Sök

Studenter och företag knöt värdefulla kontakter på mässa

På den årliga ITE-mässan får studenter och företag som är verksamma inom IT-branschen chansen att mötas för att knyta viktiga kontakter inför framtiden. I början av december samlades ett stort antal utställare och studenter på Högskolan när det var dags för årets mässa.

På ITE-mässan ställer företag och organisationer ut och möter studenter från Högskolans utbildningsprogram vid Akademin för informationsteknologi (ITE).

Mässan gör det möjligt för utställarna och studenterna att knyta kontakter med varandra och diskutera möjliga praktikplatser, examensarbeten och kommande anställningar.

Två kvinnor står vända mot varandra och samtalar. I bakgrunden syns ett folkmyller. Bilden är tagen från sidan.

Programansvarig Nicolina Månsson, till vänster i bild, var på plats och mötte besökare och utställare. Här syns hon med Sara Nilsson från Dizparc.

Uppskattat av de många utställarna

ITE-mässan är ett evenemang som har vuxit med åren, och på förra veckans mässa i Visionen på Högskolan deltog fler utställare än någonsin. Ett 30-tal företag och organisationer var på plats för att träffa studenter och andra nyfikna besökare.

– Det känns jättebra. Det är så många studenter här! Jag tycker att det är intressant att se mötet mellan företag och studenter och det är kul att se när de hittar varandra, sade Nicolina Månsson, programansvarig för programmen Dataingenjör, Mekatronikingenjör och Elektroingenjör.

En av utställarna var företaget Vinnergi, som ser flera fördelar med en mötesplats som denna.

– Det är trevligt att komma hit och träffa alla. Det är en fantastisk möjlighet att komma ut i ett tidigt skede och konkurrera om de framtida resurserna, sade Patrik Malmros från Vinnergi.

På plats var också representanter för Region Halland för att informera, och särskilt lyfta sin verksamhet inom IT och digitalisering.

– Jag tycker att det här är jättebra. Det finns ett stort engagemang från studenterna och många frågar om praktik, examensarbeten och framtida karriärer. Inte alla vet vad Region Halland gör inom digitalisering. Vi är en spännande arbetsplats där man får vara med och utveckla samhället, berättade Madeleine Solenhill, verksamhetschef inom IT och digitalisering på Region Halland.

Flera grupperingar av människor står och samtalar med varandra utspridda i entrén till en byggnad. Bilden är tagen uppifrån och ned.

Många intresserade besökare tog sig till mässan i Visionen på Högskolan.

Studenter fick värdefull inspiration

Två av de studenter som hade kommit till Visionen för att nätverka var Mohammed Atout och Shahidullah Hassanzadah. De läser båda tredje året på programmet Civilingenjör i intelligenta system.

– Jag ville kolla upp företagen, se om jag hittar något som jag tycker är intressant och kanske få en idé till mitt examensarbete. Mässan är bra, den behövs, sade Mohammed Atout och fick medhåll av Shahidullah Hassanzadah:

– Det har varit kul att träffa olika företag och få idéer.

Två män står bredvid varandra, med armen om varandra, och ler. Mannen till vänster har en mörk luvtröja på sig och mannen till höger en beige jacka.

Shahidullah Hassanzadah och Mohammed Atout samtalade med utställarna och fick inspriation.

ITE-mässan

ITE-mässan är ett årligt evenemang som organiseras av Akademin för informationsteknologi (ITE) på Högskolan i Halmstad. Mässan är en mötesplats för studenter och företag och organisationer som är verksamma inom informationsteknologi, elektronik och mekatronik. Under mässan får näringslivet möjlighet att informera studenter om sina verksamheter.

I år deltog utställarna: 365id AB, Academic Work, Accigo, Afry, Combitech, Consid, CoreLink, Datema, Devoteam, Dizparc, Engel Consulting AB, ETP Powering Solutions, Etteplan, Getinge AB, HMS, Kollmorgen, Lumit, Metabytes, Mildef, Mobile Integrator, NIBE, Orange Cyberdefence, Phoniro ASSA ABLOY, Pickering, Quicksearch, Randek, Region Halland, Scionova, Statkraft Sverige, Thule Group, Vagabond, Vinnergi AB och Zmarta.

Publicerad

kontakt

  • Ingen giltig användare vald.

Dela

Kontakt