Sök

Fem frågor till studenten Carl Brunedal

Carl Brunedal balanserar familj och studier på programmet Elektroingenjör. Som elektroingenjör kommer han att vara väldigt efterfrågad på arbetsmarknaden, men för Carl Brunedal är det viktigaste att ha en välmående familj och ett jobb som han brinner för.

Varför valde du att läsa Elektroingenjör?

– En nära vän till mig tipsade om det här programmet när jag fortfarande jobbade. Jag hade ingen aning om vad jag ville plugga eller jobba med i framtiden, men programmet verkade både roligt och ligga rätt i tiden. Jag kan nu säga att det känns helt rätt och att detta är något jag brinner för.

Kille i brunt hår och skägg och vit t-shirt står lutad mot en vägg. Foto.

Ju mer Carl Brunedal pluggade elkurser, desto mer förstod han matematikkurserna.

Vad tycker du om din utbildning?

– Programmet är väldigt roligt. Det är varierat med praktiska labbar och teoretiska inlämningar eller tentamina. Det är också väldigt krävande, så du ska vara säker på att detta är något du vill jobba med i framtiden.

– Första året var svårt. Det var mycket matte och eftersom jag inte hade pluggat på nästan sju år var det svårt för mig att komma ihåg grundläggande matte, också min studieteknik. Vissa kurser däremot, som handlade om just el, älskade jag. De motiverade mig till att hitta rätt studieteknik och klara de andra kurserna för att kunna läsa ännu mer om el. Nu när jag läser en hel del elkurser förstår jag all matte vi hade första året, och kan äntligen börja använda mig av den mer praktiskt.

Hur är det att läsa på högskola?

– Det finns stunder då jag undrar vad jag håller på med, men oftast är det bara kul och så givande. Jag får träffa personer som jag aldrig skulle ha träffat annars. Utbytet av olika erfarenheter och tankar är värt det.

”Högskolan har också samarbeten med flera företag för praktik och projekt, vilket jag tycker att du ska nyttja.”

Carl Brunedal

Vad tycker du om Halmstad som studentstad?

– Eftersom jag pendlar från Varberg har jag inte riktigt nyttjat Halmstad som studentstad. Jag fick däremot se mycket av den under nollningen, och det verkar vara en toppenstad för studenter! Det finns många aktiviteter på och utanför campus som man kan engagera sig i.

Har du något tips till blivande studenter?

– Försök att plugga tillsammans med dina kurskamrater så mycket som möjligt! Det underlättar mycket att kunna få hjälp om man kör fast. Det är nyttigt att kunna diskutera uppgifter, och du kommer att lära dig bättre av att förklara något för någon annan. Högskolan har också samarbeten med flera företag för praktik och projekt, vilket jag tycker att du ska nyttja.

Carl Brunedal

Utbildning: Elektroingenjör.

Hemort: Varberg tillsammans med sambo, barn och hund.

Intressen: Crossfit, långa promenader, och att träna agility med hunden.

Gör om tio år: Jag har ett jobb som jag älskar och brinner för, och en välmående familj.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt