Sök

Examensarbete om sjuksköterskors psykiska hälsa under pandemin får stipendium

Två gånger om året delar Vårdförbundet i Halland ut stipendium för bästa examensarbete till sjuksköterskestudenter på Högskolan i Halmstad. Vårens stipendium gick till Johanna Johansen Blomdahl och Hanna Sjöholm för examensarbetet ”COVID 19 Pandemins arbetsrelaterade påverkan på sjuksköterskors psykiska hälsa”.

Två kvinnor och en man håller upp diplom och blommor. Foto.

Johanna Johansen Blomdahl (till höger i bild) och Hanna Sjöholm fick stipendium för examensarbetet ”COVID 19 Pandemins arbetsrelaterade påverkan på sjuksköterskors psykiska hälsa”. Hanna Sjöholm var inte på plats under stipendieutdelningen.

Margot Kamruddin, ordförande för Vårdförbundet i Halland, och Mikael Apelquist, viceordförande, delade ut stipendiumet under sjuksköterskestudenternas programsamling på examensdagen den 3 juni.

– Tack så mycket allihop för ett bra jobb! Det är väldigt roligt att läsa alla arbeten som vi får till oss. Vi försöker koppla era examensarbeten till vår verksamhet och frågor som är viktiga för oss, sa Margot Kamruddin till studenterna under stipendieutdelningen.

Motivering till Vårdförbundet i Hallands stipendium

Årets stipendiater har i sitt arbete belyst det komplexa arbete som sjuksköterskan förväntas hantera, att arbeta med covid utan att det finns kunskap eller erfarenhet att luta sig mot. Att vara beredd på nya riktlinjer som kommer frekvent utan varsel. Att förväntas arbeta långa arbetspass med försämrade återhämtningsperioder. Att det varit svårt att få rast och kunna äta i lugn och ro. Att utsättas för såväl inre som yttre stress på grund av bristande kunskapsläge. Att hantera egna som anhörigas rädslor.

Publicerad

kontakt

Dela