Sök

Fem frågor till studenten Arlene Svensson

Arlene Svensson pluggar på programmet Byggingenjör. I framtiden drömmer hon om att jobba som projektledare och driva jämställdhetsarbete i byggbranschen.

Varför valde du att läsa Byggingenjör?

– Jag valde att läsa till byggingenjör eftersom byggbranschen alltid har intresserat mig. Det beror dels på att det finns ett överflöd med jobb, men också på att jag tycker att branschen behöver fler kvinnor. Jag har tidigare jobbat med projektledning för mindre projekt, vilket jag vill fortsätta med men i större omfattning. Byggbranschen är enorm och det finns stora möjligheter för utveckling, vilket motiverar mig.

Mörkblond tjej i vit skjorta och svart kavaj ler mot kameran.

Arlene Svensson utanför Högskolans nyaste byggnad, hus S, där det finns många fräscha studiemiljöer och toppmoderna laboratorier.

Vad tycker du om din utbildning?

– Jag tycker att utbildningen har rimliga kurser för vad arbetet sedan kommer att efterfråga. Det är en balanserad blandning mellan matematik, projektledning och husbyggnation. Programmet erbjuder dessutom möjligheten att nischa dig, vilket jag verkligen uppskattar. Som byggingenjörsstudent får du under ditt andra år välja inriktning, antingen inom Byggkonstruktion och projektering, eller Byggproduktion och projektledning.

Hur är det att läsa på högskola?

– Högskolan i Halmstad är en väldigt fin skola att plugga på. Vi har mestadels varit i den nya delen av skolan, vilken känns fräsch och modern. Vi har också väldigt nära till ICA Maxi om man skulle behöva fylla på med energi under pauserna.

”Jämför dig framför allt inte med andra – vi har alla olika studietekniker.”

Arlene Svensson

Vad tycker du om Halmstad som studentstad?

– Jag är inte supermycket i Halmstad eftersom jag bor i Varberg och pendlar, men det finns ett rikt studentliv om man är intresserad av det. Jag har både blivit nollad och nollat, vilket jag varmt rekommenderar att du också gör. På så sätt får du lära känna Halmstad som stad och dina nya klasskompisar och känna på studentlivet.

Har du något tips till blivande studenter?

– Alla kan om man vill. Jämför dig framför allt inte med andra – vi har alla olika studietekniker. Alla har olika svårt för saker, och vissa behöver bara kämpa lite hårdare än andra. Kuggar du en tenta så klarar du nästa!

Arlene Svensson

Utbildning: Byggingenjör

Hemort: Varberg, tillsammans med min son.

Intressen: Familj, studier och padel.

Gör om tio år: Jobbar som projektledare på ett företag som har många utvecklingsmöjligheter och möjligheter att klättra upp i karriärstegen. Förhoppningsvis är jag ganska högt uppsatt i företaget. Branschen har kommit en bit på vägen i kampen om jämställdhet, men är absolut inte färdig. Jag hoppas därför att jag är delaktig i ett sådant arbete.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt