Sök

Fem frågor till RIU-studenten Thomas Jones

Thomas Jones är professionell friidrottare och är student på programmet Miljö, innovation och hållbarhet. Han har fått sina studieplaner individuellt anpassade, vilket har hjälpt honom när det kommer till att hantera tid och stress.

Varför valde du att läsa det här programmet?

– För mig är det viktigt att kunna bidra till att skapa en bättre och mer hållbar värld. Jag vill verkligen göra positiv skillnad i samhället genom att arbeta med hållbarhet och miljö, som jag brinner för.

Kille i kortklippt mörkt hår springer i blåa löparkläder.

Thomas Jones läser programmet Miljö, innovation och hållbarhet samtidigt som han tävlar i 100 meter och 60 meter sprint. Fotograf: Deca Text&Bild

Vad tycker du om din utbildning?

– Jag upplever utbildningen som både intressant och utmanande tack vare dess tvärvetenskapliga karaktär – den sammanför kunskaper från miljövetenskap, teknik och företagande. Genom den här utbildningen kommer jag att utveckla en bred kompetensbas och en helhetssyn, vilket är avgörande för att jag ska kunna bidra inom hållbarhets- och miljöfrågor i min framtida karriär.

Hur är det att läsa på ett Riksidrottsuniversitet?

– Att studera på ett Riksidrottsuniversitet är en unik erfarenhet eftersom det ger en möjlighet att kombinera idrott med studier. Det finns dessutom extra resurser och stöd för just elitidrottare här på Högskolan i Halmstad.

Hur hjälper det extra stödet dig?

– Det extra stödet har varit en stor hjälp för mig när det kommer till att hantera tid och stress när jag kombinerar elitidrott med studier. Jag har till exempel fått mina studieplaner individuellt anpassade.

”Kommunicera med dina tränare och lärare om din situation och ta reda på vilka resurser och vilket stöd som finns tillgängligt för dig.”

Thomas Jones

Har du något tips till elitidrottare som funderar på att börja plugga?

– Mitt tips till dig som är elitidrottare, och som funderar på att börja plugga, är att ha en tydlig plan för hur du ska balansera din idrott med dina studier. Kommunicera med dina tränare och lärare om din situation och ta reda på vilka resurser och vilket stöd som finns tillgängligt för dig. Till sist rekommenderar jag att ha realistiska förväntningar och att vara beredd på att hantera utmaningar.

Thomas Jones

Utbildning: Miljö, innovation och hållbarhet, 180 hp.

Idrott: Friidrott – 100 meter och 60 meter.

Hemort: Växjö.

Intressen: Friidrott, konst och att resa utomlands med vänner.

Gör om tio år: Jag vill jobba utomlands och fokusera på min akademiska karriär inom hållbarhet och miljö. Om tio år vill jag också ha startat en stiftelse som ett sidoprojekt.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt