Sök

Fem frågor till studenten Isa Rönneblad

Isa Rönneblad pluggar på programmet Biomedicin – inriktning träningsfysiologi, där hon vill lära sig allt om förebyggande av skador och sjukdomar för att hjälpa andra människor.

Varför valde du att läsa Biomedicin – inriktning träningsfysiologi?

– Jag har alltid varit intresserad av träning och har själv idrottat mycket. Jag var därför tidigt inne på att läsa till att bli fysioterapeut, men när jag hittade det här programmet tyckte jag det lät mer intressant med träning och rörelse i förebyggande syfte, snarare än rehabilitering av skador och sjukdomar.

Blond tjej i svart t-shirt framför Rörelselabbet.

Isa Rönneblad utanför Rörelselabbet, där undervisning och forskning bedrivs inom fysisk träning, rörelse, funktion och hälsa.

Vad tycker du om din utbildning?

– Det är en bred utbildning med fokus på vetenskapen, men den innehåller samtidigt praktiskt arbete i form av laborationer och fystester. Det känns bra att ha lite av båda världar. Jag gillar också att programmet integrerar människokroppen och träningens inverkan i alla kurser vi läser, allt från nutrition till cellbiologi.

Hur är det att läsa på högskola?

– Det handlar mycket om att själv lägga upp sin tid och styra över sina dagar, till exempel när och hur man vill plugga. Lyckas man få bra självdisciplin är det inga problem!

”Var med på nollningen! Det är ett bra sätt att lära känna andra, både inom programmet och från andra program.”

Isa Rönneblad

Vad tycker du om Halmstad som studentstad?

– Det är en ganska liten högskola men här finns ändå ett rikt studentliv. Studentkåren och programföreningarna arrangerar fester, idrottsaktiviteter, evenemang och annat skoj. Det finns också studentpubar för dig som är intresserad av det, och du kan engagera dig på många sätt för att lära känna studenter från andra program.

Har du något tips till blivande studenter?

– Var med på nollningen! Det är ett bra sätt att lära känna andra, både inom programmet och från andra program. Du får också tillfälle att lära känna Halmstad. Oavsett vilket program du väljer att plugga, så rekommenderar jag dig att ge det en termin för att verkligen se vad det innebär. En del är snabba med att hoppa av, men det är inte alltid de första kurserna som är representativa för resten av utbildningen.

Isa Rönneblad

Utbildning: Biomedicin – inriktning träningsfysiologi

Hemort: Kungsbacka

Intressen: Fotboll, skidor och friluftsliv.

Gör om tio år: Jag har många planer och mål för framtiden så var jag är exakt om tio år är svårt att säga. Det jag är säker på är att jag kommer att arbeta med att hjälpa människor, antingen med elitidrottare, motionärer eller på sjukhus. Det är det som är så bra med utbildningen – alla valmöjligheter!

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt