Sök

Fem frågor till studenten Kim Karlsson

Kim Karlsson arbetade inom detaljhandeln i många år innan hon började plugga på Ekonomprogrammet. Hon drömmer om att arbeta på ett företag där hon får användning av sitt driv att hitta lösningar – stora som små.

Varför valde du att läsa Ekonomprogrammet?

– Jag läste en ekonomisk inriktning på gymnasiet. Jag märkte redan då att jag gillar siffror och att försöka förstå hur de hänger ihop. Efter att ha arbetat inom försäljning och detaljhandel kände jag ett starkt behov av att läsa en utbildning som kompletterar mina praktiska arbetslivserfarenheter och mitt driv att hitta lösningar.

Tjej i uppsatt hår står med armarna i kors och ler mot kameran. Foto.

Kim Karlsson tog sig in i högskolevärlden efter många år inom detaljhandeln.

Vad tycker du om din utbildning?

– Jag trivs väldigt bra och har haft stor nytta av det vi har lärt oss så här långt. Förståelsen för hur ekonomin fungerar i sin helhet har gjort att jag kan förstå den ekonomiska situationen som råder inte bara i Sverige utan världen över.

Hur är det att läsa på högskola?

– Det finns stunder då jag undrar vad jag håller på med, men oftast är det bara kul och så givande. Jag får träffa personer som jag aldrig skulle ha träffat annars. Utbytet av olika erfarenheter och tankar är värt det.

”Våga investera i dig själv genom utbildning! Det kan aldrig bli fel, oavsett ålder.”

Kim Karlsson

Vad tycker du om Halmstad som studentstad?

– Jag är ju inte riktigt den typiska studenten som går på studentfester och liknande event eftersom jag har familj och barn, därför är min erfarenhet av Halmstad som studentstad begränsad. Halmstad som stad tycker jag däremot mycket om. Närheten till havet och bra förbindelser till andra städer tycker jag är en stor fördel.

Har du något tips till blivande studenter?

– Våga investera i dig själv genom utbildning! Det kan aldrig bli fel, oavsett ålder.

Kim Karlsson

Utbildning: Ekonomprogrammet

Hemort: Halmstad

Intressen: Golf och skidor tillsammans med min familj och vänner.

Gör om tio år: Jag arbetar på ett företag där jag får användning av mitt driv att hitta lösningar – små som stora – som gör skillnad för företag på riktigt, både när det gäller mjuka och hårda värden.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt