idrottskarriär och arbetsliv

Hemort: Halmstad

Intressen: Musik och sport

Gör om tio år: Jobbar som ledare inom idrotten.

uppdaterad

Kontakt

Dela