Sök

Fjärrlån och inköpsförslag

Behöver du en bok eller artikel som biblioteket inte har? Gör en beställning via något av formulären nedan. Du kan också lämna inköpsförslag till biblioteket.

Vem kan beställa fjärrlån?

Du som är student eller personal vid Högskolan i Halmstad och du som är student vid annan högskola eller universitet och bor i Halmstads kommun kan beställa fjärrlån via oss. Övriga hänvisas till närmaste folkbibliotek.

Vad kan du beställa?

Böcker och artiklar som inte finns på högskolebiblioteket kan beställas från andra bibliotek. Du kan inte fjärrlåna böcker som finns i bibliotekets samlingar, även om de är utlånade. Avhandlingar och konferensmaterial går inte alltid att låna.

Artiklar som beställs via fjärrlån får du alltid i tryckt format eftersom vi inte har tillstånd att vidarebefordra dem i elektronisk form. Du kan beställa enskilda artiklar men inte hela tidskriftsnummer.

Det som beställs ska ha anknytning till dina studier, din forskning eller ditt arbete vid Högskolan i Halmstad. Skönlitteratur lånas endast in för uppsatsarbeten.

Vad kostar det att beställa?

  • Artiklar för studenter: 40 kronor per artikel. Notera att du är ersättningsskyldig så fort ärendet är behandlat av oss, även om du skulle ångra dig och inte hämtar ut artikeln.
  • Artiklar för andra bibliotek: 80 kronor per artikel.
  • Böcker: Lån inom Norden är gratis. Lån utom Norden debiteras den faktiska kostnaden (150–250 kronor).

Hur lång tid tar det?

Leveranstiden är normalt 5–7 dagar men det kan variera.

När det du har beställt har kommit får du ett e‑postmeddelande och kan hämta det i informationsdisken. Personal vid Högskolan får artikelkopior med internposten.

Lånetider och omlån?

Lånetiden på en fjärrlånad bok varierar beroende på vilka låneregler det långivande biblioteket har. Borttappade eller skadade fjärrlån ersätts av låntagaren.

Omlån

Om du vill förlänga lånetiden på ett fjärrlån – kontakta bibliotekt@hh.se när lånetiden går ut. Så fort vi fått besked från långivande bibliotek får du ett svar på din förfrågan.

Hur beställer du fjärrlån?

Vill du beställa en bok, kolla först att boken inte finns i bibliotekes katalog. Fyll sedan i formuläret Beställ bok.

Vill du beställa en artikel, kolla först att artikeln inte finns i OneSearch. Fyll sedan i formuläret Beställ artikel eller bokkapitel.

Inköpsförslag

Vill du ge förslag på en bok, tidskrift eller databas som du tycker att biblioteket ska köpa in? Fyll i formuläret för inköpsförslag.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt

Relaterat