Sök

Lyckad VFU-konferens för sjuksköterskor

Förra veckan samlades ca 500 sjuksköterskor på Hotel Tylösand för VFU-konferensen 2022. Konferensen handlade om verksamhetsförlagd utbildning och hade temat Patientsäker VFU – på grund- och avancerad nivå.

Det var medarbetare på Akademin för hälsa och välfärd som tillsammans med Svensk sjuksköterskeförening som arrangerade konferensen som blivit uppskjuten sen 2020 på grund av pandemin. Under dagarna fick alla med intresse för verksamhetsförlagd utbildning i vården ta del av ny kunskap, att nätverka och själv bidra till ett bättre lärande för studenter och blivande kollegor. Deltagarna fick lyssna på talare från hela Sverige i frågor som handlade om patientsäker verksamhetsförlagd utbildning i olika delar av vården.

Två kvinnor står i en monter framför två roll-ups.

Henrika Jormfeldt, professor i omvårdnad och Susann Arvidsson, universitetslektor i omvårdnad, var båda talare under konferensen och representerade Högskolan i Halmstad.

Kollegorna som arrangerade konferensen var nöjd med dagarna:

– Det var en givande och lärande konferens. Alla var så glada över att äntligen få träffas. VI har planerat konferensen i tre år och det känns fint att det nu blev av. Det är viktigt att träffas och få möjlighet att diskutera den viktiga delen av utbildningen som VFU är. Det var också mycket bra presentationer på både grund- och avancerad nivå som belyste olika delar av  VFU, säger Karin Rasmusson, universitetsadjunkt i omvårdnad. 

Två kvinnor står bakom ett podie på en scen. Foto.

Lena-Karin Erlandsson, akademichef för Akademin för hälsa och välfärd och Oili Dahl, ordförande, Svensk sjuksköterskeförening inledde konferensdagarna på Tylösand. Foto: Destination Halmstad AB

Publicerad

kontakt

Dela