Sök

AI-driven brottsplatsanalys

Projektet handlar om automatisk analys av brottsplatser inomhus. Vi kommer att studera AI-teknologier för miljökartläggning, segmentering och klassificering av objekt och spår som hittats vid sådana scenarier som är värda att omedelbart undersöka, till exempel för att undvika kontaminering av scenen eller varna för farliga situationer.

Sammanfattning

Förväntade resultat och effekter

Brottsplatsundersökningar görs normalt av kriminaltekniska experter vid ankomsten. Det här projektet kommer att automatisera dessa uppgifter, vilket gör att teamet kan koncentrera sig direkt på analysen av viktiga ledtrådar, vilket sparar dyrbar tid under de första ögonblicken efter ett brott. Utdata kommer också att finnas kvar som en oförorenad modell av scenen, vilket möjliggör efteranalys, om nödvändigt, under alla steg i undersökningen.

Planerat tillvägagångssätt och genomförande

För att uppnå våra mål kommer vi att utforska synteknologier som synliga, IR-, termiska och icke-seende djupsensorer som LIDAR. För att säkerställa att platsen kontamineras i minsta möjliga mån kommer vi att undersöka användningen av nanodroner. Detta är en utmaning, eftersom befintliga drönare utrustade med dessa sensorer vanligtvis är stora och olämpliga för exempelvis små lägenheter. För att motverka potentiella svårigheter i en sådan nyskapande uppgift kommer vi också att undersöka användningen av smartphones eller kroppskameror som bärs av dem som först kommer till platsen.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt