Sök Stäng

Martin Borgman är alumn från Bygg- och fastighetsekonomprogrammet

Hej Martin Borgman, kommersiell förvaltare på Castellum och alumn från Bygg- och fastighetsprogrammet, vad kul att du vill dela med dig om din utbildning!

Varför valde du att läsa Bygg- och fastighetsekonomprogrammet?

– Jag var ute efter en utbildning inom ekonomi, och när jag letade runt hittade jag Bygg- och fastighetsekonomprogrammet. Det såg ut att vara ett spännande program som kombinerade ekonomi och fastighet – två områden som har en ljus framtid. Jag flyttade därför från min hemort Malmö norrut till Halmstad för att studera.

Hur var det att studera på programmet?

– Det var en omväxlande utbildning där bygg- och ekonomikurser varvades. Jag tyckte särskilt om ekonomikurserna på Högskolan. Eftersom det var en bred utbildning fick jag inblick i både byggbranschen och fastighetsbranschen. Det blev då lättare att senare välja vilken bransch som man skulle gå vidare inom.

”Många fastighetsbolag behöver hjälp under sommaren med olika sysslor, och det är ett fantastiskt sätt att få in en fot i branschen.”

Martin Borgman, alumn från Bygg- och fastighetsekonomprogrammet

Vad hände efter din examen och vad gör du nu?

– Jag arbetade som fastighetskonsult hos Fastighetsägarna och sedan på Landvetter flygplats innan jag fick en tillsvidaretjänst på Göteborgs stad. I dag arbetar jag på Castellum, som är ett av de största kommersiella fastighetsbolagen i Sverige. Som kommersiell förvaltare är jag hyresgästansvarig och ekonomiansvarig för ett antal fastigheter.

Skallig man i mörkt skägg och glasögon ler mot kameran. Han är iklädd en skjorta, slips och pullover. Foto.

I dag är Martin Borgman kommersiell förvaltare på Castellum.

Hur har utbildningen hjälpt dig i jobbet?

– Utbildningen har framför allt gett mig bred kunskap inom fastighetsområdet. Även om jag inte kan alla tekniska delar har jag en grundläggande förståelse som hjälper mig att besluta hur en fastighet ska förvaltas för att ge bäst avkastning.

Har du några tips till blivande studenter?

– Försök att få sommarjobb eller extrajobb inom branschen medan du studerar. Många fastighetsbolag behöver hjälp under sommaren med olika sysslor, och det är ett fantastiskt sätt att få in en fot i branschen. Se även till att skriva examensarbetet tillsammans med ett företag för det kan mycket väl kan leda till jobb i framtiden. Men framför allt – glöm inte bort att studenttiden ska vara rolig!

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt