Sök

Fem frågor till studenten Irma Sehovic

Irma Sehovic pluggar Nätverksdesign och datordrift, där hon uppskattar det praktiska sättet att lära sig på. Hon älskar IT-världen och i framtiden drömmer hon om att ha en ledande roll inom branschen.

Varför valde du att läsa Nätverksdesign och datordrift?

– Jag valde att läsa programmet för att jag alltid har haft ett stort intresse för IT, och specifikt nätverk. Att utbildningen sker i samarbete med Cisco, en av världens ledande aktörer för kurser inom cybersäkerhet, vägde tungt för mig. Det blev naturligt för mig att söka till utbildningen eftersom kompetensen är väldigt eftertraktad på arbetsmarknaden, och också eftersom det behövs fler kvinnor inom IT-branschen.

”Det praktiska sättet att lära sig på – genom laborationer – gör att jag enkelt kan omsätta teorin i praktiken. ”

Irma Sehovic

Vad tycker du om din utbildning?

– Den är väldigt intressant och mycket givande. Utbildningen öppnar många dörrar, vilket gör det extra spännande! Det praktiska sättet att lära sig på – genom laborationer – gör att jag enkelt kan omsätta teorin i praktiken.

Hur är det att läsa på högskola?

– Det är extremt kul! Det är eget ansvar som gäller, så planering är A och O. Byggnaderna på campus är väldigt fräscha och det finns väldigt bra utrymmen att plugga i. Jag rör mig ofta i hus D på våning fem, där labbsalarna finns. Där finns också ett fint lunchrum som du kan plugga och fika i.

Tjej i brunt hår och svart polotröja lutar sig mot ett räcke och ler mot kameran. Foto.

Att Högskolan i Halmstad är en Ciscoakademi vägde tungt för Irma Sehovic.

Vad tycker du om Halmstad som studentstad?

– Det finns en hel del att göra i Halmstad. Det finns många internationella studenter, vilket är roligt eftersom det bidrar till en god atmosfär oavsett var man befinner sig i staden. Jag pendlar från Helsingborg så det blir inte många utekvällar, men ibland tar jag en god lunch eller fika i stan.

Har du något tips till blivande studenter?

– Ge dig tid att lära dig. Alla är vi olika, och alla lär sig på olika sätt. Jämför dig därför aldrig med andra. Du har dina styrkor och försök nyttja dem så gott du kan. Mitt andra tips till dig är att samarbeta och studera i grupp. Det ger mer än vad du tror, så våga planera en träff för tentaplugg. Mitt sista tips är att du inte ska vara rädd för att få underkänt på en tenta. Det finns alltid tillfällen att skriva om en tenta och till och med skriva den ännu bättre. Ta emot varje nedgång som en ny möjlighet till en uppgång!

Irma Sehovic

Utbildning: Nätverksdesign och datordrift.

Hemort: Helsingborg.

Intressen: Att utöka min förståelse för programmering och annat kul inom datavärlden.

Gör om tio år: Förhoppningsvis har jag en ledande roll på ett IT-företag.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt