Sök

Lyckat möte mellan studenter och företag ­i fjärde upplagan av Arena Affärssystem

Under Arena Affärssystem får avgångsstudenter från Affärssystem­programmet, genom filmer och presentationer, berätta om sina praktik­perioder i organisationer och företag. Evenemanget, som i år hölls för fjärde året i rad, har dessutom blivit en branschmässa som lockar både lokala och nationella företag.

”Arena Affärssystem ger våra studenter en möjlighet att visa upp sig för möjliga arbetsgivare. Det har visat sig skapa många kontakter och lett till fler rekryteringar av studenter under årens lopp – snacka om ett lyckat mingel”

Lars-Göran Persson, ansvarig för det årligt återkommande eventet.


”Det har gett oss självförtroende”

Över 200 personer samlades till årets upplaga av Arena Affärssystem som gick av stapeln i slutet av mars. Det är ett årligt event vid Högskolan i Halmstad där representanter från företag och organisationer möter studenter och personal från Högskolan för att ta del av avgångsstudenternas presentationer från sin praktikperiod, det som kallas verksamhetsförlagd utbildning, VFU.

– Det som har varit extra roligt med Affärssystemprogrammet är vår VFU-tid. Att få komma ut i ett företag, och få göra det individuellt. Det har gett oss självförtroende, säger Fanny Wennberg, en av de avgångsstudenter som under Arena Affärssystem presenterade resultaten av sin praktikperiod.

Samlar branschen

I år kom representanter från över 40 företag och organisationer inom affärssystem- och verksamhetsutveckling till Arena Affärssystem. En av dessa var Katarina Tylenius, seniorkonsult på Ensolution:

– Detta är en utmärkt mötesplats för studenter och företag. Dels utifrån studenternas möjligheter att träffa potentiella arbetsgivare, dels utifrån företagens möjligheter att träffa potentiella nya medarbetare. Dessutom får man som deltagande företag ta del av alla dessa fantastiska projekt som studenterna har gjort. Man får verkligen en inblick i hur stort engagemang de har och hur mycket studenterna har bidragit till på sina VFU-platser.

– Vår ambition är att utbilda verksamhetsutvecklare som blir attraktiva på arbetsmarknaden där digitalisering och affärssystem på olika sätt gör det möjligt till förändringsarbete inom en organisation. Vi är stolta över att utbilda studenter i framkant, säger Christer Rehnström, programansvarig för Affärssystemprogrammet.

Text: Louise Wandel
Film och foto: Ida Fridvall

Stor publik i föreläsningssal. Foto.

Över 200 personer samlades till årets upplaga av Arena Affärssystem som arrangerades den 28 mars på Högskolan i Halmstad.

Publicerad

kontakt

Dela