Sök

Forskare visade upp sina alster under Skördefesten

I tisdags arrangerade Akademin för hälsa och välfärd (HOV) Skördefesten – ett tillfälle för forskarna vid akademin att visa upp sina publikationer som de skördat under året. 

Många människor som sitter i en gradäng och är publik. Foto.

Skördefesten var välbesökt av medarbetarna på HOV.

Skördefesten arrangerades i Hälsolabbet med en posterutställning och bokbord. Under eftermiddagen inledde Lena-Karin Erlandsson, akademichef, och Andreas Ivarsson, forskningsledare, med att hälsa alla välkomna och visa statistik på att akademin haft ett framgångsrikt år för publiceringar. Programmet innehöll korta presentationer av forskare vid akademin och akademins nationella och internationella gästforskare om deras pågående forskning. Det serverades också tårta för att fira framgångarna under året.

Man med glasögon och kavaj står och pratar i en mikrofon.

Carl Macrae, gästprofessor i digital säkerhet, var första presentatören under eftermiddagen.

– Tisdagens presentationer var väldigt intressanta. Det blev ett fantastiskt tillfälle för våra gästforskare att presentera sig själva och sin forskning varvat med ett axplock av forskare inom akademin. Tillfället illustrerade den bredd vi representerar, men jag noterade att flera av presentatörerna spontant relaterade till tidigare presentationer och förhoppningsvis såddes nya samverkansfrön som kan skördas om något år. Jag hoppas att årets skördefest ska vara starten på en tradition som kan bidra till att öka kommunikationen av vår forskning inom, men också utom akademin och högskolan. Eftermiddagen var välbesökt av främst kollegor från akademin, och vi hade även gäster från andra akademier. Rektors besök under ett pass illustrerar just det högskoleövergripande intresset för forskningen vid HOV. Jätteroligt! säger Lena-Karin Erlandsson.

Två tårtor med texten Skördefest HOV. Foto.

Akademin bjöds på tårta för att fira framgångarna under året.

Publicerad

kontakt

Dela