Sök

Fem frågor till studenten Sebastian Åkerlund

Sebastian Åkerlund pluggar Bygg- och fastighetsprogrammet och brinner för fastigheter. I framtiden drömmer han om att arbeta med just fastigheter i Spanien.

Varför valde du att läsa Bygg- och fastighetsekonomprogrammet?

– Jag valde att läsa programmet eftersom det är en väldigt bred utbildning. Det lockade mig att det i grunden är en ekonomiutbildning, som samtidigt har inriktning på fastigheter, som jag alltid har varit intresserad av. Möjligheten att studera en utbytestermin utomlands var också en stor anledning till att jag sökte. Efter årsskiftet åker jag äntligen till Valencia, i Spanien, för att spendera en termin där.

”När vi träffar fastighetsbolag i projekt får vi dessutom höra hur mycket de uppskattar att utbildningen finns.”

Sebastian Åkerlund

Vad tycker du om din utbildning?

– Jag trivs otroligt bra! Just kombinationen av ekonomi, konstruktion, förvaltning och tillhörande juridik är oerhört intressant. Jag tycker att det är en utbildning där du får en väldigt bred kunskap om olika områden, och kurserna öppnar upp nya sätt att se på – framför allt fastigheter – som jag aldrig har tänkt på innan. När vi träffar fastighetsbolag i projekt får vi dessutom höra hur mycket de uppskattar att utbildningen finns.

Hur är det att läsa på högskola?

– Att läsa på en högskola är otroligt roligt. Jag förstår nu verkligen varför alla säger att du ska ta vara på studietiden. Det finns givetvis tuffa perioder inför tentamen, men över lag är det jättespännande och roligt. Jag läser ämnen som intresserar mig och då är det extra roligt att lära sig, vilket leder till att jag varje dag ser fram emot att gå till skolan. Den sociala biten är också en väldigt viktig del av min studietid. Jag får lära känna otroligt många människor och får skapa minnen med dem. Vem vet, de kanske är mina framtida kollegor?

Kille i rött hår och skägg ler mot kameran. Foto.

Sebastian Åkerlund tycker att det både är roligt att plugga och att han hinner njuta av studentlivet.

Vad tycker du om Halmstad som studentstad?

– Halmstad som studentstad var verkligen något nytt. Jag är från Halmstad, men jag har aldrig förstått hur Halmstad kunde vara en studentstad fram till dess att jag själv började studera på en högskola. Det finns studentpubar, mängder av event och studentföreningar. Jag är engagerad i byggingenjörernas och bygg-och fastighetsekonomernas studentförening, Mjölner, där det jämt händer saker.

Har du något tips till blivande studenter?

– Vi lär oss på olika sätt, så försök att hitta ditt sätt att lära dig på och kör på det som fungerar. Du studerar på en högskola för att utbilda dig, men glöm inte bort att delta i studentlivet också. Det gör din studietid så mycket roligare!

Sebastian Åkerlund

Utbildning: Bygg- och fastighetsekonomprogrammet.

Hemort: Halmstad.

Intressen: Golf, padel och att umgås med vänner. 

Gör om tio år: Förhoppningsvis befinner jag mig utomlands, gärna i Spanien, för att jobba med fastigheter.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt