Sök

Fem frågor till studenten Ida Johansson

Ida Johansson pluggar på Affärssystemprogrammet, numera Digital verksamhetsutveckling, där hon har fått många nya vänner. När hon tar examen kommer det att finns många jobbmöjligheter, men det viktigaste för henne är att arbeta med något hon trivs med.

Varför valde du att läsa Affärssystemprogrammet?

– Jag har familj som arbetar som systemutvecklare inom affärssystem, vilket har öppnat mina ögon för området. Jag tyckte helt enkelt att Affärssystemprogrammet passade mina intressen eftersom det är en kombination av IT och lite ekonomi.

Tjej i blont hår lutar med armarna mot ett räcke och ler mot kameran. Foto.

Ida Johansson fick upp ögonen för affärssystemsområdet tack vare sin familj.

Vad tycker du om din utbildning?

– Jag är hittills väldigt nöjd. Det är en bred utbildning som ligger väldigt rätt i tiden. Det är mycket plugg, men man lär sig otroligt mycket. Det finns dessutom en fin gemenskap mellan årskurserna inom programmet som har gjort att jag fått många nya vänner.

Hur är det att läsa på högskola?

– Det är väldigt roligt när man får läsa något som intresserar en. Det är högre tempo jämfört med gymnasiet och du förväntas ta eget ansvar, men om du kan planera och ta tag i arbetet så löser det sig.

”Det känns alltid tryggt att vara med eftersom det finns en väldigt fin sammanhållning mellan oss studenter.”

Ida Johansson

Vad tycker du om Halmstad som studentstad?

– Det är en väldigt bra studentstad! Det finns många platser på campus att plugga på, både i grupp och själv. Halmstad myllrar av studenter och därför anordnas många roliga aktiviteter för oss. Det känns alltid tryggt att vara med eftersom det finns en väldigt fin sammanhållning mellan oss studenter.

Har du något tips till blivande studenter?

– Var med på nollningen! Tack vare den fick jag snabbt nya vänner och lärde känna staden innan jag började plugga. På så sätt blev det en väldigt trygg och bra start så att jag kunde fokusera på studierna när de väl började.

Ida Johansson

Utbildning: Affärssystemprogrammet

Hemort: Täby i Stockholm.

Intressen: Umgås med familj och vänner.

Gör om tio år: Jag har ett jobb som jag trivs med kopplat till affärssystem.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt