Sök

Årets alumn Anagha Anand klättrar på den internationella karriärstegen i mansdominerad industri

Anagha Anand är Årets alumn vid Högskolan i Halmstad 2023. Hennes professionella resa är lika inspirerande som hennes inre drivkraft för personlig utveckling och framgång. Med värme och entusiasm inspirerar hon studenter att vara djärva och modiga när hon tar plats som ledare i en mansdominerad bransch.

”Jag minns studentlivet på Högskolan i Halmstad med värme. Lärarna var alltid tillgängliga för studenterna, och kurserna var perfekt uppbyggda”

Anagha Anand, Årets alumn 2023

En kvinna står på en höjd med ryggen mot en stadsmiljö och tittar in i kameran. Foto.

Årets alumn Anagha Anand bor numera i Tyskland där hon arbetar som produktchef på företaget Bosch.

Det är en sådan ära att få denna utmärkelse! Ett stolt ögonblick för både mig och min familj, säger Anagha Anand när hon nås av beskedet att hon har blivit utsedd till Årets alumn vid Högskolan i Halmstad 2023.

Anagha Anand är bosatt i Tyskland, där hon har en framgångsrik karriär på elektronikjätten Bosch. Hon började som produktchef för Bosch Vietnam och valdes snabbt ut som en av talangerna att delta i ett utvecklingsprogram för unga ledare inom företaget. Nu axlar hon rollen som produktchef för innovation på huvudkontoret i Stuttgart.

Det har varit en fantastisk resa och jag är stolt över att kunna utvecklas och växa inom företaget. Det har stundtals varit utmanande att vara ung kvinna i en mansdominerad bransch, men jag fortsätter att göra det som jag är bra på, fortsätter att utmana mig själv och låter resultaten tala för sig själva, säger Anagha Anand.

Fina minnen och lärdomar från Högskolan i Halmstad

Anagha Anand tog examen från Masterprogrammet i industriell organisation och innovation vid Högskolan i Halmstad år 2018, och arbetade därefter som internationell studentkoordinator på Högskolan under en kort tid innan hon gick vidare i sin karriär. Hon var mycket uppskattad av både studenter och kollegor genom sitt sätt att alltid visa intresse för människor omkring sig och sprida positiv energi.

Jag minns studentlivet på Högskolan i Halmstad med värme. Lärarna var alltid tillgängliga för studenterna, och kurserna var perfekt uppbyggda genom en kombination av teoretiska och praktiska inlärningsmetoder. Den största lärdomen från min högskoletid är dock den svenska feedbackkulturen som gjorde det möjligt för mig att diskutera på en ny nivå med både studenter och lärare. Även möjligheten att arbeta tillsammans med människor från hela världen lärde mig att vara kulturellt inkännande på en internationell arbetsplats, säger Anagha Anand.

Motivering Årets alumn 2023: Anagha Anand

Anagha Anand har utmärkt sig som en värdefull ambassadör för Högskolan i Halmstad genom att sprida sina erfarenheter från Högskolan till andra och ha kontakt med nuvarande studenter som alumn från Masterprogrammet i industriell organisation och innovation.

Hon har avancerat snabbt genom flera olika positioner på Bosch GmbH och arbetar nu som produktchef för innovationer på avdelningen för domänöverskridande datorlösningar på Robert Bosch Tyskland.

Anagha Anand är en stark förebild för andra kvinnor, som visar hur kvinnor kan göra internationell karriär i en mansdominerad industri. Hennes professionella resa är inspirerande likaväl som hennes inre kraft till personlig utveckling och framgång.

Hon är en global nomad – hon föddes och studerade i Indien, tog sin mastersexamen i Halmstad i Sverige, har jobbat i Vietnam och gör nu karriär i Tyskland, där hon ses som en framtida ledare inom företaget Bosch.


En internationell nomad

Att arbeta och bo i olika länder har alltid varit målet för Anagha Anand. Född och uppvuxen i Bangalore i Indien har hon alltid älskat att utforska nya platser och lära sig om nya kulturer. Masterstudierna vid Högskolan i Halmstad öppnade nya dörrar och utökade hennes nätverk, vilket banade väg för vidare internationella utmaningar. Under studietiden vid Högskolan i Halmstad tilldelades hon utmärkelsen Global Swede av Svenska Institutet, där hennes entreprenöriella tankesätt och gränslösa innovationsförmåga hyllades.

Fortfarande kontakt med Högskolan

Eftersom Anagha Anand både har studerat och arbetat vid Högskolan i Halmstad har hon ett stort nätverk bland Högskolans medarbetare. Hon har fortfarande kontakt med både administrativ personal och lärare från utbildningen och hon delar med sig av sina erfarenheter från både student- och arbetslivet till Högskolans studenter.

Anders Nelson, tillförordnad prorektor med särskilt ansvar för internationalisering, är glad över att tilldela Anagha Anand utmärkelsen som Årets alumn. Han ser flera möjligheter att vidareutveckla samarbetet med henne.

Jag är mycket glad över att årets utmärkelse går till Anagha Anand. Jag minns hennes driv och det engagemang som hon visade för Högskolan under de första åren efter studierna. Sedan dess har hon haft en spännande karriärutveckling och jag ser fram emot möjligheter till framtida samarbeten som kan gynna både Anagha, hennes arbetsgivare och Högskolan i Halmstad, säger Anders Nelson.

Inspirerar gärna till mod

För Anagha Anand handlar framgång inte bara om att klättra på en karriärstege, utan mest om att vara sann mot sig själv och människor omkring sig. Hon försöker att ge tillbaka till Högskolan på de sätt som hon kan och är mer än glad om hon kan inspirera någon att fatta modiga beslut i livet:

Om jag ska ge några råd till alla studenter som tar examen i dag skulle jag säga: Var modig och håll aldrig tillbaka. Ta dig an nya utmaningar och kom ihåg att alltid sprida vidare din kunskap och energi. Världen behöver din passion, talang och djärvhet för att vi ska kunna tänja på gränserna, säger årets stolta alumn.

Text: Helena Bengtsson
Bild: Dan Bergmark
Film: Ida Fridvall och Niclas Rosander

Om utmärkelsen Årets alumn

Högskolan i Halmstad delar varje år ut utmärkelsen Årets alumn för att uppmärksamma och lyfta fram tidigare studenter som på olika sätt har utmärkt sig efter examen samt är en positiv förebild för såväl Högskolan och dess studenter som för omgivande samhälle.

Utmärkelsen Årets alumn delas ut under avslutningshögtiden som i år äger rum den 2 juni. Då firas och tackas de studenter som tar examen vid ett festligt evenemang på Halmstad Arena.

Mer information om utmärkelsen Årets alumn Länk till annan webbplats.

Publicerad

kontakt

  • Ingen giltig användare vald.

Dela

Kontakt